Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 квітня

17 Квітня 2022
940

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
940
Плани наступу на сході України, ризики для бюджету й можливі санкції проти Росії у баченні Далі Грибаускайте.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ.

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; патріотичні ролики і антиросійські сюжети. До етерів долучають нардепів від «Слуги народу» і представників Міністерства внутрішніх справ.

Суспільне‎. Ведучі В’ячеслав Афутін, Євгеній Агарков і Анатолій Єрема. У новинах показали сюжети про евакуацію, роботу залізниці, руйнування, яких росіяни завдають в Україні, тощо.

З російським політологом Андрієм Піонтковським говорили про переворот у Росії, підготований самим Путіним, який буде звинувачувати генералів у програші. Експерт зауважив, що російські генерали бачать ці настрої влади й реагуватимуть відповідно.

Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сінгуровський розповів про проблеми з мобілізацією й організацією підвозу техніки у російської армії. Росія не може сформувати групу для проведення масштабного наступу, проте це не поліпшує ситуацію України, бо плани Путіна захопити Україну нікуди не зникли.

З істориком і нардепом від «Європейської солідарності» Володимиром В’ятровичем говорили про ставлення росіян до 9 травня, формування російської ідентичності навколо воєнної ідеології, а також чи варто святкувати в Україні 9 травня. Гість сказав, що так званий день перемоги необхідно скасувати й синхронізуватись у вшануванні пам’яті полеглих з Європою.

«Україна 24»‎. У студії працювали Костянтин Лінчевський, Марія Скиба, Юрій Бібік, Микита Михальов і Олена Цинтила. Говорили про обстріли Харкова, перехоплення розмов російських військових, спротив українців, спростування російських фейків, розмінування деокупованих територій, висадку дерев, затримання Медведчука і його можливий обмін, нараду у президента.

З політкоментатором Олексієм Буряченком говорили про санкції проти Росії, економічне ембарго і відключення Росії  від SWIFT. Експерт сказав, що санкції працюють повільно й відчутними будуть лише у середині літа, проте Росія не сидить на місці, а працюють, щоб уникнути руйнівних наслідків для економіки.

Журналістка колишньої російської радіостанції «Эхо Москвы» Каріна Орлова сказала, що ніхто у США не готувався до того, що Україна витримає наступ Росії, й не очікував, що армія окупантів настільки корумпована.

З нардепом від «Слуги народу» Олегом Дундою говорили про відновлення інфраструктури зруйнованих українських міст. Депутат сказав, що інвестиції у відновлення можуть розподілити між собою різні країни. Бізнес-омбудсман в Україні Роман Ващук розповів ведучим про підтримку України, надання Канадою кредитів  і створення комісій. які допоможуть відновленню.

З радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком обговорили оперативну інформацію, ракетний удар по території України, подальші бойові дії на Донбасі, забезпечення російської й української армій. А з нардепом від «Слуги народу» Федором Веніславським — депортацію українців до Росії.

«Інтер». Ведучі Лілія Налягака і Олексій Фадєєв. Говорили про ситуацію на фронті, потреби України у зброї, ракетні удари по Україні і підтримку США, про постраждалих і загиблих від обстрілів. Показали звернення Володимира Зеленського.

З експертом Центру оборонних стратегій Андрієм Риженком говорили про поразку флагманського крейсера Чорноморського флоту й вплив Росії на Крим ще до початку окупації півострова. Він зауважив, що крейсер «Москва» мав другорядне значення у Чорному морі, проте був набагато важливіший у Середземному.

З керівником Луганської військової адміністрації Сергієм Гайдаєм говорили про евакуацію мирних людей автобусами та залізницею.

Показали інтерв’ю з міністром фінансів Сергієм Марченком. Говорили про стан державного бюджету, реакцію фінансової системи на війну. Урядовець розповів про очікування надходжень від митниці і податкової, зокрема очікується 20% і 50% від сум, які збирали до війни. Марченко також розповів про прогноз дефіциту бюджету, випуск військових облігацій, іноземну допомогу.

З першим заступником міністра внутрішніх справ Євгеном Єніним ведучий говорив про віртуальну мапу, яка буде допомагати людям не потрапити на заміновані території. Гість наголосив, що до завершення перевірки домівок до них повертатись небажано, оскільки росіяни мінували побутові речі.

«1+1». У етері працювали Святослав Гринчук, Соломія Вітвіцька, Марічка Падалко і Руслан Шаріпов. У новинах говорили про ситуацію в українських регіонах, катування, яких зазнали люди в окупації, обстріли української території, порятунок тварин, евакуацію, продаж нової марки про російський корабель та інше. Ще раз показали інтерв’ю з міністром фінансів Сергієм Марченком.

З міністром інфраструктури Олександром Кубраковим говорили про відновлення деблокованих міст, відновлення транспортного сполучення, зокрема мостів, понтонних переправ, а також доріг регіонального і обласного значення у Київській, Житомирській і Сумській областях.

Із лідером гурту «Без обмежень» Сергієм Танчинцем говорили про українську культуру і музику, а також можливу державну підтримку. Зокрема музикант сказав, що українським музикантам частково не вистачало держпідтримки й він сподівається, що після перемоги її буде більше.

Долучилась до етеру колишня президентка Литви Даля Грибаускайте. Вона говорила про підтримку України і українців, зустріч із волонтерами, відмову від російського газу й підтримку енергетичного ембарго для Росії. Розповіла, що Литва пройшла значний шлях до відмови від російських енергоносіїв, а рішення про це було прийняте після зустрічі з Путіним, коли той займав посаду прем’єр-міністра.

З військовим експертом Сергієм Згурцем говорили про подальший хід війни, можливі терміни її завершення, використання Росією стратегічних бомбардувальників й типи ракет, які застосовують для ударів по українських містах.

«Рада». Ведучі Ольга Бутко, Тетяна Гончарова, Вадим Колодійчук, Ганна Гомонай, Олеся Ніцевич і Максим Зборовський. Традиційно розпочали з новин. Говорили про удари по Харкову, засідання Верховної Ради, ситуацію на фронті і звільнених територіях. Показали сюжети про підтримку України закордоном, Маріуполь, нараду у Володимира Зеленського.

У гостьовій студії говорили із заступником голови Верховної Ради Олександром Корнієнком, який розповів про державну підтримку аграріям, проведення посівної кампанії, експорт продукції і виплати кредитів. Також говорили про законопроєкт, який дозволить магазинам переглянути стосунки з орендарями.

Із заступником міністра фінансів Олександром Кавою говорили можливе падіння ВВП, роботу економіки України, наповнення держбюджету і місцевих бюджетів.

Міністр юстиції Денис Малюська розповів про утримування російських військовополонених в Україні, залучення міжнародних донорів, які б надали полоненим кращі умови. Урядовець сказав, що полонені мають утримуватись у кращих умовах, ніж українські в’язні, і що в Україні наразі створюється табір для військовополонених за нормами Женевської конвенції.

З міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським говорили про розмінування, збільшення кількості піротехніків в Україні й іноземних саперів, які допоможуть розміновувати будинки.

Із керівником Донецької ОВА Павлом Кириленком говорили про удари по області, закриття Маріуполя для в’їзду і виїзду, про ситуацію у місті і можливість знайти бодай якесь укриття.

ICTV/СТБ. Ведучі Юлія Сеник і Яна Брензей. У новинах говорили про перегрупування російських військових, загрозу ракетних ударів, ситуацію на фронті, людей на деокупованих територіях, втрати ворогів, потоплений флагманський крейсер і зустріч із залишками екіпажу.

З головою Держагентства з питань мистецтв Галиною Григоренко говорили про запровадження культурних санкцій і створення бренду війни, який розповідатиме світовій аудиторії про російську агресію проти України. Показали вечірнє звернення Володимира Зеленського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
940
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду