Про що говорили у етері спільного телемарафону 18 квітня

Про що говорили у етері спільного телемарафону 18 квітня

19 Квітня 2022
955

Про що говорили у етері спільного телемарафону 18 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
955
Майбутній візит української делегації до Вашингтона, наступ на сході України і ймовірність проведення псевдореферендуму у Херсоні.
Про що говорили у етері спільного телемарафону 18 квітня
Про що говорили у етері спільного телемарафону 18 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; патріотичні ролики і антиросійські сюжети. До етерів долучають нардепів від «Слуги народу» і представників Міністерства внутрішніх справ.

«Рада»‎. Ведучі Антон Страшко, Назар Довгий, Катерина Павлова, Тетяна Гончарова і Вадим Герасимович. У новинах говорили про ситуацію на передовій, знищення росіянами цивільних об’єктів, допомогу волонтерів і розчищення звільнених територій, евакуацію і життя в містах. Показали брифінг прем’єра Дениса Шмигаля.

Радник голови Офісу президента Сергій Лещенко розповів, як возив гуманітарну допомогу до Миколаєва. Критикував Іллю Киву.

Із нардепом від «Слуги народу» Федором Веніславським говорили про вірогідність мобілізації у Росії, підготовку провокацій і ведення гібридної війни проти України з боку Росії і Білорусі. А також про законопроекти, які стосуються розвідки й оборони України.

З представником тероборони Київської області Ігорем Сабієм говорили про повернення цивільних до Києва, ускладнення логістики, систему блокпостів, закидання до столиці російських диверсантів і розвідників.

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про евакуацію цивільних, 70 тисяч людей, які досі залишаються у своїх домівках, і закликав усіх евакуюватись. Чиновник розповів, що відсутність цивільних у зоні бойових дій надасть можливість військовим діяти без зайвих застережень і витісняти ворогів.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко розповів про оборону міста, можливе застосування росіянами хімічної зброї, заяви бойовиків щодо ударів по Маріуполю. Мер розповів, що агресія проти міста викликана тим, що для тимчасово окупованого Донецька порівняння з Маріуполем програшне і керівники терористичних організацій заздрять українським містам.

З керівником відділення Республіканської партії США Борисом Пінкусом в етері обговорили можливу тривалість війни, підтримку України в США, ймовірність застосування Путіним ядерної зброї і реакцію Західного світу на дії російського президента. Гість зауважив, що єдиною метою візиту канцлера Австрії до Росії було бажання розповісти Путіну про війну в Україні й він переконався, що Путін психічно здоровий і прекрасно знає все, що робить його армія.

ICTV/СТБ. У студії працювали Андрій Ковальський, Олена Фроляк і Вадим Карп’як. В етері показали сюжети про життя на окупованих територіях, евакуацію мирних людей, руйнування, яких завдала армія окупантів інфраструктурі, розмінування.

З кінопродюсером Денисом Івановим говорили про українське кіно і скандал навколо Каннського кінофестивалю. Говорили також про боротьбу з літерою Z і заборону її використання, а також про участь у фестивалі російського режисера Серебреннікова, відомого дружбою з російським пропагандистом Владиславом Сурковим.

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко розповів про активізацію сценарію псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях півдня України, а також про запуск кримського сценарію й примусове переведення шкіл на російську мову. Також говорили про запровадження «рубльової зони» на окупованих територіях й переведення бізнесу на російську грошову одиницю. З міністеркою соціальної політики Мариною Лазебною говорили про допомогу дітям, які втратили батьків.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко розповів про спроби чоловіків призовного віку незаконно перетнути кордон, та спрогнозував орієнтовну кількість українців, які захочуть залишити територію країни.

Суспільне‎.  Ведучі Інна Москвіна, Андрій Діхтяренко й Анна Чередниченко. У новинах говорили про оборону України, обстріли Харкова і ситуацію у Маріуполі, життя на звільнених територіях тощо. З представником полку «Азов» Владиславом Соболевським говорили про дані британської розвідки, бажання людей уникнути російського впливу й асиміляції, використання заборонених боєприпасів у місті, зокрема бомб вагою у три тони.

Посол України в Азербайджані Владислав Каневський розповів про гуманітарну допомогу Україні, санкції проти Росії, ймовірне ембарго на російські енергоносії і санкції загалом. Також говорили про Нагірний Карабах, ситуацію у регіоні і просування військ.

З директором Національного антарктичного центру Євгеном Диким говорили про повернення учасників експедиції до України, співпрацю з поляками, відмову від співпраці з росіянами, а також про роботу нового наукового корабля «Ноосфера».

Історик Кирило Галушко говорив про диктаторський устрій російської влади, вплив авторитету керівників держави на народ, процес постійного захоплення чужих територій. Науковець розповів, що росіяни готові терпіти погане життя, коли держава здобуває військові перемоги, але коли починаються поразки, це тягне за собою невдоволення у суспільстві.

З футбольним тренером Андрієм Шевченком говорили про прийом українських біженців закордоном, підготовку національної футбольної збірної до подальших ігор, стан футболістів, проведення зборів і можливі тренування.

«Україна 24»‎. У студії працювали Віра Свердлик, Марія Скиба, Олег Панюта, Людмила Добровольська і Василь Пехньо. Розпочали з новин про ракетний удар по Львову, нараду у президента Зеленського, можливість виїхати закордон, допомогу евакуйованим, ситуацію у Маріуполі, успіхи української армії і звільнення деяких населених пунктів, участь українців у Іграх нескорених та інше.

До гостьової студії долучився міський голова Тростянця Юрій Бова, який розповів про відновлення міста, постачання їжі, відновлення місцевої лікарні і допомогу людям, яким потрібно прийти до тями після російської окупації.

Показали брифінг прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про соціальні виплати дорослим і дітям.

З представницею громадянської мережі «Опора» Ольгою Айвазовською говорили про проведення псевдореферендуму на Херсонщині. Вона сказала, що не радить українським громадянам брати участь в імітації цього процесу, оскільки за це передбачена кримінальна відповідальність. Експертка схиляється до думки, що голосування у референдумі буде підставним.

Показали в етері обговорення питальника Євросоюзу на нараді у президента України Володимира Зеленського. Далі його важливість прокоментувала віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. Вона розповіла про подальшу синхронізацію правової й економічної систем України з Європою.

З радником міністра внутрішніх справ Антоном Геращенком говорили про повернення українців до Києва, вибиття окупантів з території України, зокрема з Донбасу, та подальший тиск задля повернення Криму. Гість закликав після повернення з евакуації уникати відвідування лісів, зокрема у Київській і Сумській областях.

Виконавчий директор компанії Ріната Ахметова ДТЕК Дмитро Сахарук розповів про ситуацію з електропостачанням в Україні, зокрема про відновлення подачі електрики у Донецькій області, мінування ліній електропередач, роботу у команді з саперами.

Із секретарем РНБО Олексієм Даніловим говорили про ставлення до російської церкви, російський наступ і ракетні удари по Україні.

«Інтер». В етері працювали Олександр Просяник, Ірина Баглай і Олексій Фадєєв. У новинах говорили про ситуацію на фронті, розвінчання фейків за участі Сергія Лещенка, ракетні удари по Україні і життя в українських містах.

До студії запросили радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, який розповів про переговорний процес між Україною і Росією, геноцид проти українського народу, тиск на Маріуполь і можливий порятунок його мешканців за участі третьої сторони.

Показали сюжет кореспондента американського бюро Дмитра Анопченка про  візит до США української делегації, засідання керівників країн Великої сімки тощо.

З членом ради Нацбанку України Василем Фурманом ведучий говорив про боргове навантаження на економіку України, фінансування головних видатків державного бюджету й підтримку бізнесу. Також він розповів, що українська делегація у Вашингтоні проведе низку зустрічей із економічних питань. Богдан Устименко, директор Українського інституту морського права, розповів у студії про санкційний удар по російському судноплавству й зростання економічних втрат Росії через заборону на вхід у міжнародні порти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
955
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду