Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 квітня

21 Квітня 2022
999

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
999
Евакуація з Маріуполя і життя в оточеному місті, візит Шарля Мішеля, наступ на Донбас і виїзна студія телеканалу «Рада» у Бородянці.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне.

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; патріотичні ролики і антиросійські сюжети. До етерів долучають нардепів від «Слуги народу» і представників Міністерства внутрішніх справ.

«Україна 24»‎. У студії працювали Марина Кухар, Марія Скиба і Андрій Булгаров. Протягом етеру у новинах показували сюжети про ситуацію на передовій, зустріч лідерів країн Великої сімки, допомогу різних країн Україні, підтримку бізнесу, збір пожертв через «Дію».

З політкоментатором Володимиром Фесенком у гостьовій студії говорили про санкційний тиск на Росію. Експерт зауважив, що проти Росії застосовані одні з найпотужніших санкцій у світі. Вони навряд зупинять Путіна, але послаблюють військову потужність країни-агресора.

Долучився до розмови й британсько-український журналіст Богдан Нагайло, з яким говорили про економічні наслідки війни для світу і гарантії безпеки.

Радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка говорив про можливу окупацію Білорусі, готовність Лукашенка під час протестів тікати і кликати Росію рятувати своє майно. Експерт зауважив, що неможливо розмежовувати Лукашенка і Путіна, —на його думку, це одне ціле і Білорусь окупована Росією.

«Інтер». Ведучі Анастасія Даугуле та Олександр Васильченко. У новинах говорили про передову, відновлення звільнених регіонів, міжнародну допомогу Україні, евакуацію і життя переселенців. Показали детальну інструкцію як у «Дії» оформити статус внутрішньо-переміщеної особи, розповіли про умови життя для переселенців у модульному містечку.

Показали вечірнє звернення Володимира Зеленського із закликами до міжнародної спільноти надати Україні зброю. Також президент засудив дії російської армії і злочини проти людяності.

Сергій Лещенко, радник керівника Офісу президента, знов розповідав у етері про російське інфополе, говорив про блокування на території Росії сайтів, які розповідали правду про війну, а також спростував фейк про звільнення Арестовича з посади.

«1+1». У етері працювали Святослав Гринчук, Соломія Вітвіцька, Євген Плінський і Наталя Островська. У новинах показали сюжети про ситуацію на фронті, оборону Маріуполя, військову допомогу світу для України, майбутній візит керівництва держави до Вашингтона, жінку-військову Тетяну Чубар, яка воює на передовій.

Гостьову студію відкрили включенням військового експерта Олега Жданова. Говорили про стратегію росіян на Донбасі, бажання оточити українських військових й у подальшому розгортати наступ у бік Дніпра. Експерт зауважив, що Росія не змогла зібрати повноцінне бойове угруповання й пішла у наступ невеликими групами.

З керівником Луганської ОВА Сергієм Гайдаєм також говорили про наступ на Донбасі, зростання кількості обстрілів і намагання росіян прорвати лінію оборони. Чиновник розповів, що прорив не вдався, тому зростає інтенсивність обстрілів й закликав громадян Луганщини евакуюватись, оскільки далі у регіоні буде тільки гарячіше. Мер Маріуполя Вадим Бойченко розповів про евакуацію мирного населення, необхідність вивезти з міста ще близько ста тисяч людей. Він сказав, що протягом години мають бути узгоджені евакуаційні маршрути.

З військовим експертом і волонтером Тарасом Чмутом обговорили роботу волонтерів. Гість сказав, що не потрібно переоцінювати волонтерів, бо боронять Україну армія і добровольці.

«Рада»‎. Над марафоном працювали Ольга Бутко, Тетяна Гончарова, Назар Довгий, Олеся Ніцевич і Вадим Герасимович. Аби глядач «відчув атмосферу міста, яке пережило окупацію», телеканал організовував виїзну гостьову студію у Бородянці. Окрім виїзної студії працювала й звичайна.

До етеру запросили виконувача обов’язки селищного голови Бородянки Георгія Єрка. Він розповів про прихід росіян у селище, вбивства мирного населення тощо. Нагадаємо, «Детектор медіа» публікував історію журналістки Марини Курапцевої про перебування в загарбаній російськими військами Бородянці.

Говорили й з директоркою Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення Людмилою Бойко. Вона розповіла, що на базі центру було створено центральний штаб територіальної оборони Бородянки, руйнування центру, загибель двох колег, волонтерську допомогу військовим.

З радником міністра внутрішніх справ Віктором Андрусівим у виїзній студії говорили про зміни в України, відсутність радянського розділення між владою і народом тощо. Із депутатом Ірпінської міськради Романом Погорілим говорили про відновлення міста і тривалість відбудови. Він розповів, що через неможливість взяти місто і зайти у нього росіяни вирішили просто розстріляти Ірпінь.

Заступник голови Верховної ради Олександр Корнієнко розповів про правове регулювання життя країни, тривалість воєнного стану і депутатів, які покинули країну, а також участь української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

З лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим говорили про ситуацію в Криму, репресії місцевих активістів і тотальну заборону виступати проти війни в Україні.

ICTV/СТБ. Ведучі Олена Фроляк, В’ячеслав Цимбалюк і Вадим Карп’як. Говорили про обстріли Харкова, бойові дії на території Луганської області, можливе проведення псевдореферендуму на Херсонщині, деокупацію півдня України, святкування Великодня у воєнний час і ситуацію у Маріуполі.

У гостьовій студії говорили з бучанським міським головою Анатолієм Федоруком про ситуацію у місті, можливість повернутись у місто (поки що цього робити не варто).

Запросили до етеру й заступника командира полку «Азов» Святослава Паламара. Він розповів про відсутність української армії у порту, інтенсивні бої, штурм росіян із застосуванням важкої броньованої техніки і ракетних обстрілів. Сказав, що людям страшно скористатись гуманітарними коридорами, оскільки відсутні гарантії безпечного виходу з міста й до самих евакуаційних автобусів неможливо дістатись. На його думку, цивільні не вірять росіянам.

З радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком говорили про удар по банківській системі Росії, можливе підключення Китаю до санкційного тиску і скорочення російського ринку для можливих інвесторів. Розповіли про візит голови Європейської ради Шарля Мішеля до України, приїзд до Бородянки, заповнення опитувальника на вступ до Євросоюзу і подальше посилення санкцій проти Росії.

З актором Юрієм Дяком обговорили гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр говорила у студії про кількість збитих ракет окупантів й невдачу росіян у повітряному просторі.

Суспільне‎. У студії працювали В’ячеслав Афутін, Євгеній Агарков і Анатолій Єрема. У новинах показали сюжети про брак питної води у Миколаєві, зрив евакуації із Маріуполя, стан травмованих людей. З кореспонденткою Анною Мурликіною у гостьовій студії говорили про ситуацію у Маріуполі, зірвану евакуацію цивільних.

Показали вечірнє звернення Володимира Зеленського про відновлення роботи посольств дружніх держав у Києві і необхідність посилювати санкції проти Росії.

Кореспондентка з Харкова Олександра Новосел розповіла про посилення обстрілів надвечір, пожежі у спальних мікрорайонах. Андрій Крамченков розповів про ситуацію на Сумщині, розбиті Тростянець і Охтирку та інші регіони області.

Народна депутатка від «Слуги народу» Галина Янченко розповіла про вихід міжнародних компаній із Росії, а також про ті компанії, які залишаються на російському ринку. А також про санкційний тиск на українські компанії, які належать громадянам Росії.

Із журналістом з Херсонщини Олегом Батуріним у студії говорили про ставлення росіян до чоловіків, перевірки особистих речей, вимагання грошей і їжі. Він розповів, що росіяни не випускають людей і в області готуються псевдореферендуми, яких люди бояться.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
999
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду