Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня 2024 року

23 Квітня 2024
111

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
111
Американська допомога, «Дизель шоу» та Віктор Пінчук.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна», Суспільного та «Інтера» в національному етері цієї доби не було.

В етері нацмарафону до шостої години ранку транслювали запис пленарного засідання Верховної Ради України.

Про американську допомогу для України говорили з військовим оглядачем Олександром Мусієнком. Він сказав, що питання підтримки в Сенаті фактично вирішене й лишилось дочекатись голосування. Та додав, що 61 мільярд доларів — це фактично найбільша допомога протягом одного року, оскільки за 2022 та 2023 рік загалом було виділено 74 мільярди доларів.

Також цю тему коментувала народна депутатка Леся Забуранна («Слуга народу»). Знову йшлося про те, що проблем з голосуванням у Сенаті не виникне. Крім того, Забуранна розповіла про іншу допомогу від міжнародних партнерів.

Про демографічну ситуацію, повернення людей з-за кордону та підвищення народжуваності розмірковував народний депутат Михайло Цимбалюк («Батьківщина»). Він сказав, що головний чинник, який виплаває на повернення людей  — безпека. Також важливо підвищити допомогу, яку отримують батьки при народженні дітей. І підтримувати дітей до 18 років. Ба більше, сума при народженні кожної наступної дитини має ставати більшою.

Вбивство поліціянта та долю нападників прокоментував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. За його словами, попри напад, не варто посилювати блокпости. Та додав, що порушники мають відповідати за законом, навіть якщо вони військові.

Приєднались до обговорення американської допомоги й радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк та Давид Арахамія, народний депутат від «Слуги народу». Останній сказав, що вже у лютому знав, що допомогу проголосують в кінці квітня. Цю інформацію, за його словами, повідомили у найближчому оточенні Дональда Трампа.

У блоці «1+1» з очільником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Коваленком обговорювали інформаційну спецоперацію «Ухилянт». Він розповів як створювались відео для TikTok та як на них реагували люди. А також пояснив,  як вдалось налагодити діалог з адміністрацією соціальної мережі.


У новинному випуску телеканалів ICTV та СТБ показали сюжет з ознаками замовності про День народження «Дизель шоу». У ньому не забули зазначити, що весь цей «шлях команда пройшла разом з телеканалом ICTV». А також сюжет із ознаками замовності про венеційську бієнале та павільйон від PinchukArtCentre за участі власника телеканалів  Віктора Пінчука.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
111
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду