Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 травня 2024 року

11 Травня 2024
179

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
179
Мобілізація ув’язнених та інавгурація Володимира Путіна.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Повторили частину етеру попередньої доби.

Про десятиріччя фонду «Повернись живим» говорили із заступником директора Олегом Карпенком. Він розповів про роботу фонду, закупівлю зброї й техніки. Мовляв, існує міф, що фонд працює за підтримки великого бізнесу. Проте 70% коштів надходить від звичайних людей і лише 30% надають підприємці. Загалом за 2023 рік фонд використав понад 4,5 мільярди гривень.

Про мобілізацію ув'язнених розповідала народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу»). За її словами, усі норми, що прописані в законопроєкті,  погоджені з військовими. Оскільки саме їхній запит намагаються вирішити через мобілізацію ув’язнених.

Команда телеканалу «Рада» організувала виїзну гостьову студію у Харкові. На початку етеру до неї долучився військовослужбовець та депутат Київської міської ради від «Слуги народу» Юрій Федоренко. Його представили як людину, яка безпосередньо опікується питаннями безпеки у різних регіонах. Говорили про ситуацію на передовій та намагання росіян наступати.

Із заступником керівника Офісу президента Олексієм Кулебою говорили про ситуацію в регіонах: про стан об’єктів інфраструктури та роботу ремонтних бригад. Розмову записали під час  2-го Міжнародного саміту міст та регіонів.


Очільниця Державного агенства України із питань кіно Марина Кудерчук сказала, що час змінювати керівництво Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка. Оскільки у складний час потрібен творчий керівник. 


У блоці «1+1» про інавгурацію самопризначеного президента Росії Володимира Путіна та наступ росіян на Харківщині говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Він сказав, що до агресивної поведінки Путіна спонукає те, що деякі країни все ж визнали його президентом, попри невизнання виборів на території Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
179
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду