Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 вересня

2 Вересня 2022
601

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
601
День знань, поштова марка з псом Патроном та участь Володимира й Олени Зеленських в урочистостях.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Рада», ICTV/СТБ.

Блоку «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» традиційно для нічного етеру транслювали ток-шоу «Нічна варта». У першому блоці ведучі Євген Плінський та Євген Куксін говорили з політкоментатором Валентином Гладких, одним із завсідників спільного телемарафону.

У другій частині «Нічної варти» різні аспекти боротьби проти колаборантів обговорювали із експертом Українського інституту майбутнього Іваном Ступаком.

Також у блоці «1+1» двічі повторили включення з міністром енергетики Германом Галущенком, яке було в етері попередньої доби, причому цей повтор вийшов із плашкою «наживо», яка дезінформувала глядачів.

Традиційно для Суспільного у гостьовій студії провели дебати народних депутатів. Цього разу Ніна Южаніна та Ольга Василевська-Смаглюк обговорили питання повернення акцизу на пальне і ймовірне зростання цін на нього. Представниця провладної більшості Василевська-Смаглюк доводила, що повернення акцизу не спричинить зростання ціни, а Южаніна їй опонувала, сказавши, що зростання буде й зокрема вплине на роботу аграріїв.

З народною депутаткою Лесею Забуранною та нардепом Іваном Крульком говорили про відновлення програми «Велике будівництво» та реконструкцію постраждалих регіонів.

О 9:00 в етері марафону розпочалась трансляція першого телеуроку, створеного за підтримки Міністерства освіти та науки. Розпочали урок із привітального слова дружини президента Олени Зеленської й міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Команда «Ради» організувала виїзну гостьову студію в Охтирці на Сумщині. На виїзді працювали Олеся Ніцевич та Вадим Колодійчук. Паралельно з ними працювала друга гостьова студія з Ганною Гомонай та Назаром Довгим.

Також Сергій Шкарлет розповів про ситуацію у школах у блоці телеканалу «Рада» і він подякував президенту, що той відвідав перший дзвінок в одній зі шкіл. Пізніше у новинах «Ради» показали сюжет про те, як президент прийшов до першого класу.

Ситуацію на Запорізькій АЕС та візит делегації МАГАТЕ у блоці «Ради» обговорили з традиційними гостями національного етеру — колишнім чиновником Георгієм Біркадзе та експертом Олексієм Їжаком.

У блоці ICTV/СТБ візит делегації МАГАТЕ на Запорізьку АЕС обговорили з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком. Також говорили, що росіяни намагались створити фейк навколо обстрілу Енергодара, аби вплинути на місію МАГАТЕ. Згодом до обговорення теми долучили міністра енергетики України Германа Галущенка.

Говорили у блоці ICTV/СТБ й з міністром освіти та науки Сергієм Шкарлетом, який ще раз привітав усіх з початком нового навчального року.

У новинах ICTV/СТБ також зробили сюжет про пресконференцію Юрія Соболевського, який розповів про гуманітарну ситуацію на Херсонщині. Весь брифінг пройшов на фоні партійного брендволу «Слуги народу».

Зробили також включення з журналістами Євгеном Малолєткою та Мстиславом Черновим, які розповіли про свою виставку у Франції та реакцію людей на фото з Маріуполя. Нагадаємо, що цього року вони стали лауреатами міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) від Міжнародного центру журналістів (ICFJ) та лауреатами Премії імені Георгія Гонгадзе 2022 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
601
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду