Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 вересня

3 Вересня 2022
743

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
743
Вимоги допомагати Україні, політичний піар окремих представників партій та місія МАГАТЕ на Запорізькій АЕС.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок ICTV/СТБ складався з повторів включень, новинних сюжетів та документальних фільмів. Під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

У блоці «Інтера» з керівником організації StopFake Євгеном Федченком говорили про протидію російській дезінформації, візит МАГАТЕ та ядерний шантаж.

Команда «1+1» організувала вуличну гостьову студію у Києві з Наталею Мосейчук та на Сумщині з Оленою Гущик. Паралельно з нею працювала інша студія, яку вели Марічка Падалко та Руслан Шаріпов. Значну частину часу присвятили темі освіти.

Ведучі говорили з представником міністерства освіти та науки Андрієм Вітренком, ректорам Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Херсонського державного університету Ігорем Цепендою та Олександром Співаковським, проректором національного університету «Львівська політехніка» Олегом Давидчаком, проректором Чорноморського національного університету імені Петра Могили Юрієм Котляром та іншими. Зокрема розпитали про готовність системи вищої освіти до нового навчального року та переїзд університетів із тимчасово окупованих територій.

З народною депутаткою Оленою Шуляк у блоці «1+1» говорили про боротьбу з недоброчесними забудовниками. Її протитрували як голову партії «Слуга народу». Зауважимо, що партійна приналежність депутата не має значення, коли він розповідає про законодавчі ініціативи.

Народна депутатка Юлія Тимошенко у блоці «Ради» розповіла про зустріч з українськими біженцями у Португалії. Також вона розповіла, що у Португалії створена навчальна програма для українських студентів-біженців, яку назвали її ім’ям. Далі вона перейшла до розповіді, як обкрадають українську державу.

Із радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком говорили про візит МАГАТЕ до Запорізької АЕС. Він розкритикував міжнародну місію. Розмова з Подоляком тривала 20 хвилин. З фаховим спікером, Сергієм Паскевичем, представником Інституту проблем атомних електростанцій, який включався після Подоляка, говорили три хвилини.

Далі у блоці «Ради» організували офлайн-студію до якої запросили народну депутатку Олену Шуляк, політкоментаторів Валентина Гладких та Олексія Буряченка. Говорили про збитки для української інфраструктури та міжнародну допомогу. Розмова звелась до того, що світова спільнота зобов’язана допомагати Україні. Дискусії між трьома гостями не було — вони просто доповнювали один одного.

З іще одним радником керівника Офісу президента України Сергієм Лещенком говорили про зупинку «Північного потоку». Нагадаємо, що за фахом Лещенко журналіст.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
743
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду