Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 вересня

7 Вересня 2022
754

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
754
Протидія російській пропаганді, гранти для медіа та оцінка ситуації від військових експертів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

Блоку «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» показали токшоу «Нічна варта», яке складалося з двох частин. У першій говорили з експертом ринку нафтопродуктів Сергієм Куюном про продаж пального, допомогу поляків на початку війни, а також про те, скільки Україна платить зараз за бензин і солярку. З експертом вели розмову Євген Плінський та Євген Куксін. У другій частині працювали четверо ведучих: Євген Плінський, Євген Куксін, Марія Васильєва та Михайло Колесников. Вони шукали «хороших росіян» і намагалися зрозуміти російську опозицію. Говорили з російським опозиціонером Іллею Пономарьовим та білоруським письменником Олександром Філіпенком.

Традиційно ситуацію на передовій у блоці «Ради» обговорили з воєнними експертами Олександром Мусієнком, Дмитром Громаковим та Павлом Недзельським, відбудову звільнених територій — із радником міністра внутрішніх справ України Ростиславом Смірновим, а ситуацію закордоном — із політкоментатором Олексієм Якубіним та експертом-міжнародником Богданом Ференсом. У студії цього дня працювали дві пари ведучих: Тетяна Гончарова та Назар Довгий і Ганна Гомонай та Максим Зборовський (троє з них — колишні працівники проросійських каналів).

Окрему частину гостьової студії приділили обговоренню енергетичних питань та майбутньому опалювальному сезону. Ці питання коментували нардеп Володимир Мороз та голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

У блоці Суспільного з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про залучення грантів для культурних ініціатив. Урядовець пояснював, що українським медійникам необхідна допомога через те, що вони втратили доходи від реклами. Ткаченко сказав, що країни Великої сімки мають визначитись, як саме вони надаватимуть допомогу — напряму українським медіа або через рахунок United24.

Про протидію російській пропаганді також говорили з виконавчим директором StopFake Русланом Дейниченком. Він розповів про боротьбу в європейському інфопросторі та оцінив шанси достукатись до російського суспільства.

У блоці ICTV/СТБ російську пропаганду обговорювали з шефредактором телеканалу українського іномовлення «FreeДом» Олексієм Мацукою. Він розповідав про поширення російських наративів у Європі. На його думку, завдяки роботі українського іномовлення з 2019 року їхній вплив на європейців удалося послабити.

Також у новинах ICTV/СТБ показали сюжет про виставку українських фотографів у Брюсселі. Головними героями сюжету були керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та український бізнесмен Віктор Пінчук, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та голова Європарламенту Роберта Мецола. Далі перейшли до сюжету про народні байрактари, у якому єдиним коментатором був Сергій Притула.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
754
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду