Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 серпня

26 Серпня 2022
694

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
694
Захист закону про медіа, українська ідентичність та інтерв’ю з Дмитром Шуровим (Pianoбой).
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

У першій частині блоку «Інтера» організували гостьову студію офлайн. Говорили про українську державність та ідентичність. Гостями були експерт-міжнародник Максим Яковлєв та історик Олександр Алфьоров. Останній — один з істориків, які регулярно дають коментарі у національному марафоні. Починаючи з 1 травня він з’являвся у гостьових студіях різних телеканалів 28 разів.

Далі показували новинні сюжети, традиційне для нічого блоку «Інтера» включення українки, яка живе закордоном, та повторили святковий концерт до Дня Незалежності.

Для обговорення ситуації у регіонах до блоку «1+1» запросили представників різних військових адміністрацій. Зокрема, Євгена Ситниченка (Кривий Ріг), Сергія Братчука (Одеса), Сергія Гамалія (Хмельницький), Віталія Кіма (Миколаїв).

Закон про медіа у блоці «Ради» обговорили з заступницею голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенією Кравчук. Вона розповіла, що відтепер російські телеканали не зможуть зайти до України. Щодо європейських телеканалів вона сказала, що у повному обсязі норму про безперешкодну трансляцію всіх каналів, які мають ліцензії країн ЄС, Україна поки що не зможе виконати, бо не може пускати в свій інфопростір канали, які транслюють проросійські наративи.

Закон також обговорили з головою комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микитою Потураєвим. Він розповів про процес обговорення закону та заперечив у відповідь критику на адресу проєкту. Зауважимо, що тих, хто критикує Закон, до національного етеру досі не запрошували, тож із критиками оборонці закону «полемізують» заочно.

Наживо до студії «Ради» запросили ще одну представницю партії «Слуга народу» — Олену Шуляк, яка розповіла про відновлення пошкодженого житла українців. Розмова з нею тривала 20 хвилин. Ситуацію з енергетичною безпекою обговорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко: вона розповідала, які саме об’єкти інфраструктури, на її думку, необхідно захищати.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з Дмитром Шуровим (гурт Pianoбой), якого призначили музичним продюсером Національного відбору на конкурс «Євробачення». Говорили, власне, про «Євробачення» та національний відбір. Інтерв’ю тривало понад 20 хвилин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
694
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду