Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 квітня

27 Квітня 2022
1336

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1336
Роковини аварії на ЧАЕС, вибухи у Придністров’ї, ситуація на фронті та російські експерти.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ.

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; патріотичні ролики та антиросійські сюжети і сюжети на історичну тематику.

Суспільне‎. Ведучі Інна Москвіна, Євгеній Агарков і Анатолій Єрема. Розпочали з новин про збиття російського літака, вибух мерії з чиновниками-зрадниками у Кремінній, російські провокації і фейки, боротьбу проти мародерів, а також говорили про ситуацію у різних регіонах України.

З директором програм Інституту політичної освіти Олександром Солонтаєм говорили про роботу громадських організацій, а також про урядові програми відновлення України. Гість розповів, що вже зараз створюються експертні грантові організації, які займатимуться відбудовою України.

Полковник збройних сил Литви у відставці Вайдотас Мілініоніс висловив думку, що Захід має довго пам’ятати про звірства росіян і уникати подальшого партнерства.

З дослідником із Гарвардського університету Маркіяном Добчанським говорили про те, що за останні 30 років українці звикли жити у незалежній державі й цінують демократію. Експерт вважає, що люди не готові відмовитись від демократії та можливості обирати, і це грає проти Росії.

«Україна 24»‎. В етері працювали Костянтин Лінчевський, Вікторія Малосвітна, Юрій Бібік, Олена Цинтила і Микита Міхальов. У новинах розповідали про те, як росіяни знищують населені пункти на Луганщині. Також повідомляли про ситуацію на фронті, роковини аварії на ЧАЕС, наслідки російських обстрілів, російську псевдодипломатію і пропаганду, облаштування переселенців.

Гостьову студію відкрили включенням американського політтехнолога Джейсона Джей Смарта, який розповів про візит Ллойда Остіна і Ентоні Блінкена до Києва. Експерт зауважив, що візит голови Держдепу і міністра оборони — добрий знак для України, проте рішення щодо повернення дипломатів до Києва ухвалюватиме служба безпеки.

З народною депутаткою від «Слуги народу» Ольгою Василевською-Смаглюк говорили про розподіл державних субвенцій серед звільнених міст, роботу на окрузі й відновлення інфраструктури.

Російський економіст Владислав Іноземцев розповів у студії про те, як Україна залучає європейських партнерів до логістики сільськогосподарської продукції. А журналістка «Еха Москви» Каріна Орлова поділилася своїм баченням перспектив російської армії і дій російських дипломатів, зокрема Лаврова.

Історик Олександр Алфьоров говорив у студії про важливість приватної власності для появи громадян і розумних людей й про те, що у Росії такої власності ніколи не було, тому росіяни завжди слухають, що їм говорить влада, і роблять те, що влада їм наказує.

З генерал-майором СБУ у відставці Віктором Ягуном обговорили важливість постачання важкого озброєння від західних партнерів і його використання у обороні країни.

«Інтер». Ведучі Анастасія Даугуле, Ірина Баглай і Олексій Фадєєв. Розповіли про успіхи української армії, підготували сюжети з Донецької області і Київщини. У спецсюжеті двадцятирічна жителька Бучі розповіла, як росіяни застрелили її маму, взяли у полон батька і знущались над ними. Дівчина досі не знає, чи живий її сторічний прадід: зв’язку з ним немає.  У репортажі з Великої Британії міністр оборони Бен Воллес сказав, що наступні три тижні для України будуть вирішальними, і Британія докладе всіх зусиль, щоб надати українській армії оснащення. Зокрема розглядають можливість надання протиповітряної оборони. А от канцлер Німеччини Олаф Шольц, мовляв, не готовий підтримати Україну важким озброєнням.

Журналісти присвятили матеріал тридцять шостій річниці Чорнобильської трагедії. Ярослав Ємельяненко, директор компанії «Чорнобиль Тур», під час прямого включення сказав, що окупанти розмародерили лабораторії на ЧАЕС. Принагідно показали матеріал про хіматаку — нагадали українцям, що робити під час атаки аміаком, хлором і зарином.

Василь Фурман, член ради Національного банку України, у прямому включенні говорив про споживчу інфляцію. За прогнозами банку, до кінця року вона становитиме близько 20%. Проте інфляція зросте в усьому світі.

У прямому ефірі був міський голова Львова Андрій Садовий, який розповів про лікування понад трьохсот поранених українських військових та плани створення Центру надання меддопомоги.

«1+1». У студії працювали Святослав Гринчук, Соломія Вітвіцька, Наталія Мосейчук і Максим Сухенко. Паралельно з основною студією організували виїзну на території Чорнобильської АЕС.

У новинах розповіли про втрати окупантів, оперативну ситуацію на фронті, перебування російських солдатів на території ЧАЕС, обстріли Луганщини, ситуацію у Запорізькій області тощо. З російським соціологом Ігором Ейдманом, який мешкає в Німеччині, говорили про вибори у Франції і про те, наскільки французам цікава тема України. Гість розповів, що перемога Макрона набагато позитивніша для світу, ніж перемога Ле Пен.

Директор Інституту центральноєвропейської стратегії Дмитро Тужанський розповів про позицію Угорщини щодо війни в Україні, а також про перебування цієї держави у фарватері Німеччини.

З військовим експертом Олегом Ждановим говорили про те, як росіяни створюють «картинку» загрози з боку Придністров’я. Експерт зауважив, що жодного нападу з боку ПМР на Україну бути не може, адже їхня армія існує фактично лише на папері і має розгортатись у загрозливий період через мобілізацію, а місцеві жителі після провокації почали втікати до Молдови.

Показали інтерв’ю Наталії Мосейчук з міністеркою тимчасово окупованих територій Іриною Верещук. Говорили про те, як росіяни зривають організацію гуманітарних коридорів, та про примусову депортацію українців до Росії під брехливими приводами.

«Рада». Ведучі Андрій Сініцин, Наталя Гончарова, Максим Зборовський, Катерина Павлова і Назар Довгий. В ефірі ведучі говорили про відновлення електропостачання із Германом Галущенком, міністром енергетики України. Зараз понад 700 тисяч українців залишаються без електроживлення, це понад 90 населених пунктів. 

Як і на інших каналах, в прямому ефірі був Вадим Денисенко, заступник міністра внутрішніх справ України.  Про добровольців та їхній статус говорили з Юлією Лапутіною, міністеркою у справах ветеранів Україні.

Журналісти підготували репортаж про поранених під час ракетного обстрілу у Краматорську — понад сорок людей уже виписали з лікарень.

Під час прямого включення керівник Донецької ОВА Павло Кириленко говорив про евакуацію мирного населення. 

Постійна представниця президента України в Криму Таміла Ташева говорила з ведучими про перекидання техніки з Росії на територію автономної республіки Крим.

У прямому ефірі зі студією був міністр культури та інформації Олександр Ткаченко. Він розповів про санкції проти російських телеканалів, які досі присутні на європейських супутникових платформах.

З першим заступником міністра аграрної політики Тарасом Висоцьким говорили про викрадення росіянами запасів зерна, забезпечення України хлібом і постачання закордон. Експерт сказав, що ризику дефіциту на зовнішньому ринку немає, проте є проблеми з виконанням експортних зобов’язань, оскільки Росія блокує порти.

Показали вечірнє звернення Володимира Зеленського і звернення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

ICTV/СТБ. У студії працював Петро Дем’янчук. Розпочали з новин про ситуацію у Маріуполі і обстріли Харкова, про те, як росіяни організували теракт на території Придністров’я, про наступ ворожої армії по усіх фронтах і ракетні удари по Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1336
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду