Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 серпня

30 Серпня 2022
1018

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1018
Річниця трагедії в Іловайську, ракети з Білгородської області Росії по центру Харкова.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоку «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Алла Мартинюк, волонтерка та засновниця фонду «Захист майбутнього», розповіла ведучому Суспільного Анатолію Єремі про свою організацію. За її словами, останнім часом  стало складніше збирати гроші,  натомість простіше з логістикою, яка стосується закупівлі амуніції для воїнів.

Цього року заходи з ушанування героїв, полеглих під час операції в Іловайську та виходу з оточення, відбулися у різних містах, зокрема у Запоріжжі, де поховані не ідентифіковані герої. Про це розповів журналіст Суспільного. В ефір включали у тому числі військового медика, який вийшов із Іловайська.

Військовий історик Андрій Харук говорив про творення росіянами образів своїх героїв. Він вважає: росіяни розуміють, що без України немає імперії. Українці завжди становили кістяк імперської армії, тож нинішні поразки російської армії цілком зрозумілі.

Колишній полонений, журналіст Станіслав Асєєв дав інтерв’ю Олені Ремовській. Він розповів про службу у територіальній обороні, а також сказав, що не вважає можливими мітинги на тимчасово окупованих територіях, які могли б спинити примусову мобілізацію.

У розмовній студії ICTV/СТБ із Яною Брензей говорив Голова Інституту національної пам’яті України Антон Дробович. Він вважає, що не можна заощаджувати на проведенні наукових досліджень, організації конференцій, на яких слід розповідати правду про визначальну війну для всього світу – російсько-українську. Також він говорив про створення документальних продуктів, аби історична пам’ять не витіснила трагічні події цієї війни. Згадав у тому числі бої за Іловайськ, та вихід української армії з оточення.  Тоді українські бійці пішли у наступ, вибивали російських бойовиків, і оскільки останні програвали, російська регулярна армія чи не вперше відкрито показала себе на території України. Про це є численні свідчення українських військових.

У новинах кілька разів згадували приліт ракети з Білгородської області Росії по центру Харкова та удари росіян по Енергодару.

В ефірі цього ж каналу розповіли про перший від 24 лютого благодійний концерт «Дизель-шоу».

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький говорив у блоці «Інтера» про подання українськими фермерами заявок на допомогу. Ті, хто має до 120 гектарів, можуть отримати одноразову допомогу з бюджету по 3100 гривень на один гектар. Гроші можуть отримати й ті, хто має корів. Ведучий Олексій Фадєєв поцікавився прогнозами вартості борщового набору. Спікер сказав: поки що це прогнозувати важко, але підстав для суттєвого подорожчання набору до кінця року немає.

Воєнний аналітик Петро Черник мав включення у блоці «Інтера». Ведуча Ірина Баглай питала його про звістки з Півдня. Він сказав, що зараз не варто в ефірі обговорювати такі речі.

Федеральна міністерка Німеччини Клаудія Рот говорила із міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком про підтримку медіа. Після цієї зустрічі Ткаченко розповів в ефірі марафону, що Україна чекає від Німеччини більшої підтримки зокрема у сфері культури та збереження культурної спадщини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1018
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду