Блогер Лачен зібрав близько 113 мільйонів гривень для армії

Блогер Лачен зібрав близько 113 мільйонів гривень для армії

30 Червня 2022
3734
30 Червня 2022
09:55

Блогер Лачен зібрав близько 113 мільйонів гривень для армії

3734
Наприкінці червня Лачен разом із Сергієм Притулою протягом трьох днів зібрали 600 мільйонів гривень на покупку чотирьох «байрактарів».
Блогер Лачен зібрав близько 113 мільйонів гривень для армії
Блогер Лачен зібрав близько 113 мільйонів гривень для армії

Український блогер Лачен (Ігор Лаченков) зібрав близько 113 млн грн для підтримки української армії. Про це він розповів в інтерв’ю виданню Bird in Flight. 

«96 мільйонів — на "байрактар"; 6,9 мільйона — для фондів; 4,5 мільйона — на швидкі; 1,1 мільйона мені задонатили на день народження — усе це пішло на рахунки фондів; 2 мільйони — на Донецький напрямок; 1,2 мільйона — на підрозділ "Ясні очі" та 666 тисяч — для "Повернись живим"», — сказав він.

Лаченков став широко відомим в Україні після початку повномасштабної російської агресії. Наразі він разом із друзями веде чотири телеграм-канали «Лачен пише», «Мем», «Злочин та кара», «Жорсткі новини». Канал «Лачен пише», створений у січні 2022-го, протягом кількох місяців набрав понад 740 тисяч підписників. 

Наприкінці червня Лачен разом із Сергієм Притулою за три дні зібрали 600 мільйонів гривень на покупку чотирьох «байрактарів». Як зазначив блогер, ініціатива була народною. 

«Ідею придумали українці. Я включився випадково. Почалося з твіту [Михайла] Подоляка. Він писав про зустріч із директором заводу "байрактарів", коли той вирішив подарувати литовцям один апарат. Я написав комент під твітом: "А українцям вони не хочуть продати "байрактар", якщо ми зберемо на нього?" Я зробив зі свого коменту мем, не сподіваючись, що Подоляк відповість. Але він відповів. Відтоді ми почали розкручувати цю історію», – розповів блогер.

Як повідомляв «Детектор медіа», раніше компанія Oll.tv змонтувала двогодинне відео про знищення російської техніки безпілотниками, щоб допомогти зібрати гроші на «байрактари».

Фото: birdinflight.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3734
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
558 дн. тому
Хто автор статті?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду