Про що говорили у етері спільного телемарафону 15 квітня

Про що говорили у етері спільного телемарафону 15 квітня

16 Квітня 2022
996

Про що говорили у етері спільного телемарафону 15 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
996
Повертатись у звільнені містечка на Київщині зарано, попереджають учасники марафону.
Про що говорили у етері спільного телемарафону 15 квітня
Про що говорили у етері спільного телемарафону 15 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне.

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля і Олексія Арестовича. Патріотичні ролики про українську армію, про військовослужбовців із різних країн світу, які приєднались до оборони України, добровольців, територіальну оборону, волонтерство, аграрний фронт та звільнені міста Київщини, відбудову України.

«Україна 24»‎. В етері працювали Вікторія Малосвітна, Юрій Бібік, Віра Свердлик. У включеннях були президент Американської торговельної палати Андрій Гундер, а також народний депутат Олексій Устенко, член комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Долучився до ефіру командир Грузинського національного легіону Мамука Мамулашвілі, який вважає, що керівництво Грузії не відображає волю грузинського народу.

Показали виступ президента Зеленського і сюжети про міжнародний кримінальний суд у Гаазі.

Повідомили, що посольство Франції повертається до Києва зі Львова, куди співробітників евакуювали на початку повномасштабної війни.  Розповіли про довгожительку із Макарова, яка переживає другу війну у своєму житті.

У прямому ефірі був коментар голови параламентської фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко про французьку політику і вплив суспільства на неї.

«Інтер». Ведучі Анастасія Даугуле і Олександр Васильченко. Розпочали з новин. Говорили про втрату українцями житла, звернення Зеленського, ліквідацію наслідків бойових дій, розмінування територій і затримання зрадника, який допомагав росіянам патрулювати Бучу. Показали сюжети про звільнені території, підготовку українців до оборони і санкції проти Росії, пропаганду країни-агресора та інші.

«1+1». У студії працювали Святослав Гринчук, Соломія Вітвіцька, Наталія Мосейчук і Максим Сухенко. Розпочали з новин про порятунок тварин, ексгумацію загиблих від російської агресії людей, арешт Віктора Медведчука, підтримку українців, позицію Папи римського щодо війни в Україні й недоречну церемонію примирення.

З військовим експертом Олександром Мусієнком говорили про удар по флагманському крейсеру Чорноморського флоту Росії, посилення позицій українського військово-промислового комплексу й зламані плани подальшого просування росіян, у яких була задіяний крейсер.

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко розповів про затримання Віктора Медведчука, унеможливлення другої втечі проросійського політика і подальший суд над ним.

До гостьової студії також долучився міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, який розповів про роботу застосунку «Дія» й можливість реєструвати заявки на втрачене житло. Говорили й про очікування компенсації; зокрема урядовець зауважив, що проект відновлення представлять додатково.

Показали інтерв’ю міністра охорони здоров’я Віктора Ляшко ведучій телеканалу «1+1» Аллі Мазур. Говорили про запаси ліків, роботу складів і постачання. Урядовець розповів, що на початку війни різко зросло споживання певних препаратів, тому виник дефіцит, а зараз усіх препаратів вистачає.

З президентом київської школи економіки Тимофієм Миловановим говорили про економіку України, залучення закордонних інвестицій і грантів, а також про інновації у військових дослідженнях і відновлення економіки.

«Рада». Ведучі Антон Страшко, Тетяна Гончарова, Максим Зборовський, Ольга Бутко, Вадим Герасимович і Катерина Павлова. У випуску новин українцям нагадали про необхідність переходити в укриття, оскільки до 18 квітня росіяни мають активно обстрілювати великі міста України. Посилались журналісти на попередження Пентагону.

Віце-спікер Олександр Корнієнко сказав, що ураження російського корабля «Москва» мало оборонне і символічне значення, і що на ньому було специфічне озброєння. Показали сюжети зі звільненого Макарова, про розмінування територій, обстріли у Харкові тощо.

До ефіру включився спікер Руслан Стефанчук, який говорив про політичну і юридичну складові прийнятих парламентом рішень щодо геноциду українського народу.

Мер Борисполя Володимир Борисенко  сказав, що місто повертається до нормального життя, втім він поки що не рекомендує мешканцям повертатись у Бориспіль і міста, які поруч. Це пов’язано у тому числі із тривалим розмінуванням звільнених територій. Повертаються телеканали до сюжетів, притаманних мирному часу. Наприклад, розповіли, як на Хмельниччині рятувальники перевіряли протипожежні заходи безпеки у храмах.

Голова Меджлісу кримськотатарського району Рефат Чубаров коментував під час прямого включення ситуацію із затриманням і судами над репресованими українцями у Криму. Він підтримав рішення Верховної Ради про визнання дій росіян в Україні геноцидом.

Радника керівника Офісу президента Сергія Лещенка цього дня попросили прокоментували риторику Макрона, але він вирішив говорити про Трампа.

ICTV/СТБ. Ведучі Петро Дем’янчук, Яна Брензей і Вадим Карп’як. У новинах говорили про ситуацію на фронті, звільнені території, виступ Руслана Стефанчука у залі Верховної Ради України та інше. У гостьовій студії зробили включення з генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою, яка розповіла про можливий обмін Віктора Медведчука на українських громадян. Вона зауважила, що як росіяни, так і сам лідер «Опозиційної платформи — За життя» можуть не захотіти брати участь у подібному обміні. Також говорили про візит прокурора Міжнародного кримінального суду до України.

Амбасадорка України у Фінляндії Ольга Діброва розповіла про кібератаку на урядові сайти країни, порушення повітряного простору російським літаком, а також про готовність фінів сприйняти випробування війною й обороною власної країни.

З міністром інфраструктури Олександром Курбаковим обговорили відновлення транспортної інфраструктури і повернення міст до нормального життя. Міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла про механізми фінансової підтримки переселенців.

З військовим експертом і волонтером Тарасом Чмутом говорили про враження російського крейсера українськими ракетами і наслідки для Чорноморського флоту. Експерт сказав, що корабель будувався не для Чорного моря, а його присутність біля острова Зміїного — показник низької кваліфікації російських моряків. На втрату крейсера Росія реагуватиме масованим ракетним ударом по Україні.

Суспільне‎. Ведучі В’ячеслав Афутін, Євгеній Агарков і Анатолій Єрема. Ввечері під час включення радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко розповів аудиторії про процес розмінування і відновлення водо та електропостачання у звільненій Бородянці.

Говорили ведучі з священиком римокатолицької церкви Петром Балухом, який казав, що церкви переноситимуть нічні служби з 21 години на 17-ту, аби віряни могли і відвідати службу і безпечно дістатись дому до початку комендантської години.

Вдруге за день в ефірі був Олексій Устенко, член комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики. Він говорив про те, що Україна має вимагати у іноземних партнерів ембарго на всі енергоносії, бо всі гроші, сплачені Росії, перетворюються на засоби на ведення війни проти українського народу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
996
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду