Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 квітня

22 Квітня 2022
1159

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1159
Успіхи української армії, інтерв’ю з режисером Кері Фукунагою і чоловіком, який вибрався з Маріуполя.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ.

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; патріотичні ролики і антиросійські сюжети.  Українців агітують долучитись до збору грошей на відновлення України. Транслюють ролики про роботу волонтерів і святкування Великодня.

«Суспільне‎». Ведучі В’ячеслав Афутін, Євгеній Агарков, Анатолій Єрема. У новинному блоці повідомили про підготовку псевдореферендуму у Херсоні. Із безпекових міркувань ім’я журналістки, яка працює у цьому регіоні, не називали.

Показали сюжети про окуповану Кремінну на Луганщины, про звільнені Чернігова та інших селищ області.

Олександр Мусієнко, керівник Центру правових досліджень, говорив про випробування російських ракет «Сармат».

Тенісист Сергій Стаховський прокоментував рішення адміністрації Вімблдонського турніру щодо виключення російських та білоруських спортсменів зі змагань.

Музикант Петро Чорний розповів про нещодавню спільну роботу музикантів над пісню «Україна переможе». Включалась в ефір співачка Альоша.

Про пакети санкцій проти російських олігархів ведучий Анатолій Єрема говорив із редакторкою громадського об’єднання «Вокс Україна» Ілоною Сологуб. Вона нагадала, що ЄС ще не відмовився повністю від нафти та газу з Росії, а це необхідно.

«Україна 24»‎. У студії працювали Віра Свердлик, Марія Скиба, Олег Панюта, Олена Цинтила і Микита Міхальов. У новинах показували сюжети про ситуацію на передовій, відновлення звільнених міст, візит Шарля Мішеля, пошук житла для переселенців, нову марку «Укрпошти» про російський корабель.

Аналітик ГО «Слово і діло» Валентин Гладких розповів у студії, що російські загарбники мають на меті налякати людей і пограбувати їх. Він зауважив, що починаючи з 2014 року Росія цілеспрямовано йшла до війни, а зараз не погоджує гуманітарні коридори, аби тримати мирних людей у заручниках.

З ізраїльським політологом Аріє Зайденом говорили про перегрупування російських військ і їхнє невміння вчитись на власних помилках. Також обговорили тактику знищення мирних мешканців.

Із журналістом «Голосу Америки» Остапом Яришем говорили про роботу українського посольства і його вплив на рішення конгресменів. Він розповів, що раніше США не збирались відмовлятись від російських енергоносіїв чи відключати Росію від SWIFT, але все змінюється.

Народна депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук розповіла у студії про обстріли церков і знищення української культурної спадщини. За її словами, для компенсації втрат креативної індустрії і культури необхідно залучити 5 мільярдів євро, які вже шукають.

Лікар Михайло Загрійчук розповів про систему трансплантації в Україні, яка за останні три роки розвинулась. На його думку, задача України зараз — зберегти основні трансплантаційні центри.

«Інтер». Ведучі Анастасія Даугле і Олексій Фадєєв. В ефір включався радник Міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Повідомили, що медики з Великої Британії готуються допомагати лікувати поранених в Україні. А незабаром волонтери доставлять в Україну з Британії автомобілі швидкої допомоги.

Розповіли, як українки у Черкасах печуть паски для військових, як люди рятуються з окупованого Херсона, як у Чернівцях збирають аптечки на фронт тощо.  

Телефоном про ситуацію у заблокованому Маріуполі розповів Сергій Волинський, командир 36 окремої бригади морської піхоти =. Він говорить, що у Маріуполі  на «Азовсталі» зараз більше півтисячі поранених військових і близько сотні цивільних.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко сказав, що військові просять вивезти цивільних — самі покидати територію міста вони не планують.

Військовий експерт Михайло Жирохов сказав в ефірі, що українцям на передовій потрібно більше артилерії. Західні партнери Україні починають поставку такого озброєння в Україну.

Поговорили з Ігорем Тереховим, начальником Військової адміністрації Харкова. Він говорить, що спроби посіяти паніку серед харків’ян є, але місцеві мешканці не ведуться на провокації. Зараз у місті понад мільйон людей, гуманітарна ситуація у місті стабільна.

 У новинах розповідали про 3D-принтери, на яких чехи створюють захисні споруди для українських військових. Вони витримують навіть автоматну чергу, випущену впритул. Вже десятки таких блоків відправили в Україну, а невдовзі нам доставлять і самі принтери.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час прямого включення сказав, що російської делегації на Каннському кінофестивалі не буде. Сам він ставиться толерантно до тих, хто послідовно визнає політику Путіна злочинною.

«1+1». У етері працювали Соломія Вітвіцька, Святослав Гринчук, Марічка Падалко і Руслан Шаріпов.  Розпочали з новин про втрати ворога, ситуацію у Маріуполі й вірогідність розблокування міста, атаку росіян на Луганщині, наслідки окупації міст, підтримку України на міжнародному рівні і допомогу у відбудові країни.

Частину новинної студії зробили на виїзді. Святослав Гринчук провів включення з Бучі, аби показати наслідки звірств окупантів у прямому етері.

У гостьовій студії говорили з генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою, яка розповіла про роботу прокурора Міжнародного кримінального суду і збір свідчень російських злочинів, у тому числі й у містах, де росіяни застосовують мобільні крематорії для знищення доказів.

Далі показали інтерв’ю з американським режисером Кері Фукунагою, яке взяла ведуча «1+1» Марічка Падалко. Говорили про бажання допомогти, перший приїзд до України на другому тижні війни та інше.

Також показали інтерв’ю Руслана Шаріпова з українцем Олексієм, який виїхав із Маріуполя. Гість мешкав на лівому березі міста, звідки випускали лише у бік Росії, та він все ж наважився виїхати на вільну українську територію. Говорили про життя у місті, відсутність інформації і ризик виїжджати під обстрілами.

Ольга Герасим’юк, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, розповіла про боротьбу з російською пропагандою на світовому рівні, українських поплічників Росії, які зникли із медіапростору. А також загалом розповіла, як працює пропаганда.

«Рада»‎. Ведучі Антон Страшко, Ганна Гомонай, Максим Зборовський, Олеся Ніцевич і Вадим Колодійчук. У новинах розповіли про ситуацію на фронті, брифінг Арестовича з приводу Маріуполя, візит до Києва європейських політиків, перегрупування російської армії.

У гостьовій студії говорили з тенісисткою Еліною Світоліною про підтримку України серед спортсменів, а також російських і білоруських спортсменів, які б могли підтримувати російську агресію. Вона сказала, що відкрито ніхто не підтримав Росію, через що вони звернулись до колег із вимогою висловити свою позицію, аби знати, проти кого грають.

Дали в ефір пряму мову харківського мера Ігоря Терехова, який хвалив комунальників і говорив про розробку плану на мирне майбутнє.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець говорив про вплив російського вторгнення на екологію. Непоправної шкоди російські війська завдають  земельним  ресурсам і водним об’єктам. Це пов’язано у тому числі із лісовими пожежами. Збитки Стрілець попередньо оцінює в мільярди євро.

Протягом кількох годин ефіру українці почули офіційну інформацію від представників та представниць уряду та народних депутатів: Данила Гетьманцева, Ганни Маляр, Віктора Ляшка,  Олени Кондратюк, Руслана Стефанчука. З представником офісу реформ Максимом Гардусом говорили про вплив санкцій на економіку Росії й про зниження товарообігу.

Запросили в ефір радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, який розповів про геноцид українського народу, яким займаються росіяни, повернення українців додому і залучення урядів третіх країн до цього процесу.

ICTV/СТБ. Ведучі Орест Дрималовський і Яна Брензей.

Розпочали з новин про ракетні удари по Дніпропетровщині, артобстрыли Криворізького району, зрив гуманітарних коридорів, успіхи українських військових, евакуацію людей із Маріуполя. допомогу волонтерів і великодню випічку.

У гостьовій студії говорили з першим заступником міністра аграрної політики Тарасом Висоцьким про подорожчання харчів і взагалі підвищення цін.

З народною депутаткою від «Батьківщини» Юлією Тимошенко говорили про роботу парламенту. Гостя розповіла, що, на її думку, найважливіший законопроект за сьогодні — той, який дозволив виділити 200 мільярдів гривень на армію, а також поділилася своїми думками про роботу економіки і бюджетні видатки.

Показали звернення Володимира Зеленського про свавілля окупантів на українських територіях і відмову росіян встановити святкове перемир’я на Великдень. Президент пообіцяв, що жодні «народні республіки» і анексії не пройдуть.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1159
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду