Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня

27 Серпня 2022
599

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
599
Розширення повноважень Нацради, протидія російській дезінформації від Google та намагання зрозуміти Росію.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в етері не було.

У блоці Суспільного повторили частину інтерв'ю. які були в етері раніше. Зокрема з Валентином Дідковським, цивільним, який зупинив колону ворожої техніки. До цього розмову вже двічі транслювали в ефірі мрафону. Також утретє показали інтерв’ю Олени Ремовської з колишнім президентом Естонії Тоомасом Гендріком Ілвесом та уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем.

Закон про медіа та спеціальні повноваження Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у блоці ICTV/СТБ обговорили з її головою Ольгою Герасим’юк. Вона сказала, що нововведення дозволять Нацраді сильніше захищати національний простір від ворожих нападів. Зокрема йдеться мова йде про боротьбу з колаборантами. За словами Герасим’юк, закон також полегшить стосунки з ліцензіатами та створить простий механізм отримання дозволу на мовлення на прикордонних територіях. А також дозволить Нацраді легше карати мовників за грубі порушення.

З керівником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Шаповаловим говорили про наративи російської пропаганди, спрямовані проти українських біженців. Зокрема він розповів, що ключовий наратив — «європейці втомилися від українських біженців». Росіяни атакували інфопростір усіх країн, які приймають українських біженців. Також говорили про кампанію, яку розпочинає Google проти  поширення російських наративів. Шаповалов сказав, що компанія радиться з українською стороною та має власні алгоритми, які нікому не розкриває.

З аналітиком InformNapalm Антоном Павлушком говорили про поширення інформації про загиблих солдатів російської армії. Він пояснив, чому інформації про загиблих військових, представників малих народів набагато більше, ніж про військових із великих російських міст.

У блоці «Інтера» про запуск приватизації говорили з виконувачкою обов’язків голови Фонду державного майна України Ольгою Батовою. Також цього дня її включали у блоці ICTV/СТБ.

З міським головою Харкова Ігорем Тереховим говорили про звільнення одного з посадовців міської ради. За його словами, його звільнили через негідні фото, які він виклав у соцмережах (негідність полягала в тому, що він був у Ніцці під час війни; самому Сергію Колеснику слова не дали). Зауважимо, що ситуацію у Харкові в нацетері регулярно коментують два представники міста: міський голова Терехов та голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Ситуацію у регіонах України обговорили з першим заступником міністра внутрішніх справ України Євгенієм Єніним. Нагадаємо, що він регулярно з’являється у гостьових студіях різних телеканалів, навіть частіше за самого міністра внутрішніх справ.

Питання експорту зерна у блоці «1+1» знову обговорили з нардепом із групи «За майбутнє». Цього разу це був Анатолій Урбанський. Представники цієї групи регулярно з’являються в блоках «1+1».

Наприкінці доби до студії «1+1» запросили росіян Михайла Шейтельмана та Іллю Пономарьова. Говорили про російське суспільство та організацію російської держави. Розмова з ними тривала пів години.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
599
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду