Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня

5 Вересня 2022
673

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
673
Санкції проти російської церкви, розповіді про президентські програми, оптимістична віра в міжнародну підтримку та повернення COVID-19.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоку ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У нічному шестигодинному блоці «Інтера» вийшли новинні сюжети, повтор концерту до Дня незалежності України та одне включення з вимушеною переселенкою.

Заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм у блоці «1+1» розповідав про ситуацію на українському кордоні. А з радником президента Олегом Устенком — одним із завсідників марафону — говорили про економічну ситуацію в Україні та міжнародну підтримку. Експерт переконаний, що міжнародна економічна підтримка триватиме стільки ж, скільки триватиме війна.

У блоці «Ради» з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком обговорювали санкції проти Російської православної церкви. Урядовець сказав, що Українська православна церква Московського патріархату відмежувалась від РПЦ, тому добре, що Кабмін наклав санкції саме на РПЦ. Також із Ткаченком говорили про відновлення музеїв.

Нардеп Дмитро Соломчук у блоці «Ради» розповів про програму президента «Жнива перемоги». Про візит європейських партнерів говорили з міністром Кабінету міністрів Олегом Немчіновим. Цього разу урядовець, якого майже щодня запрошують в етер марафону коментувати найрізноманітніші питання (переважно не зі сфери його відповідальності), говорив про євроінтеграцію України.

Так само, як і попередньої доби, цього дня знову включали до гостьової студії одного з головних завсідників марафону — радника міністра внутрішніх справ Вадима Денисенка. Говорили про російське суспільство та соціологічні дослідження у РФ, хоча сфери відповідальності МВС це ніяк не стосується.

Ситуацію на передовій обговорювали з пресофіцерами Дмитром Плетенчуком та Наталею Гуменюк, а також з військовими експертами Сергієм Грабським та Петром Черником.

Загалом до гостьової студії «Ради» запросили 23 гостей.

Про ситуацію на Запорізькій АЕС знову говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. До цього він включався до етеру 1 та 2 вересня.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з блогером Денисом Казанським. Говорили про роботу тристоронньої контактної групи, до якої він входив як представник Донеччини, й про те, що Росія ніколи не хотіла мирних переговорів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
673
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду