Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня

24 Квітня 2022
1215

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1215
Велика пресконференція Володимира Зеленського, інтерв’ю Михайла Подоляка, заклики святкувати Великдень удома і трансляція святкового богослужіння.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «Рада», ICTV, Суспільне, «Україна 24».

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; патріотичні ролики і антиросійські сюжети.  Українців агітують долучитись до збору грошей на відновлення України. Транслюють ролики про роботу волонтерів і концерт до свята Великодня.

«Рада». Ведучі Андрій Сініцин, Катерина Павлова, Максим Зборовський, Тетяна Гончарова і Вадим Колодійчук. Розпочали з новин про падіння літака у Запорізькій області, поховання загиблих, бомбардування українських міст, роботу гуманітарних коридорів, евакуацію з Маріуполя.

З радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком говорили про російські фейки, підтримку ботами Юрія Швеця, якого називають однокурсником Путіна.

Із заступником міністра економіки Михайлом Грибаном у студії поговорили про відновлення економіки, залучення кредитів, інвестицій, режим сприяння з боку закордонних партнерів.

Показали брифінг радниці керівника Офісу президента Дарії Зарівної, яка розповіла про економічний план «Єрмака-Макфола» щодо посилення санкційного тиску на Росію.

Ганна Маляр, заступниця міністра оборони, розповіла про оборону Маріуполя, стримування просування росіян, передачу військової допомоги від західних партнерів і її розподіл.

З послом України в Австралії Василем Мірошниченком говорили про санкції проти Росії і російських компаній.

Показали брифінг прем’єр-міністра Дениса Шмигаля за результатами його візиту до США.

З військовим експертом Михайлом Притулою говорили про примусову мобілізацію на окупованих територіях, а також про програші російської армії.

ICTV. У студії працювали Андрій Ковальський, Вадим Карп’як і В’ячеслав Цимбалюк. У новинах розповіли про ситуацію на фронті, наступ на луганському і маріупольському напрямках, обстріли Харкова, роботу автошколи для жінок, допомогу волонтерів. Показали сюжети про підтримку України закордоном, порятунок тварин і життя переселенців.

Гостьову студію розпочали з інтерв’ю посла України у Швеції Андрія Плахотнюка. Гість розповів про відмову країни від нейтрального статусу, зростання підтримки вступу до НАТО, збір грошей на підтримку України.

З радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком говорили про ситуацію з УПЦ МП, візит Генсека ООН і його можливість уплинути на ситуацію у Маріуполі.

Військовий експерт Сергій Грабський розповів про кількість військової техніки росіян, наступ на сході України і ймовірність подальшого просування. Донбаська битва має вирішити, чи буде подальший наступ, чи росіяни зупиняться і будуть змушені відступати.

З міністром оборони Олексієм Резніковим говорили про постачання важкої зброї України.

Далі показали ексклюзивне інтерв’ю радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка ведучому Вадиму Карп’яку. Говорили про переговорний процес, можливість проведення перемовин у Маріуполі і неспроможність росіян адекватно сприймати реальність.

Суспільне. Ведучі Інна Москвіна, Андрій Діхтяренко та Анна Чередниченко. Традиційно розпочали з новин. Розповіли про обстріли Миколаєва, підготовку до великодніх святкувань, евакуацію українців до Польщі й повернення тих, хто раніше виїхав, додому.

З керівником Луганської ОВА Сергієм Гайдаєм говорили про постійну евакуацію людей і доставку гуманітарних вантажів. З народним депутатом від «Слуги народу» Данилом Гетманцевим говорили про пільги для бізнесу, які, на його думку, необхідно скасовувати якомога швидше. А також про його призначення секретарем Національної ради відновлення України. Гість зауважив, що війна дала Україні шанс відмовитись від олігархічних практик і запровадити всі правила, необхідні цивілізованій державі.

Далі показали інтерв’ю глави УГКЦ Святослава Шевчука ведучій Анні Чередниченко. Він вважає, що перемога у війні означатиме перемогу над всесвітнім злом. Показали й інтерв’ю з головою ПЦУ Епіфанієм, який сказав, що Великдень має надихати українців вірою у майбутню перемогу над злом.

«Україна 24»‎. У студії працювали Ольга Грицик, Василь Пехньо, Микита Міхальов, Юрій Бібік, Олена Цинтила, Людмила Добровольська і Максим Сікора. У новинах говорили про ситуацію на донецькому і луганському напрямках, обстріли Харкова, показали звернення Володимира Зеленського, ракетний удар по Одесі зі боку Каспійського моря тощо.

З генеральним директором заводу «Каметсталь» Дмитром Липою говорили про роботу підприємств групи Ріната Ахметова «Метінвест», працевлаштування евакуйованих, допомогу збройним силам України, зокрема передачу бронежилетів мобілізованим працівникам.

Із заступником голови Верховної ради Олександром Корнієнком говорили про територіальний поділ України і відповідний перерозподіл місцевих податків (без конкретики).

Також мали включення з радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком  й керівником Луганської ОВА Сергієм Гайдаєм.

Секретар РНБО Олексій Данілов у включенні назвав росіян терористами і сказав, що співпрацювати з ними за жодних обставин українці не повинні.

Із журналісткою «Голосу Америки» Мирославою Гонгадзе у студії обговорили допомогу США, надання додаткових грошей і роль Америки в організації глобальної коаліції допомоги Україні.

Показали в етері пресконференцію Володимира Зеленського в київському метро.

Далі з головою Національної спілки журналістів України Сергієм Томіленком обговорили виступ Зеленського (він похвалив і локацію, і зміст сказаного), а також звернення головнокомандувача української армії до блогерів.

Зі Святославом Вакарчуком говорили про його творчі плани, виступ у метро й запис великоднього концерту. О 23:30 у етері нацмарафону почалась трансляція Урочистого Великоднього богослужіння Православної церкви України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1215
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду