Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 квітня

20 Квітня 2022
1000

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1000
Життя людей на «Азовсталі», санкційний тиск на російську економіку і наступ на сході України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; патріотичні ролики і антиросійські сюжети. До етерів долучають нардепів від «Слуги народу» і представників Міністерства внутрішніх справ.

«Інтер». В етері працювали Олександр Просяник, Ірина Баглай. Показали сюжети про ситуацію у Маріуполі і життя дітей у бомбосховищі, створення сумок із патріотичними малюнками, розмінування Київщини, про Сергія Жадана.

«1+1».мВедучі Святослав Гринчук, Катерина Нестеренко. Токшоу  «Нічна варта» вели Наталія Мосейчук, Євген Куксін, Євген Плінський і Наталія Островська.

Ведучий розпочав ефір із зведення з фронту. Акцент зробили на бойових діях на Луганщині та евакуації з вільних територій області. Сюжет  присвятили обороні Маріуполя та розповіли про дітей, які живуть у підвалах.

На другій годині ефіру почалось токшоу «Нічна варта», де обговорили історичну справедливість і «мапи сторічної давнини», про які говорив Путін. До ефіру приєднався історик Ярослав Грицак, який говорить, що кордони не можна рухати, бо це призводить до світових війн.

Лікар-анестезіолог із Маріуполя Олександр Бєлаш приєднався розповів, як побачив першу людину, померлу від рук окупантів — це була дитина. І що відчували лікарі, які працювали із пораненими у перші дні окупації.

В ефір включився журналіст Андрій Бєдняков, який розповів про блокадний Маріуполь і його мешканців. Ведучі дали собі і своїм сльозам волю, слухаючи колегу, який розповідав про жахи подій у Маріуполі, де залишаються його близькі.

Згодом «Нічну варту» повторили.

«Рада»‎. У студії працювали Андрій Сініцин,  Ганна Гомонай, Максим Зборовський, Олеся Ніцевич і Вадим Колодійчук. У новинах говорили про нічну повітряну тривогу, авіаудари по цивільних у Маріуполі, наступ росіян на сході України, звернення Володимира Зеленського, виплати переселенцям, ситуацію на фронті і звільнені від окупантів території.

Гостьову студію відкрив генерал-майор СБУ у відставці Віктор Ягун. Гість розповів про виявлення і ліквідацію диверсантів.

Із заступником начальника Генштабу у відставці Ігорем Романенком говорили про другу наступальну операцію росіян, підготовку військових і наявність зброї у противника, перегрупування армії і ознаки слабкого формування ударної групи російських військ.

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко розповів про святкування Великодня й організацію комендантської години на період свят. Експерт наголосив, що правильно було б залишити комендантську годину і дати правоохоронцям виконувати свою роботу, аби захиститись від будь-яких провокацій із боку Росії.

З міністеркою економіки Юлією Свириденко у студії обговорили програму переїзду для бізнесу, програми кредитування, надання аграріям пільгових кредитів і відновлення економіки України за рахунок залучення міжнародних інвестицій, можливе зменшення мит і квот.

З військовим експертом Олегом Ждановим говорили про можливу деблокаду Маріуполя, проведення битви на Донбасі, ресурси української армії і послаблення російського тиску на захисників Маріуполя.

ICTV/СТБ. Ведучі Юлія Сеник, Вадим Карп’як і Петро Дем’янчук. У новинних блоках розповідали про життя людей у Маріуполі, гуманітарну допомогу у Харкові, обстріли мирних мешканців, евакуацію, сюжети про руйнування і свавілля російської армії у Маріуполі.

З міністром освіти та науки Сергієм Шкарлетом говорили атестацію для школярів і абітурієнтів, організацію умов атестації й ізоляцію Росії від світового освітнього простору.

Голова Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук розповів про новий російський наступ, який розпочався разом із Страсним тижнем; сказав, що сьогодні Україна переживає свою Голгофу і дивиться в обличчя смерті.

Із керівницею Центру громадянських свобод Олександрою Матвійчук говорили про статистику ООН і методику роботи організації. Гостя зауважила, що дані ООН мають виходити з позначкою, що вони неповні, а реальні цифри можуть бути значно більшими. Також говорили про необхідність створення єдиного державного реєстру, який би фіксував кількість цивільних жертв.

Радниця міністра енергетики Лана Зеркаль розповіла в етері про нафтове і газове ембарго і шанси їх запровадження. Експертка переконана, що шанс на відмову від нафти дуже високий, і це завдасть Росії збитки у сотні мільярдів доларів. Також вона зауважила, що наразі у Росії скорочують видобуток нафти, а також що можлива спроба переорієнтувати ринки на Індію й Китай, але США працюють над тим, щоб не допустити цього.

Також про санкції проти Росії говорили з економістом Сергієм Фурсою. Йшлося про санкції проти російських банків, удар по «Сбербанку» й неможливість росіян користуватись доларовими депозитами, оскільки всі валютні депозити тримали у закордонних банках, а шансу їх отримати немає. Експерт каже, що за всі доларові депозити заплатить державний бюджет Росії.

Суспільне. Ведучі В’ячеслав Афутін,Євгеній Агарков і Анатолій Єрема.  У новинах розповідали про людей із Маріуполя, обстріл у Львові, інтенсивні обстріли у Харкові, роботу провідників під час евакуації тощо.  В ефірі виступав політкоментатор Валентин Гладкіх. Включався також Олег Михайлюта з гурту «Танок на Майдані Конго», який зараз в армії.

Голова Запорізької військової адміністрації Олександр Старух  під час прямого включення розповів, що окупанти регулярно використовують касетні снаряди. Він говорить, що ⅔ території області окуповані.

Про розмінування територій на Київщині у прямому включенні розповів мер Києва Віталій Кличко. Він нагадав, що киянам зарано повертатись. У відповідь на запитання ведучого щодо людей, які встановили у Києві розтяжку, він припустив, що не всі диверсійно-розвідувальні групи у Києві, так звані «консерви», розсекречені та ліквідовані.

До онлайн-марафону приєднався ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко. Він говорив про опитувальник щодо членства країни в ЄС і висловив думку, що після візитів європейських лідерів і того, що вони побачили у Бучі та Ірпені, їм буде легше прийняти рішення про членство України в ЄС.

Біатлоніст Дмитро Підручний розповів про мобілізацію до лав нацгвардії та періодичні вихідні, які йому дає командування. Спортсмен говорить, що ніколи не розділяв спорт і політику.

Голова Донецької військової адміністрації Павло Кириленко спростував інформацію, поширену Сергієм Тарутою, щодо бомби, яку нібито скинули на лікарню. Він сказав, що вибух був, але фактів масового ураження військових або цивільних немає.

З міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським говорили про арешт майна Віктора Медведчука, а також майна всіх зрадників, які перейшли на бік агресора.

«Україна 24»‎. В етері працювали Марина Кухар, Олег Панюта і Тигран Мартиросян. Розповіли про обмін полоненими, обстріли Харкова, ситуацію у Маріуполі, зведення Генштабу, брифінг радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, перехоплення розмов окупантів СБУ, візит прем’єр-міністра Польщі, створення модульних містечок для переселенців.

У гостьовій студії говорили із заступником очільника Херсонської облради Юрієм Соболевським. Він розповів про окупацію міста і області, можливість проведення псевдореферендуму. Також говорили про гуманітарну катастрофу у області, відсутність харчів і ліків, населені пункти, які більше місяця не мають електроенергії і газопостачання.

З гендиректором Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча Тарасом Шевченком говорили про евакуацію з міста 14 тисяч співробітників компанії Ріната Ахметова «Метінвест»‎, заклики лишатись в Україні і підтримувати економіку держави. За його словами, евакуйованим дають роботу на підприємствах Ахметова.

З нардепом від «Голосу»‎ Романом Костенком говорили про наступ росіян на сході України, посилення артилерійських ударів, стягування великої кількості військових і зміцнення позицій. Спікер розповів, що на певних ділянках росіяни почати зводять бункери.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1000
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду