Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 травня 2024 року

10 Травня 2024
406

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
406
Російські спецоперації та представники Офісу президента.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону повторили частину гостьової студії та підсумковий випуск новин попередньої доби. А також показали новий випуск подкасту «Батьки-засновники».

З режисером Любомиром Левицьким у студії «1+1» обговорювали фільм «Ми були рекрутами», який розповідає про бойовий шлях військовослужбовців 3-ї окремої штурмової бригади.

Також показали інтерв’ю з істориком та деканом історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Іваном Патриляком. Він розповів про те? як змінюватимуться уявлення людей про Другу світову війну та її вплив на сьогодення. Ставлення людей до радянської та нацистської влади історик проілюстрував анекдотами, які поширювались у ті часи. За його словами, вони критикували обидві влади.

Двічі до етеру нацмарафону включався очільник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, зокрема у блоках «1+1» та ICTV й СТБ. Він розповідав про інформаційні спецоперації, які проводить Росія. Розпочалась друга хвиля спецоперації «Майдан-3», яка закликає людей виходити на мітинги проти влади. Коваленко додав, що наразі відео, які просувають ворожі наративи намагаються блокувати через співпрацю з адміністраторами соціальних мереж. Також він розповів, що ця операція працює й на міжнародну аудиторію, аби показати, що українська влада нелегітимна, на відміну від самопризначеного президента Росії Володимира Путіна.

Далі у студії телеканалів ICTV й СТБ про «Євробачення» говорили з українською співачкою Джамалою. 


До блоку «Ради» цього дня включались чотири представники Офісу президента України, два заступники – Ігор Жовква й Олексій Кулеба та два радники – Михайло Подоляк та Сергій Лещенко. Зокрема, Кулеба говорив про Міжнародний саміт міст та регіонів, а Подоляк розмірковував про зв’язок путінізму та нацизму. Він  сказав, що схожість достатньо очевидно, зокрема вона проявляється в ідеології та авторитаризмі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
406
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду