Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня

23 Квітня 2022
1007

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1007
Продовження наступу на Маріуполь, бажання Путіна знищити всю Україну й боротьба на дипломатичному фронті.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також аналізує якість мовлення.

Телеканали:  ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада».

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; патріотичні ролики і антиросійські сюжети.  Українців агітують долучитись до збору коштів на відновлення України. Транслюють ролики про роботу волонтерів і концерт до Великодня.

ICTV/СТБ. Ведучі Орест Дрималовський, Яна Брензей і Андрій Ковальський. У новинах розповідали про ситуацію на передовій, підготовку до Великодня, ціни, висадку дерев, життя переселенців, візит європейських політиків до України, становище Росії і свавілля російських військових на окупованих територіях.

З військовим експертом Михайлом Самусем говорили про початок наступу росіян, очевидні вкиди пропагандистських фейків у російський інфопростір, аби переконати росіян у псевдоперемогах. Він розповів, що йде повільне тактичне просування росіян за сценарієм Курської битви, але у них нічого не виходить, бо українська сторона активно обороняється.

Суспільне‎. У студії працювали Андрій Діхтяренко, Інна Москвіна й Анна Чередниченко. Протягом етеру показали новини про евакуацію, наслідки обстрілів, візит Денис Шмигаля до США, підготовку до Великодня, повернення українців з евакуації. З кореспонденткою «Голосу Америки» Катериною Лісуновою говорили про візит прем’єра, майбутню пресконференцію, виділення додаткових фінансів для України і перелік озброєння, яке передадуть.

Міністр фінансів України Сергій Марченко розповів у студії про роботу на міжнародному фронті, пошук коштів для закриття потреб бюджету України, зокрема 5 мільярдів доларів на місяць протягом трьох місяців. Ця сума дозволить забезпечити соціальну сферу в Україні.

З президентом Київської школи економіки Тимофієм Миловановим говорили про створення Фонду відновлення України й звинувачення у корупції. Він зауважив, що корупційні ризики є, але передати гроші під контроль третьої сторони — не гарантія, що їх не буде. Кореспондентка з Кропивницького Олена Жикова розповіла у етері про життя у регіоні, ракетні обстріли, посівну.

З істориком Кирилом Галушком говорили про спотворені уявлення росіян про історію світу загалом й історію Росії. Експерт розповів, що образ Бандери як втілення сучасного українця, може існувати у російських міфах ще довго й пережити Путіна.

Показали ексклюзивне інтерв’ю секретаря РНБО Олексія Данілова ведучому телеканалу Андрію Діхтяренку. Говорили про плани Путіна, які полягають у повному знищенні України, її політичного керівництва й українського народу. Гість розповів, що частина примусово мобілізованих мешканців окупованих територій одразу здаються у полон.

«Україна 24»‎. В етері працювали Костянтин Лінчевський, Олена Цинтила, Микита Міхальов, Марія Скиба і Олег Панюта. Показали новини про ситуацію на передовій, зрив гуманітарних коридорів, свавілля російських військових, евакуацію з Харкова тощо.

У гостьовій студії говорили з міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком, який розповів про руйнування, гуманітарну ситуацію у місті, відсутність їжі і питної води, евакуацію, зниклі автобуси і фактичне викрадення людей, які хотіли виїхати до України. А також про фільтраційні табори у місті і постійний психологічний тиск на людей.

Із заступницею голови Запорізької ОДА Златою Некрасовою говорили про евакуацію росіян і обстріли міста.

Нардеп від «Слуги народу» Федір Веніславський закликав глядачів не піддаватись паніці і самостійно не евакуюватись, оскільки необхідно знати безпечні маршрути, які постійно змінюються і можуть бути відомі лише представникам влади. Також поговорили про ситуацію на передовій та невдачі російського наступу.

Дипломат Ігор Жовква розповів про посилення санкцій проти Росії й подальше посилення санкційного тиску на Росію. Експерт розповів, що Україна очікує ще більше зброї й західні партнери працюють над тим, щоб її надати.

З Юрієм Риженковим, генеральним директором компанії Ріната Ахметова «Метінвест»,‎ говорили про відновлення роботи «Азовсталі» після перемоги. Він розповів, що відновити роботу підприємства буде можливо навіть після обстрілів.

Представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький розповів, що відмова росіян від штурму «Азовсталі» — фейк: за даними розвідки росіяни застосують підрозділи Росгвардії й ФСБ для штурму підприємства. Також гість розповів, що у Росії йдуть масові чистки серед військових і правоохоронців через невдачу в Україні.

«Інтер». Ведучі Анастасія Даугуле,  Олександр Васильченко та Ірина Баглай. Розповідали про евакуацію з Донеччини та Луганщини, підготовку до святкування Великодня, наслідки окупації для Чернігівської області, українські експозиції закордоном та інше.

З аналітиком Європейської Ради з міжнародних відносин Павлом Слюнькіним говорили у студії про логіку війни. На його думку, переговори будуть можливі, коли Росія програє.

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук розповів про початок посівної в усіх областях крім  Луганської. Експерт розповів, що під час окупації росіяни свідомо мінували поля і знищували аграрні підприємства, щоб неможливо було сіяти.

З представником фонду «Повернись живим» Андрієм Римаруком говорили про збір грошей на підтримку армії, складності у визначенні цілеспрямованої допомоги. Він розповів, що за місяць війни представники фонду передали на фронт більше техніки, ніж з часів його заснування. Надходження приходять у різних валютах з усього світу.

А священик ПЦУ Георгій Коваленко розповів про святкування Великодня в умовах війни. Він зауважив, що та нічна служба, до якої усі так звикли, насправді має бути ранковою, тому немає ніяких суперечностей із вірою, якщо служби пройдуть після комендантської години. Також він закликав утриматись від скупчень, і сказав, що життя людини — найвища цінність для церкви.

«1+1». В етері працювали Алла Мазур, Наталія Мосейчук, Максим Сухенко, Руслан Шаріпов і Марічка Падалко. Традиційно розпочали з новин про втрати росіян, бої на сході України, життя на Луганщині, відновлення інфраструктури на Чернігівщині, процеси розмінування, злочини російських військових, масштаби руйнувань у Маріуполі тощо.

З військовим експертом Олегом Ждановим говорили про перекидання російських військових з Маріуполя на Донбас, вхід до міста кадироців і підрозділів, сформованих на окупованих територіях. Експерт зауважив, що бомбардування і ракетні обстріли триватимуть. Він зауважив, що захопити південь України Росії не вдасться, для цього необхідно ще не менше 200 тисяч військових, яких у неї немає.

А із радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про результати мирних переговорів, ситуативні поразки росіян тощо. З ще одним представником Офісу президента Андрієм Сибігою говорили про онлайн-саміт, організований Джо Байденом перед наступом росіян. Також говорили про зміну планів Німеччини: гість зауважив, що йде діалог і німецька сторона йде на поступки. Показали інтерв’ю міністерки соціальної політики Марини Лазебної ведучій «1+1» Марічці Падалко. Говорили про надання допомоги переселенцям і нові функції, які додали до застосунку  «Дія».

Показали вечірнє звернення президента Зеленського, який закликав світ не лишатись осторонь і долучитись до боротьби з агресором. Наголосив, що Україна стала першою на його шляху і якщо Росію не зупинити, вона піде далі.

З політтехнологом Сергієм Гайдаєм і політкоментатором Володимиром Фесенком говорили про боротьбу проти «Опозиційної платформи — За життя», фінансування проросійських партій, активи Медведчука, Марченко і Козака.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1007
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду