Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 серпня

29 Серпня 2022
886

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
886
Нардепи у блоці «1+1», Тимошенко захищає шахтарів та декомунізація у світі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці ICTV повторили трансляцію розмовної студії із пілотом повітряних сил, міністеркою Юлією Лапутіною і Міністром кабінету міністрів Олегом Немчиновим. При цьому канал не вважає за потрібне повідомити аудиторії, що все це вже було в етері.

О 6 ранку ведучий марафону у блоці «Інтера» запросив до розмови американського військового оглядача Гаррі Табаха. Він як капітан армії військово-морських сил США у відставці вважає, що військові діють професійно, не завдаючи шкоди цивільній інфраструктурі. Завдячувати треба і майстерності військових, і сучасним технологіям, які вони використовують.

З військовим Петром Охотіним ведуча Ірина Баглай говорила про російські війська на території Запорізької атомної станції. Експерт вважає, що Росія намагається залякувати місцевих. А приїзд представників МАГАТЕ має показати, що Росія порушує міжнародне законодавство.

Згодом в ефірі були ще кілька політичних експертів. Наприклад, Ігор Петренко, який говорив  про гучні заяви Папи Римського, про ізоляцію Росії та можливий початок визвольного руху в самій Росії.

А Євген Криштафович, директор центру європейських ініціатив з Естонії, говорив про процес декомунізації, який триває в Україні. Він говорив, що ще у 90-х цей процес закінчився у багатьох країнах, та призупинився, коли почалася політика «побєдобєсія» у Росії, яка зачепила і Україну.

У блоці «1+1» почали із розмови із воєнним експертом Олекандром Коваленком. Він говорив, що російська армія демонструє кволість і нікчемність, тому чекати її контрнаступу не варто.

Традиційно для «1+1» до студії запросили нардепа з групи «За майбутнє». З Іваном Чайківським говорили про роботу аграріїв та стан агроринку України, а також про забезпечення українців їжею. Для «1+1» саме представники «За майбутнє» — топспікери з теми агросектору.

З предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм у блоці «1+1» говорили про Успіння Пресвятої Богородиці.

Закон про медіа у блоці «Ради» знов обговорили з народною депутаткою Євгенією Кравчук. Крім неї про нововведення для медійників говорили з нардепом Микитою Потураєвим, який також був у блоці «Ради» цього дня. Тих, хто критикує запропонований проєкт або висловлює свої пропозиції до нього, до національного етеру не запрошують.

Про бюджет на наступний рік та підтримку шахтарів у блоці «Ради» говорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. Вона регулярно коментує бюджетні питання та дії уряду у національному етері. Проте її включення більше схожі на політичну рекламу, ніж на спілкування з експертом чи представником влади.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
886
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду