Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 вересня

4 Вересня 2022
799

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
799
Політичні експерти у блоці «Ради», критика закону «Про медіа» та український стендап.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоку «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок «Ради» розділили на декілька студій за тематичними блоками. Говорили про підготовку до опалювального сезону, торгівлю з Росією, результати місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС та роботу українського бізнесу. У всіх трьох блоках гостями, які долучились до студії офлайн, були політкоментатори та політконсультанти. Також до кожного блоку долучали ще двох гостей онлайн.

Опалення обговорили з політкоментатором Ігорем Петренком, директором енергетичних програм Центру Разумкова Володимиром Омельченком та виконавчим директором Асоціації енергоефективні міста України Святославом Павлюком. Торгівлю з Росією — із політкоментатором Олексієм Якубіним, експертом з міжнародних питань Богданом Ференсом та експертом Офісу реформ Кабінету міністрів Максимом Гардусом. Місію МАГАТЕ — з політконсультантом Дмитром Васильєвим та нардепами Павлом Бакунцем і Марією Мезенцевою. Український бізнес — з експертом з економічних питань, колишнім чиновником Георгієм Біркадзе, економістом Ярославом Жалілом та нардепом Олексієм Устенком.

Зауважимо, що Ігор Петренко, Олексій Якубін, Богдан Ференс, Максим Гардус та Георгій Біркадзе регулярно долучаються як експерти до гостьових студій «Ради».

У блоці Суспільного продовжили цикл інтерв’ю з українськими стендап-коміками. Цього разу Олена Ремовська спілкувалася з Антоном Тимошенком. Раніше в рамках марафону про український стендап розповідали Василь Байдак, Слава Бу та Вадим Дзюнько.

Приватизацію держпідприємств обговорили з міністром Кабінету міністрів України Олегом Немчиновим, зокрема йшлося про приватизацію Укрспирту. Нагадаємо, за процес приватизації відповідає Фонд держмайна України, а до повноважень міністра Кабінету міністрів входить організація роботи уряду. Втім, Олег Немчинов регулярно коментує в етері марафону питання української та подекуди міжнародної політики. Далі у блоці Суспільного до обговорення цієї теми долучили голову Фонду держмайна Ольгу Батову.

Ситуацію зі зброєю, військовою ситуацією та окупацією Запорізької АЕС традиційно обговорювали з військовими експертами Петром Черником та Валерієм Рябих, а також із радником міністра внутрішніх справ України Ростиславом Смірновим.

Про боротьбу з російською пропагандою у блоці ICTV/СТБ говорили з головним редактором StopFake Євгеном Федченком. Гість сказав, що велике значення у поширенні російських наративів має телеграм, бо фактично ця платформа — російська, і Росія може її використовувати.

Ще з одним радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком говорили у блоці ICTV/СТБ про смерть Михайла Горбачова та ставлення Путіна до нього.

З нардепом Микитою Потураєвим говорили про закон «Про медіа», зокрема про зауваження до нього від депутатів з опозиційних фракцій. Далі до обговорення цієї теми долучили народну депутатку з «Європейської солідарності» Іванну Климпуш-Цинцадзе. Вона вважає, що новий закон розблоковує український культурний простір для російських діячів. Це один із перших випадків за весь час, коли в етері спільного телемарафону лунала критика на адресу закону «Про медіа», тоді як про його велике позитивне значення для України говорять щодня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
799
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду