Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 квітня

15 Квітня 2022
982

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
982
«Нічна варта» на «1+1», ситуація на фінсько-російському кордоні та затримання Медведчука.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля і Олексія Арестовича. Патріотичні ролики про армію, про військовослужбовців із різних країн світу, які приєднались до українського війська, добровольців, територіальну оборону, волонтерство, аграрний фронт та звільнені міста Київщини, відбудову України.

«Інтер». Ведучі Олександр Васильченко. Посилаючись на офіційні повідомлення та свідчення кореспондентів, журналісти розповіли про успіхи українських десантників та інших підрозділів української армії у витісненні російських окупантів.

«1+1». В етері працювали Соломія Вітвіцька, Євген Плінський і Наталя Островська. У новинах говорили про ситуацію на фронті, обстріли росіянами українських територій, порятунок тварин у «Фельдман ЕкоПарку» та інше.

Гостьову студію зробили у форматі токшоу «Нічна варта». У гостьовій студії працювали Євген Плінський і Наталя Островська та журналісти «1+1» Євген Куксін і Стас Ясинський.

Обговорювали затримання Віктора Медведчука та що його може чекати після арешту.

Говорили журналісти про зґвалтування дітей і жінок в окупованих Бучі та Ірпені. Такі дії радянських солдатів були типовими для Другої світової війни, говорили ведучі, посилаючись на свідчення очевидця — ветерана війни Леоніда Рабічева.

Зараз українки, зґвалтовані росіянами, які перебувають у Польщі, не можуть зробити аборти. Така ж ситуація була 1944-45 роках у Німеччині.

Директор дослідницьких програм східного сусідства фінського інститут міжнародних відносин у Фінляндії Аркадій Мошесом. Говорили про сприйняття фінами руху російської техніки біля їхніх кордонів.

«Рада». У студії працювали Андрій Сініцин, Катерина Павлова, Вадим Колодійчук, Ганна Гомонай, Олеся Ніцевич і Назар Довгий. Розпочали з новин про погрози Росії вдарити ракетами по Києву, удар по крейсеру «Москва», візит європейських президентів до України, затримання Віктора Медведчука і допит його охорони, розповіли й про евакуацію з Донецької, Луганської і Запорізької областей. З військовим експертом Олександром Мусієнком говорили про російські фейки, ганьбу Росії на міжнародній арені і подальші дії на сході України. Експерт розповів, що росіяни не вміють діяти нестандартно, повністю воюють за методичками Радянського Союзу і не вчаться на власних помилках. Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко розповів про повернення киян до столиці, поради і застереження для тих, хто повернувся, стан полонених українців.

Із співачкою Златою Огневич говорили про концерти на підтримку України у США, закупівлю ліків, амуніції і транспорту для української армії, а також про майбутні п’ять концертів. Гостя розповіла, що спостерігає у США шалену підтримку України й повагу до українських символів.

Асистент головного тренера «Динамо» Олег Гусєв розповів, що футболістам дуже важко морально, проте вони працюють над тим, щоб донести як можна більшій кількості людей у світі позицію в Україні. Він зауважив, що зараз кожен має робити те, що він краще вміє. Показали інтерв’ю з міністром освіти та науки Сергієм Шкарлетом. Говорили про ЗНО 2022 року й про проведення вступної кампанії. Міністр сказав, що історія України є одним  з ключових і найважливіших предметів. Також говорили про роботу шкіл в умовах евакуації вчителів, підтримку ЄС щодо допомоги українським школярам, студентам, вчителям і викладачам, які опинились закордоном.

ICTV/СТБ. В етері працювали Орест Дрималовський, Вадим Карп’як і Яна Брензей. У новинах говорили про ситуацію на фронті, вправність української армії, перегрупування російської армії, удар по флагманському крейсеру «Москва», волонтерство, втрати росіян і ексгумацію тіл на деокупованих територіях. У гостьовій студії говорили з послом Ватикану в Україні архієпископом Вівальдасом Кульбокасом, який розповів про звернення українських католиків до Папи Римського щодо зміни формату хресної ходи. Він зауважив, що провести  хресну ходу в України наразі неможливо, оскільки зараз взагалі неможливо говорити про примирення.

З міським головою Києва Віталієм Кличком говорили про ситуацію у столиці, оплату комунальних послуг, роботу комунальних підприємств.

Співачка Наталя Могилевська у етері телеканалу розповіла про нові пісні, присвячені Україні й російсько-українській війні, музичне волонтерство у бомбосховищах і медичних закладах.

У студії говорили з головою Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим’юк про її враження від спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». Вона сказала, що це унікальне явище для світових медіа;  що старе телебачення (те, яке було до марафону, — ДМ) було більше про погане, натомість зараз новини показують хороше, оскільки люди хочуть, щоб новини говорили про хороше. Також говорили про журналістські стандарти, які, на думку Ольги Герасим’юк, змінились, оскільки журналісти емоційно залучені і досягти балансу неможливо, тому говорити про класичну довоєнну журналістику не можна.

Суспільне‎. Ведучі В’ячеслав Афутін, Євгеній Агарков і Дмитро Хоркін. У нових ведучі розповідали про обмін військовополоненими, про прибирання табличок із назвами російських міст в Одесі, військову допомогу США, арешт Віктора Медведчука та інше.

У гостьовій студії говорили з представниками регіональних військових адміністрацій. Зокрема з Олександром Вілкулом із Кривого Рогу, Дмитром Живицьким із Сум, Олександром Заїкою з Лисичанська, Владиславом Дмитрівим із Баштанки, Ігором Тереховим з Харкова.

Заступниця міністра оборони  Ганна Маляр розповіла про ситуацію у східних регіонах України, перебіг гарячої фази війни і загрозу ракетних ударів.

З політкоментатором Володимиром Фесенком говорили про співпрацю з НАТО, критику альянсу. складності прийняття рішень на рівні країн-членів НАТО. Експерт зауважив, що ще до початку війни Угорщина вже блокувала роботу комісії «Україна — НАТО». Щодо можливого союзу між Великою Британією, Польщею й Україною Фесенко сказав, що співпраця має більше політичного, ніж військового, проте він не відкидає можливих військових домовленостей.

З заступником голови Верховної Ради  Олександром Корнієнком говорили про визнання злочинів російських військових на території України геноцидом.

«Україна 24»‎. Ведучі Віра Свердлик, Марія Скиба, Тигран Мартиросян, Юрій Бібік і Вікторія Малосвітна. Журналісти підготували сюжети про вибухи у Харкові, повернення емігранток в Україну, спроби прориву росіян у Донецькій області, визнання геноцидом дій росіян в Україні та інші. Постійний представник України при ООН (2015-2019) Володимир Єльченко під час включення прокоментував ситуацію в ООН.

Показали новий випуск «Байрактар news» із акторами студії «Квартал 95» Євгеном Кошовим і Олександром Пікаловим.

У прямому етері були Валентин Наливайченко, Василь Фурман, голова ради Нацбанку; цитували журналісти Михайла Подоляка. Юрій Камельчук нардеп від «Слуги народу», член комітету  питань енергетики та комунальних послуг, сказав, що Європа підтримає Україну у розвитку водневих технологій, оскільки у нас є атомні електростанції, і ми зможемо використовували газ і метанол, який можна буде використовувати в системах опалення.

Дмитро Сухарук, генеральний директор компанії ДТЕК, яка належить Рінату Ахметову, сказав, що найскладніші роботи зараз у Київській та Донецькій областях, а також усюди, де тривають бої.

У етері також говорили з заступницею міністра оборони Ганною Маляр щодо можливого наступу росіян зі сторони окупованого Придністров’я і Білорусі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
982
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду