Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 квітня 2024 року

22 Квітня 2024
180

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
180
Допомога від США та відбудова.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» з політичним коментатором Олегом Лісним говорили про надання міжнародної допомоги Україні. Він сказав, що допомога буде, проте не буде швидко. Та додав, що не варто розмежовувати війни в Ізраїлі та Україні, оскільки наразі це війна між віссю добра та віссю зла.

Про американську допомогу говорили з директором із комунікацій при «Українському конгресовому комітеті Америки» Андрієм Добрянським. Він сказав, що передача зброї може зайняти тиждень із моменту повного ухвалення допомоги. Й очікувати остаточне рішення можна буде вже у вівторок 23 квітня. Цю ж тему коментувала керівниця мовлення «Голос Америки» у Східній Європі Мирослава Гонгадзе. Вона сказала, що Пентагон обіцяє дуже швидко передати зброю Україні. 

Також про допомогу США говорили з політичним оглядачем Богданом Ференсом. Він сказав, що позиція Дональда Трампа навряд змінилась, а прийняття допомоги пришвидшилось через домовленості між демократами та республіканцями. За словами гостя, ці домовленості мають включати внутрішньополітичні питання. Крім того, надалі республіканці комунікуватимуть законопроєкт як власну перемогу.

Також у блоці «Ми — Україна» повторили підсумковий випуск новин попередньої доби та показали новий випуск програми «Параграф». Зазначимо, що цієї доби команда телеканалу працювала в етері телемарафону протягом дванадцяти годин.

З народною депутаткою Оленою Шуляк («слуга народу») у студії «1+1» говорили про відновлення. Вона сказала, що люди мають отримати можливість відремонтувати свої домівки, зокрема, мова йшла про Харківську область.

Також показали інтерв’ю з продюсеркою фільму «20 днів у Маріуполі» Василисою Степаненко.

У блоці Суспільного про американську допомогу говорили з політичними оглядачами Ігорем Айзенбергом та Максимом Джигуном. Останній сказав, що, радше за все, Україна отримає допомогу, проте заяви спікера палати представників Майка Джонсона про підтримку виглядали достатньо цинічно. Крім того, надання допомоги від США простимулює європейські країни також включитись у допомогу.

Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда телеканалів ICTV та СТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
180
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду