Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 квітня

18 Квітня 2022
1278

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1278
Деблокада Маріуполя, дані української розвідки про Росію, ставлення грузинів і чеченців до росіян, а також інтерв’ю Володимира Зеленського і Миколи Сольського.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1».

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка, патріотичні ролики і антиросійські сюжети. До етерів долучають нардепів від «Слуги народу» і представників Міністерства внутрішніх справ.

ICTV/СТБ. Ведучі Юлія Сеник, Яна Брензей і Андрій Ковальський. У новинах говорили про життя біженців з України, ситуацію на передовій, радянську історію і репресії, а також про ситуацію у Росії. З головою громадської спілки «Освіторія» Зоєю Литвин говорили про пошкодження закладів освіти, відновлення освітнього процесу в Україні і дітей під час війни. Спікерка розповіла, що в Україні 7 мільйонів дітей, з яких 4,2 мільйони — діти шкільного віку.

Показали інтерв’ю Володимира Зеленського українським ЗМІ. Говорили про оборону України, ситуацію в економіці, роботу банківської системи й тривалість війни.

Суспільне‎. Ведучі Анна Чередниченко, Євгеній Агарков й Інна Москвіна. Показали сюжети про допомогу Україні з-за кордону, ветеранські змагання, ситуацію на передовій, втрати російської армії, деблокаду Маріуполя, роботу волонтерів.

У гостьовій студії говорили з професором університету Торонто Олександром Романком. Гість розповів про прийом біженців з України в Канаді, систему авторизації і оформлення документів.

Далі показали фрагмент інтерв’ю Володимира Зеленського.

З колишнім радником командувача армії США у Європі Марком Войджером говорили про військову допомогу Україні.

Із нардепом від «Слуги народу» Сергієм Бабаком обговорили питання зміни шкільної програми, аби її дерусифікувати. Гість зауважив, що зокрема розглядатимуться зміни у програмі з літератури й історії.

Керівник культурного центру Ічкерії у Відні Хусейн Ісханов розповів про чеченців, російсько-чеченські війни і готовність народу чинити опір Росії. Гість зауважив, що перемога України над Росією стане вікном можливостей для республік вийти зі складу Росії.

З експертом Асоціації саперів Ігорем Молоданом говорили про дії цивільних у разі виявлення у своїй оселі підозрілих предметів й ускладнення процесу розмінування, що є тактикою росіян.

«Україна 24»‎. У студії працювали Ольга Грицик, Микита Михальов, Олена Цинтила, Марія Скиба і Олег Панюта. Розпочали з новин про ситуацію на фронті, втрати окупаційної армії, підтримку європейських партнерів, закриття портів для російських кораблів, пошук роботи та інші.

Із заступником голови Київської міської державної адміністрації Миколою Поворозником говорили про розподіл гуманітарної допомоги у столиці, наявність продуктового резерву, співпрацю з продовольчими і непродовольчими магазинами.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла у студії про деморалізацію російських військових, поширення інформації про можливість окупантам здатись у полон, готовність Росії використати у війні проти України дітей з тимчасово окупованих територій. Гостя зауважила, що росіяни самі стали жертвами своєї пропаганди щодо могутності армії, якої насправді немає.

Депутат від «Слуги народу» Юрій Камельчук розповів про енергетичну ситуацію на деокупованих територіях, роботу комунальників і відновлення постачання світла, води і газу. Камельчук також розповів, що більше 700 тисяч людей є або були без світла.

Паралельно з розмовою в етері транслювали Великодню службу Римо-католицької церкви.

Ігор Терехов, міський голова Харкова, розповів про ситуацію у місті, роботу магазинів і ринків, комунальний фронт та героїзм медичних працівників.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко поділився інформацією про роботу журналістів під час війни, наголосив, що сенсаційність має поступитись відповідальності, тощо.

Із генеральним директором компанії Ріната Ахметова «ДТЕК Енерго» Ільдаром Салєєвим говорили про роботу української енергосистеми, підключення до енергосистеми Європейського Союзу й ліквідацію аварійних збоїв.

Голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк розповів про зміни планів росіян і підготовку до повторного великого наступу на Україну. Експерт зауважив, що навіть якщо Росія нічого не здобуде, вона все одно звітуватиме 9 травня про якісь перемоги.

«Інтер». В етері працювали Анастасія Даугуле, Олексій Фадєєв та Ірина Баглай. У новинах показали сюжети про святкування Вербної неділі, ситуацію на передовій, наслідки обстрілів і руйнування, завдані окупантами, ракетні удари по Дніпропетровщині, порятунок тварин та інші.

Показали інтерв’ю з міністром аграрної політики Миколою Сольським. Говорили про експорт зернових до Європи, співпрацю з Міністерством інфраструктури, можливість спрямування експорту до балтійських портів.

Із представницею громадянської мережі «Опора» Ольгою Айвазовською говорили про можливі референдуми на окупованих територіях. Експертка сказала, що жодна з цивілізованих і правових держав ніколи не визнає псевдореферендуми.

Експерт з управління репутацією Борис Тізенгаузен розповів про російсько-фінську війну. Експерт нагадав, що власне під час цієї війни Росія показала свою слабкість, й це призвело до подальшого нападу Третього рейху на Радянський Союз.

Георгій Маргелашвілі, четвертий президент Грузії, поділився своїми враженнями від злочинів росіян у Бучі. За його словами, Грузія пройшла подібне ставлення до цивільного населення з боку росіян у 90-х роках ХХ століття і у 2008 році.

Нардеп від «Слуги народу» Єгор Чернєв розповів про постачання зброї до України, допомогу Великої Британії і пошук боєприпасів.

«1+1». Ведучі Алла Мазур, Наталія Мосейчук, Максим Сухенко, Євген Плінський і Наталя Островська. У новинах говорили про втрати російської армії, бої на передовій, риторику Ватикану щодо російської агресії, відновлення інфраструктури та інші.

З міністеркою економіки Юлією Свириденко говорили про роботу бізнесу, переїзд підприємств й найшвидше відновлення їхньої роботи у безпечних місцях, а також про створення фонду для відновлення України після війни.

Начальник української розвідки Кирило Буданов розповів про можливість повстання генералів у Росії, відсутність генерала-лідера, спільну стратегію росіян у Маріуполі 2022 року й Іловайську 2014 року.

Зі співачкою Ольгою Поляковою говорили про звернення Оксани Марченко та її бажання звільнити Медведчука. Гостя зауважила, що Марченко ніяк не намагалась допомогти Україні з початку війни, а тепер, коли Медведчука знайшли і затримали українські правоохоронці, відразу почала вимагати звільнити свого чоловіка.

Співдиректор програм зовнішньої політики Центру Разумкова Олексій Мельник говорив у студії про провокації Кремля, методички росіян, які не працюють, відсутність патріотичного підйому і страх росіян через загибель багатьох військових. Експерт зауважив, що страх росіян посилює санкційний тиск на економіку Росії, який змушує росіян ставити питання, чи потрібна була взагалі війна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1278
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду