Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 квітня

26 Квітня 2022
1018

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1018
Відновлення роботи «Укрзалізниці», візит Ллойда Остіна й Ентоні Блінкена до Києва, виїзна студія телеканалу «Рада» у Гостомелі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне.

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; патріотичні ролики і антиросійські сюжети.  Українців агітують долучитись до збору грошей на відновлення України.

«Україна 24»‎. У студії працювали Костянтин Лінчевський, Юрій Бібік і Максим Сікора. У сюжетах цього дня журналісти розповідали про зірване відкриття гуманітарних коридорів і вимогу української сторони негайно дати українським цивільним вийти з Маріуполя, в тому числі з «Азовсталі».

Народний депутат України Денис Маслов, член комітету з правової політики, говорив про підготовку України до розслідування воєнних злочинів Росії. До відповідальності росіян притягуватимуть і за українським законодавством, і за міжнародним. 

Радник голови правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Рябчин говорив під час прямого включення про санкційні пакети європейських партнерів, які стосуються нафти й газу.

Нардеп Олексій Устенко, член комітету з питань фінансів та податкової політики, розповідав про повернення до нормального життя бізнесу, який працює на територіях, де не ведуться активні бойові дії.

«Інтер». Ведучі Олександр Просяник і Олексій Фадєєв. У новинному блоці говорили про влучання у Полтавську область 9 ракет, про вогонь по всій лінії розмежування на Донеччині, про загиблих від російських обстрілів цивільних на Харківщині. Показували сюжети з Одеси, Луганщини, Київщини, Рівненщини, Львова, Кропивницького.

У прямому ефірі національного марафону цієї ночі були зведені дані про санкції США проти Росії. Зокрема, розповіли про те, що один із найбільших банків Америки, Bank of America, заморозив рахунки російських дипломатичних представництв. Ембарго на нафту все ще не запроваджене, а ось від російського вугілля низка європейських країн вже відмовилась.  

«Інтер» кілька разів повторював одні й ті самі сюжети.

«1+1». У студії працювали Святослав Гринчук, Соломія Вітвіцька, Руслан Шаріпов і Марічка Падалко. Розпочали з новин про обстріли української території, бої на Харківщині, оборону Донеччини та Луганщини, вибори у Франції, показали сюжет про собаку-сапера Патрона, великодній концерт «Океану Ельзи».

Показали інтерв'ю кореспондента ТСН Дмитра Святненка з сином законно обраного президента Ічкерії Анзором Масхадовим, який живе у вигнанні. Говорили про Чеченські війни, розв’язані росіянами. Говорили про батька Кадирова, якого Масхадов назвав агентом ФСБ. Угрупування кадирівців він назвав розпіареними військами, які не вміють воювати. За словами Масхадова, справжні чеченські воїни вважають Кадирова клоуном.

Із керівником пасажирського напрямку «Укрзалізниці» Олександром Перцовським говорили про відновлення роботи залізничного сполучення зі звільненими територіями, запуск нових поїздів, а також про сполучення звільнених територій із столицею.

Народний депутат партії «За майбутнє» Ігор Гузь розповів про взаємодію з литовською делегацією, яку він возив у Одесу, Миколаїв і Дніпро.

З колишнім президентом Польщі Олександром Кваснєвським у етері говорили про санкційний тиск, ставлення Польщі до Росії, історію стосунків між країнами. Він розповів, що ще у 2000-х роках, під час перших зустрічей, Путін весь час говорив, що Україна має бути частиною Росії. На думку Кваснєвського, з 2014 року Путін остаточно вирішив захопити Україну і знищити українців.

«Рада». Ведучі Андрій Сініцин, Олеся Ніцевич і Вадим Колодійчук. У новинах розповіли про ракетні удари по Рівненщині, розмінування Київщини, постачання ліків, за що медики у сюжеті дякували владі і депутатам. Говорили про ситуацію в українських містах і втрати окупантів.

Телеканал організував гостьову студію у виїзному форматі. Локацією обрали аеродром Гостомеля й ангар зі зруйнованим літаком АН-225 «Мрія».

З гендиректором державного концерну «Укроборонпром» Юрієм Гусєвим говорили про знищення найбільшого літака у світі і залучення інвестицій міжнародних партнерів до відновлення «Мрії».

Президент Київської школи економіки Тимофій Милованов говорив у студії про роботу Фонду відновлення України, Міжнародного валютного фонду і Європейського банку. За його словами, у світі почали говорити про виділення Україні справді великих грошей, які дозволять країні триматись довго.

З волонтером Андрієм Титаренком мали розмову про бажання волонтерів допомагати з відновленням зруйнованих міст. Він розповів, що волонтери прибирали сміття, ліквідували залишені окупантами окопи, а також працювали над відновленням інфраструктури.

Радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко розповів про співпрацю з міжнародними лідерами, можливість залучити інші країни до відновлення України.

З гендиректором «Укрпошти» Ігорем Смілянським говорили про випуск нових марок воєнного часу, а також про випуск нової марки з літаком «Мрія», яка планувалась іще до війни.

ICTV/СТБ. Ведучі Олена Фроляк, Вадим Карп’як і Юлія Сеник. У новинах говорили про наступ ворога на Донецькому та Луганському напрямках, обстріли Харківщини, пожежі у Росії.

Ллойд Остін, міністр оборони США, в одному із сюжетів сказав, що Штати хочуть побачити, як Росія ослабне до того рівня, коли вже не зможе робити нічого подібного до війни в Україні.

У прямих включеннях інформували про навантаження на «Укрзалізницю». Про Великдень у воєнний час говорили з предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм. Він сказав, що церква перенесла нічну службу на ранок, аби не наражати людей на небезпеку.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова розповіла зокрема про евакуацію людей із Баштанки на Миколаївщині.

У прямому включенні ведучий говорив із заступником міністра закордонних справ у 2014 році Данилом Лубківським  про ймовірність відновлення дипломатичної активності США в Україні. Призначення на посаду посла Штатів в Україні Бріджит Брінк він оцінює як позитивне зрушення та не просто символічний акт, який може мати певні наслідки для України.

Народна депутатка від «Голосу» Кіра Рудик пояснювала у етері про механізми конфіскації російських активів у США.

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів про можливе розгортання російського наступу на півдні України, використання гарнізону з території самопроголошеного Придністров’я, а також про можливу заборону УПЦ МП.

З народною депутаткою від «Батьківщини» Юлії Тимошенко говорили про закупівлі газу. Вона сказала, що Україна категорично не може закуповувати газ у Росії, і закликала до впровадження європейського ембарго на російські енергоносії.

Суспільне‎. Ведучі Інна Москвіна, Євгеній Агарков і Анатолій Єрема.  Розпочали з новин. Говорили про ракетний удар по Полтавщині, наслідки ракетного удару по Одещині, розмінування звільнених від окупантів територій.

З міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським говорили про ситуацію на фронті, оборону України і про те, що російське військове командування використовує своїх солдатів як гарматне м’ясо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1018
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду