У телемарафоні планують запустити комерційну рекламу

У телемарафоні планують запустити комерційну рекламу

2 Травня 2024
928
2 Травня 2024
11:26

У телемарафоні планують запустити комерційну рекламу

928
За інформацією джерел «Детектора медіа» комерційна реклама може з'явитись в ефірі у травні.
У телемарафоні планують запустити комерційну рекламу
У телемарафоні планують запустити комерційну рекламу

У телемарафоні «Єдині новини» планують запустити  комерційну рекламу. Про те, що така дискусія ведеться між виробниками марафону, сказав голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Микола Чернотицький, відповідаючи на запитання народного депутата Володимира В’ятровича.

Народний депутат  під час обговорення питання про тиск на Суспільне на засіданні парламентського Комітету гуманітарної та інформаційної політики запитав представників НСТУ, чи правда, що в телемарафоні хочуть відновити комерційну рекламу. Микола Чернотицький сказав, що така дискусія ведеться.

Голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа додала, що, на її думку, це одна з причин того, що Суспільне хочуть викинути з вечірнього прайму, і все скидається на картельну змову.

Раніше в межах телемарафону виходила лише соціальна реклама.

Нагадаємо, протягом першого кварталу 2024 року в ефірі телемарафону «Єдині новини» було реалізовано 12 соціальних промокампаній.  У межах цих кампаній було створено понад 132 соціальних ролики, які транслювалися в ефірі марафону 9100 разів.

Держдеп США оприлюднив звіт про дотримання прав людини в Україні у 2023 році, де було зазначено, що створення спільного телемарафону «Єдині новини», до виробництва якого не допустили низку «афілійованих з опозиційними партіями» каналів (5 канал, Прямий, «Еспресо»), забезпечує владі «безпрецедентний рівень контролю за теленовинами у праймтайм».

«Детектор медіа» системно моніторить телемарафон від самого його запуску і фіксує незбалансованість представлення політичних сил на всіх каналах, що беруть участь у створенні марафону «Єдині новини», окрім Суспільного. 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
928
Читайте також
20.03.2024 10:33
Володимир Зеленчук, «Інститут масової інформації»
549
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду