Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 квітня

25 Квітня 2022
1043

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1043
Великодні богослужіння, інтерв’ю з предстоятелями ПЦУ і УГКЦ, концерт Святослава Вакарчука.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; патріотичні ролики і антиросійські сюжети.  Українців агітують долучитись до збирання грошей на відновлення України.

Майже до четвертої години ранку транслювали великоднє богослужіння.

«1+1». Євген Плінський, Наталя Островська, Станіслав Ясинський і Євген Куксін. Ефір розпочали з трансляції токшоу «Нічна варта».

З публіцистом і дисидентом радянських часів Мирославом Мариновичем говорили про намагання Росії захопити Київ. Гість сказав, що доктрина «російського світу» була винайдена виключно для того, аби утримати Київ у складі Росії, оскільки без української столиці їхня держава перетворюється на Московію.

Редактор проєкту «Наші гроші» Юрій Ніколов розповів про ситуацію з російськими банками, відмову людей брати участь у соціальних опитуваннях і бажання росіян приховувати власну думку, оскільки вона не збігається з позицією влади.

З військовим експертом Олегом Ждановим поговорили про давні зазіхання росіян  на територію Криму, а також про протистояння між Кучмою і Путіним. Також експерт розповів про ліквідацію української військової потужності у 2003—2004 роках.

«Рада». У студії працювали Ольга Бутко, Катерина Павлова і Максим Зборовський. Розпочали з новини про ракетну атаку по Одещині, втрати окупантів, святкування Великодня у різних містах України. Показали звернення Володимира Зеленського.

З експертом із питань національної безпеки Андрієм Дацюком говорили про можливі провокації з боку Росії на Великдень. Експерт розповів, що у Росії лишається запас ракет, які вона може використати для ударів по Україні. Проте розконсервування потребує нових технологій, яких у Росії немає.

Далі перейшли до трансляції великоднього богослужіння Української греко-католицької церкви.

ICTV. Ведучі Петро Дем’янчук, Андрій Ковальський і Вадим Карп’як. У новинах говорили про евакуацію людей, ракетний удар по Одесі, святкування Великодня, обстріли Харківщини, перегрупування росіян, показали уривки пресконференції Зеленського,

З Олексієм Білошицьким, першим заступником начальника Департаменту патрульної поліції, говорили про роботу правоохоронців і правила правопорядку під час святкових богослужінь.

Показали інтерв’ю Вадима Карп’яка з головою Православної церкви України Епіфанієм. А згодом інтерв’ю з головою Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком. Обидвоє священників сказали, що Україна наразі стоїть на захисті усього світлого і доброго.

Декілька разів протягом етеру показували великоднє звернення Володимира Зеленського.

Суспільне‎. У етері працювали В’ячеслав Афутін, Євгеній Агарков і Анатолій Єрема. У новинному блоці розповіли про візит Генсека ООН до Туреччини, обстріл Чугуєва, захоплення росіянами представників ОБСЄ, великодні святкування і обстріли українських міст.

З міністеркою тимчасово окупованих територій Іриною Верещук говорили про гуманітарні коридори, повернення примусово депортованих Росією українців, зокрема повернення дітей.

З депутатом від «Слуги народу» Єгором Чернєвим говорили про ситуацію на фронті, ставлення росіян до примусово мобілізованих мешканців окупованих територій, ставлення міжнародної спільноти до російської агресії. А також про лист німецьких інтелектуалів, які вимагали від Євросоюзу вплинути на Україну, щоб вона капітулювала перед Росією.

Радник президента з економічних питань Олег Устенко розповів про збитки України від нападу Росії, знищення основних активів, інфраструктури, житлового фонду тощо. Гість також розповів, що триває робота з ідентифікації майна росіян і Росії, а також передачу активів окупантів і ворогів у відновленні України.

Олександр Вілкул, керівник Криворізької військової адміністрації, розповів про формування російського наступального угрупування, яке має здійснити прорив у напрямку міста. Гість зауважив, що місто до оборони готове і про плани загарбників усі знають.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про облік руйнувань об’єктів культурної спадщини, а також порятунок того, що можна врятувати.

Далі в етері показали великодній концерт «Океану Ельзи».

«Україна 24»‎. У студії працювали Костянтин Лінчевський, Вікторія Малосвітна, Віталій Прудиус, Юрій Бібік і Максим Сікора. У новинах говорили про ракетні удари по Кременчуку, обстріли Харківщини, розповіли про ситуацію на передовій, втрати росіян, привітання Зеленського з Великоднем і святкування у різних містах.

З генеральним директором футбольного клубу «Шахтар» Сергієм Палкіним ‎говорили про акції, які проводять гравці клубу, аби розповісти світу про злочини російських окупантів. Гість розповів, що війна йде не лише на полі бою, а й у медіапросторі, і клуб має донести якомога ширшій аудиторії інформацію про те, що відбувається в Україні й чому вбивають жінок і дітей.

Голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк розповів про можливе використання росіянами ядерної зброї. Зокрема, експерт сказав, що світ уже не віритиме погрозам ядерною зброєю.

У етері повторили нарізку основних моментів пресконференції президента Володимира Зеленського.

З політичним аналітиком ГО «Слово і Діло» Валентином Гладких говорили про дипломатичне врегулювання війни і можливість бодай про щось домовитись з Росією.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1043
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду