Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 серпня

1 Вересня 2022
803

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
803
Повтор нічного блоку Суспільного, інтерв’ю з секретарем РНБО Даніловим та ставлення Ткаченка до закону «Про медіа».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний етер Суспільного складався із суцільних повторів. Зокрема, повторили інтерв’ю Олени Ремовської з японським журналістом Такаші Хірано, яке показували місяць тому. Потім в ефір знову дали інтерв’ю Ігоря Козловського, що транслювали з 23:00 минулої доби. Далі повторили інтерв’ю із стендап-коміком Вадимом Дзюньком, а також розмову із музикантом Дмитром Шуровим. На всіх повторах відповідних плашок не було.

Вранці у блоці ICTV почали говорити про освіту і комунікацію між школами та батьками. Спікером запросили заступника директора з розвитку Атмосферної школи Захара Симчича.

Антон Пантелеймонов, проректор із науково-педагогічної роботи Харківського національного університету імені В. Каразіна, розповів, що цей виш зараз посідає 14 місце у всеукраїнському рейтингу за кількістю поданих заявок від абітурієнтів. В особливо небезпечних областях України Каразінський університет — на першому місці. Будівля університету пошкоджена обстрілами, але некритично. Навчання поки що буде дистанційним, зі студентами комунікуватимуть зокрема через соцмережі.

Шеф-редактор телеканалу українського іномовлення «Freeдом» Олексій Мацука розповів в етері про навчальну місію для ЗСУ, яку організували в Євросоюзі.  

За пів року великої війни росіяни знищили або пошкодили 448 об’єктів культурної спадщини. Аби зібрати кошти на відновлення, платформа Depositphotos запустила новий онлайн-проєкт. Про нього в етері розповіла Таті Тимошенко, креативна директорка  Depositphotos. Проєкт передбачає можливість робити благочинні внески напряму, через придбання NFT (електронної картинки витвору мистецтва. – ДМ). Також можна просто купити футболку. Гроші йдуть на рахунок Міністерства культури та інформаційної політики.

Блогер Ігор Лаченков розповідав про свій волонтерський досвід на допомогу ЗСУ. Йому вдалося зібрати понад 150 мільйонів гривень, причому це стало для нього несподіванкою. Зібрані кошти блогер передає у фонди «Повернись живим» та Сергія Притули. В етері марафону він сказав, що аудиторія його телеграм-каналу виросла з 50 тисяч до понад 800 тисяч підписників нині.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко поінформував, що міжнародні партнери планують збільшити фінансову допомогу Україні на порятунок культурної спадщини. З урядовцем також говорили про національну ідентичність депортованих українців.  

Ведучий Олександр Васильченко запитав міністра про його ставлення до ухваленого напередодні в першому читанні закону «Про медіа». Ткаченко сказав, що медіа разом із Нацрадою зможуть напрацьовувати рішення, які допоможуть розв'язувати нагальні питання. Як саме це відбуватиметься, поки що невідомо. На відміну від попередньої доби, цього разу для балансу не запрошували до обговорення критиків цього закону (напередодні у блоці Суспільного у ролі критика був Володимир В’ятрович із «Європейської солідарності»). Нагадаємо, про проблеми використання загальнонаціонального марафону для просування інтересів влади докладно писав у колонці Отар Довженко.

Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу президента України, мав пряме включення у блоці «Інтера». Він говорив про відновлення України, зокрема про передачу квартир у власність тим людям, які втратили своє житло через бойові дії. Тимошенко нагадав про відкритий дитячий садочок у Бучанському районі, про який уже розповідав напередодні.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк цього дня включався у блоці телеканалу «1+1». Пізніше інтерв’ю із секретарем Ради нацбезпеки та оборони Олексієм Даніловим провела ведуча «1+1» Наталія Мосейчук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
803
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду