Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 квітня

29 Квітня 2022
1128

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1128
Ракетний удар по Києву, візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша, оцінка збитків, завданих окупантами Україні.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; патріотичні ролики, антиросійські сюжети та сюжети на історичну тематику, зокрема матеріал-нагадування про аварію на Чорнобильській АЕС у 1986 році.

«Рада». Ведучі Ольга Битко, Ганна Гомонай і Вадим Колодійчук, Олеся Ніцевич, Вадим Герасимович. Підготували сюжети про обстріл Троєбортного на Сумщині, про обстріл мирної демонстрації у Херсоні тощо.

Процитували міністра оборони України Олексія Резнікова, який сказав, що в українців будуть кілька складних тижнів, оскільки Росія накопичує техніку і живу силу.

Максим Марченко, голова Одеської обласної військової адміністрації, сказав, що ворог намагається завдати удар ракетами по індустріальній сфері України.

Радниця заступника голови ОПУ Олена Симоненко у прямому ефірі розповіла, що в окуповані населені пункти складно доставляти гуманітарну допомогу.

На прямому зв'язку із нічною студією був Сергій Гармаш, член української делегації колишньої тристоронньої контактної групи.

Ведучі повідомили, що українки подали заяви про понад 400 випадків насильства, які скоїли російські окупанти.

Флорін Кицу, спікер парламенту Румунії, у сюжеті сказав, що настав час думати не лише про санкції, а й про допомогу у відбудові України. Проявом геноциду назвав дії Росії в Україні спікер парламенту Північної Македонії Талат Джафері.

Під ранок ведучі говорили по прямому зв’язку із Австралією. Наталія Пошивайло-Тойлер, віцепрезидентка Світового конгресу українців, сказала, що новин про Україну у світі стає менше. Втім, вона запевнила, що Австралія продовжує підтримувати нашу країну.

ICTV/СТБ. Ведучі Орест Дрималовський,  Вадим Карп’як і Юлія Сеник.

Процитували Олега Синєгубова, голову військової адміністрації Харківської області, який розповів, як українці дають відсіч окупантам. Згадали про партизанів в Ізюмі, які вбили два десятки росіян. Повідомили про обстріли Луганської області — тут окупанти поцілили в одну з двох лікарень, яка була до цього неушкодженою і працювала, а по Авдіївці на Донеччині нібито били фосфорними ракетами. Повідомили про обстріл Салтівки у Харкові. Дали поради щодо поведінки у разі хімічної атаки.

Для росіян, які дивляться український марафон, підготували матеріал російською мовою, де вчергове розкритикували російську владу.

Головний рабин Синагоги Бродського у Києві і головний рабин України Моше Реувен Асман в прямому ефірі подякував усім, хто допомагає українській армії і переселенцям. Він закликав усіх робити свій внесок у добрі справи.

Сергій Притула,  якого титрують як шоумена і волонтера, під час прямого зв’язку зі студією розповів про купівлю і збір грошей на прилади нічного бачення та безпілотники.

Сергій Гайдай, голова Військової адміністрації Луганської області, сказав, що попри обстріл медики лікарні у Сєвєродонецьку далі рятують людей.

На прямому зв’язку зі студією була Юлія Тимошенко. Вона вважає, що українська дипломатія має боротись, щоб США й інші держави ухвалили закони, які дозволяють забирати на користь України гроші, що належали російським банкам. Це сотні мільярдів доларів, говорить Тимошенко. Політикиня сказала, що окупанти вбили 50% економіки країни.

У прямому етері участь узяв Тарас Чмут, директор фонду «Повернись живим».

Суспільне‎. Ведучі В’ячеслав Афутін, Анна Чередниченко та Андрій Діхтяренко. У новинах розповідали про ситуацію у Херсоні, втрати окупантів, обстріли на Харківщині, життя на звільнених територіях, про благодійні аукціони й російський газовий шантаж.

Із заступником голови Херсонської обласної ради Юрієм Соболевським говорили про можливу організацію псевдореферендуму на окупованих територіях. На його думку, шоу з псевдореферендумом можуть відзняти у Криму, оскільки у Херсоні навряд чи зберуть масовку.

Молдовський політолог Валеріу Паша розповів у студії, що у самопроголошеному Придністров’ї є 1500 військових, з них російських офіцерів — близько ста, решта — місцеві мешканці.

З істориком Ярославом Грицаком говорили про відмову України від російської мови та культури. Науковець зауважив, що все російське розв’язує Путіну руки й дозволяє приходити і «захищати» українців, а так званий «руський мир» завжди орієнтований на носіїв російської.

З Мариною Лазебною, міністеркою соцполітики, говорили евакуацію, а також про примусову депортацію українських дітей до Росії. Міністерка сказала, що будь-які процеси всиновлення чи опікунства над українськими дітьми мають погоджуватись з українським законодавством.

Керівник Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк розповів про військову допомогу Україні. Експерт сказав, що ми потребуємо наступального та оборонного озброєння.

«Україна 24»‎. У студії працювали Віра Свердлик, Василь Пехньо, Олег Панюта, Олена Цинтила і Микита Михальов. У новинах розповідали про обстріли Запорізької області, намагання прорвати українську оборону, візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша, нараду з Андрієм Єрмаком, визнання Канадою російських злочинів геноцидом українців, народження дітей у підвалах та інше.

З народним депутатом від «Слуги народу» Федором Веніславським говорили про загрози для України та передачу озброєння Україні. Депутат розповів, що ворог підтягнув резерви й має достатню кількість артилерії та снарядів для неї, та це не дасть оточити українських військових.

Представник України при ЄС Всеволод Ченцов розповів про експорт української сільськогосподарської продукції та зниження мит для нашого експорту.

Із виконавчим директором компанії Ріната Ахметова ДТЕК Дмитром Сахаруком говорили у студії про роботу енергетиків й готовність компанії перекидати працівників з однієї області до іншої. Також він розповів, що у Луганській і Донецькій областях відновлюють незначну кількість підключень, оскільки у більшості міст і сіл працювати неможливо.

Нардеп від «Батьківщини» Валентин Наливайченко розповів у студії про ‎ситуацію у самопроголошеному Придністров’ї. Він сказав, що росіяни намагаються примусово набрати нових військових на цій території.

З російським соціологом Ігорем Ейдманом у студії говорили про постачання важкого озброєння Україні, що може затримуватись через номенклатурні питання. На його думку, позиція Шольца, яка полягала у тому, щоб зупинити постачання, не пройшла, оскільки навіть депутати партії Шольца були проти.

«Інтер». Ведучі — Олексій Фадєєв і Олександр Просяник. Підготували сюжети про розмінування у Миколаєві, про працевлаштування українки на роботу у Брюсселі, про допомогу переселенцям у Хмельницькому, ракетний удар по багатоповерхівці у Києві тощо.

В ефір включився Давид Арахамія, голова української делегації  на переговорах з Росією. Говорили про важливість для Путіна дати 9 травня, можливі спроби окупантів провести до цієї дати так звані референдуми і отримати хоча б якісь «перемоги».

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський говорив у прямому етері про ймовірність проведення референдуму. Він підтвердив, що є гуманітарна катастрофа, вона насамперед стосується ліків. Окупанти зруйнували 39 лікарень, ще десятки пошкоджені. Про це повідомив під час прямого включення міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Вийшла в ефір і гумористична програма «Байрактар news».

Економіст Сергій Фурса у сюжеті говорив про зниження у світі попиту на російські товари та неможливість їх експортувати.

Експерт Інституту енергетичних досліджень Ігор Жовква розповів, що деякі держави можуть намагатись уникнути енергетичного ембарго для Росії. Він зазначає, що мешканці країн ЄС не готові до випробувань, які можуть виникнути у зв’язку з відсутністю російського газу, а для альтернативного постачання потрібна оптимізація.

Із політкоментатором Володимиром Фесенком говорили про ракетний удар по Києву в той момент, коли на відстані одного кілометру від місця влучання ракети був генсек ООН Антоніу Гутерреш. На думку Фесенка, Росія хоче налякати світових політиків, щоб вони не підтримували Україну і не приїжджали сюди.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1128
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола Кульбака
732 дн. тому
І започаткуйте, будь ласка, критику найдебільніших, найнепідгототовленіших. найцинічніших, найдурківатівитіших, най-най-най інших недолугих запитань зі студії до включених людей
Микола Кульбака
732 дн. тому
Дорогі друзі, шановна пані Лігачова - "только от жизни, от жизни собачьєй Наташа биваєт кусачєй" (с) 1984 рік, червоний корпус КДУ, капусник випускного курсу журфаку. Дуже соромно дивится на марафони і немарафони, де некваліфіковані чи стомлені журналісти ТВ ставлять дебільні, чергові, непідготовлені, дуркуваті, образливі, некомпетентні, випдкові, і тому подібні питання людям, які знаходяться під москалями на окупованих територіях - особливо, якщо це захисники Маріуполя: брат Калина чи інші видатні воїни. Ну не можна заради заповнення ефірного часу вмикати журналістів з окупованих чи прифронтових територій, які ризикують життям, 1) скайпом з прізвищами-обличчами 2)телефоном з не зміненим голосом, за яким будь-який колапборант спалить москалям, що це Свєта Іванова з Гоголя 2 квартира 3. Ну що це за вакханалія в ефірі? Там купа якихось тренингів за іноземні гроші, як журналістам працювати на війні, а як телекомпаніям уникнути отакого тяжкого дебілізму в ефірі? Наталка Лигачова, започаткуйте бодай якісь ініціативи, як не палити кореспонентів на окупованих та прифронтових територіях!
Михайло Думич, Львівщина.
733 дн. тому
Не Битко, а Бутко.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду