Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня 2024 року

25 Квітня 2024
675

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
675
Столичне метро та допомога від США
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про стан столичного метрополітену говорили з депутатом Київської міської ради Андрієм Вітренком («Слуга народу»). Він сказав, що наразі невідомо, як ремонтуватимуться станції, тому прогнози про закриття частини синьої гілки можуть стати реальністю. Крім того, наразі більша частина резервного фонду столиці йде на ремонтні роботи. Вітренко додав, що ремонтувати метрополітен важко  через нестачу спеціалістів.

Про скасування статусу «обмежено придатних» говорили з юристом Романом Ліхачовим. Він сказав, що наразі переліку захворювань ще не встановлено, оскільки експерти досі працюють. Також статус лишається чинним до повторного проходження лікарської комісії, а йти проходити комісію наразі непотрібно, оскільки розуміння ще немає.

Надання американської допомоги у студії «Ми — Україна» обговорили з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він розповів, за яким алгоритмом відбуватиметься голосування у Сенаті та скільки часу це займе. А зняття з розгляду українського законопроєкту про англійську мову коментував Микита Потураєв («Слуга народу»). 

Про мобілізацію неплатників аліментів говорили із заступником міністра юстиції Андрієм Гайченком. Він сказав, що мобілізуватимуть тих, хто не платить кошти понад три місяці та має трьох дітей та більше.

У блоці Суспільного голосування Сенату США щодо України коментувала журналістка «Голосу Америки» Катерина Лісунова. Вона розповіла про процедуру голосування.

Далі про американську допомогу говорили із посолкою України в США Оксаною Маркаровою. Йшлось про те, що у Сенаті є двопартійна більшість, яка підтримує Україну, а Джо Байден підпише законопроєкт одразу після голосування. Зачепили й тему виготовлення систем Patriot на території України. Маркарова зазначила, що вже розпочалась робота з цього питання.

Народні депутати Андрій Осадчук («Голос») та Вадим Івченко («Батьківщина») дискутували щодо ймовірної відставки урядовців. Осадчук сказав, що незадоволення міністрами — еволюційний процес Банкової та її коаліції. За словами Івченка, з початку каденції Володимира Зеленського Кабінет міністрів втратив суб’єктність та почав погоджувати усі рішення з Офісом президента.


Про вплив американської християнської спільноти на політиків говорили з очільником «Українсько-американського дому» Романом Шереметою. За його словами, у 2022 році спікер Майк Джонсон голосував проти виділення допомоги Україні, проте зараз його позиція змінилася й він ризикнув власною відставкою. На Майка Джонсона нібито вплинули злочини росіян проти протестантських християнських течій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
675
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду