Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 квітня 2024 року

2 Квітня 2024
295

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
295
Реєстр збитків та боротьба з релігійними організаціями.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Повторили частину етеру попередньої доби, зокрема розмову Анастасії Даугуле зі співаком Арсеном Мірзояном та підсумковий випуск новин тижня, який готувала команда «1+1».

Про життя українських аграріїв у гостьовій студії «Ради» розповідав народний депутат Дмитро Соломчук («Слуга народу»). Він сказав, що в цьому році аграрії хочуть отримати бодай мінімальний прибуток, оскільки попередні роки працювали у збиток. За його словами, найскладніша ситуація на Куп’янському напрямку та навколо Ізюма, бо фермери працюють під обстрілами. Щодо розблокування кордону з Польщею Соломчук сказав, що польські аграрії  намагаються коштом блокування допомогти своїх продукції. Проте це абсолютно недоброчесні методи конкуренції, які не працюють у довгостроковій перспективі.

Євгенія Кравчук, народна депутатка від «Слуги народу», говорила про майбутній запуск «Міжнародного реєстру збитків»,  заяву до якого можна буде подати через портал «Дія». Вона сказала, що новий реєстр створили, аби отримати репарації від Росії. Його визнали 43 країни. Також вона розмірковувала  про регулювання Telegram: гостя скептично ставиться до цієї ідеї, оскільки це буде дуже складно реалізувати.

Боротьбу з релігійними організаціями, які мають зв’язки з Росією, коментувала позафракційна депутатка Оксана Савчук. Вона закликала зробити дієвий законопроєкт, бо в частині областей релігійні організації перешкоджають переходу громад до іншої церкви. Також закон має поліпшити роботу представникам Служби безпеки України.

У блоці «1+1» про бібліотерапію з дітьми говорили із письменницею Мариною Макущенко

Про пил з Сахари в Україні у студії телеканалів ICTV та СТБ розповідала синоптикиня Наталка Діденко. Вона сказала, що пилової бурі в Україні не буде і додала, що таке відбувається кожного разу, коли приходить тепло з Півдня.


Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, говорив про кадрові зміни у владі. Він сказав, що сьогодні пріоритетно працювати на інформаційному полі й просувати контрпропаганду. Щодо призначення повноцінного міністра культури та інформаційної політики радник керівника ОП зазначив, що Ростислав Карандєєв справляється зі своєю роботою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
295
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду