Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня 2024 року

10 Травня 2024
460

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
460
Звільнення Олександра Кубракова та «побєдобєсіє» в Росії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Рада». протягом чотирьох годин показували запис пленарного засідання Верховної Ради, далі повторили частину гостьової студії попередньої доби.

Про візит очільника Китаю Сі Цзіньпіна до Китаю говорили з народним депутатом Арсенієм Пушкаренком («Слуга народу»). Він сказав, що наразі головне питання — це участь Китаю у глобальному Саміті миру. Оскільки говорити про сталий мир вдасться лише за умови повного консенсусу.

У блоці Суспільного з організатором «Форуму вільних народів ПостРосії» Олегом Магалецьким говорили про святкування 9 травня в Росії. Він сказав, що ніякого відношення до пам’яті про Другу світову війну події в Росії не мають. Оскільки російська влада використовує культ великої перемоги, аби об’єднати людей для досягнення своєї мети.

Також про російські святкування говорили з представницею Українського інституту національної пам’яті Вікторією Яременко. За її словами Росія — гідна продовжувачка традицій Радянського союзу, де вибудовувався культ перемоги. Проте святкування в СРСР не досягли такої пишності, як у нинішній Росії. Фактично святкування роблять для мобілізації населення та гуртування його навколо ідеї перемоги.

Про звільнення віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова говорили з політичним оглядачем Олександром Солонтаєм. Він сказав, що в Уряді постійно йдуть ротації навколо прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, тому не варто говорити про якусь урядову кризу. Та додав, що зараз головний керівний орган в Україні — Офіс президента України. Далі цю тему коментували народні депутатки Євгенія Кравчук («Слуга народу») та Ірина Фріз («Європейська Солідарність»).

Народні депутати Олексій Кучеренко («Батьківщина») та Сергій Нагорняк («Слуга народу») розмірковували про підвищення тарифів на електроенергію. Йшлось про компенсацію збитків, отриманих внаслідок обстрілів електростанцій. Нагорняк сказав, що грошей зібраних з тарифів не вистачить на повне відновлення й варто вже зараз готуватись до того, що взимку електроенергія буде 18-20 годин на добу.


У блоці «Інтера» з народним депутатом Віталієм Безгіним («Слуга народу») говорили про звільнення міністрів та збільшення штрафів для «ухилянтів».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
460
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду