Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня

1 Квітня 2022
1259

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1259
Звільнення ЧАЕС, ситуація на фронті, інтерв’ю Андрія Єрмака, посівна в Україні та світова продовольча криза, а також спричинені діями російської армії акти екологічного і ядерного тероризму.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня

З перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну центральні телеканали ведуть спільний марафон. «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24»‎, «Інтер»‎, «1+1»‎, «Рада»‎, ICTV/СТБ‎, Суспільне‎.

Канали регулярно транслюють: звернення Володимира Зеленського, брифінги посадовців, зокрема Дениса Шмигаля, Ірини Верещук, а також радників керівника Офісу президента Олексія Арестовича і Сергія Лещенка, радника міністра внутрішніх Вадима Денисенка.

«Україна 24»‎. Над марафоном працювали Костянтин Лінчевський, Олена Цинтила і Василь Пехньо.

Добу розпочали із включення радника віцепрем’єрки з питань євроінтеграції Олексія Рябчина. Спікер розповів, що українські воїни пришвидшили євроінтеграцію на 5—10 років й орієнтовні терміни отримання статусу кандидата у члени ЄС.

З ексзаступником генпрокурора України Давидом Сакварелідзе говорили про документування свідчень людей, що вийшли з окупованих територій, та фіксацію злочинів окупантів.

Показали й вечірнє звернення Володимира Зеленського про недовіру до слів, які говорять росіяни. Україна дивиться лише на реальні дії ворога, наголосив президент України.

Щодо можливого втручання Білорусі у війну знову говорили з радником Світлани Тихановської Франаком Вячоркою. Білоруський опозиціонер зауважив, що більшість білорусів проти війни, бо у багатьох в Україні друзі й родичі.

«Інтер»‎. Етер вели Лілія Налягака, Олександр Просяник й Ірина Баглай.

Розпочали з новин за попередню добу. Розповіли про ситуацію на фронті, обстріли українських міст, боротьбу у повітрі й порятунок тварин. Також у новинах транслювали звернення Зеленського, сюжети про санкції проти Росії і підтримку України у Європі й США.

Зробили включення з головою Миколаївської ВЦА Віталієм Кімом та мером Миколаєва Олександром Сенкевичем. Говорили про обстріл будівлі облдержадміністрації й кількість жертв.

Були сюжети про ситуацію в українських регіонах, зокрема й включення з регіональними кореспондентами, брифінг Ірини Верещук щодо гуманітарних коридорів. Говорили про допомогу Великої Британії, можливі контрудари і продовження ескалації.

«1+1»‎. Марафон вели Соломія Вітвіцька, Святослав Гринчук, Наталя Островська і Євген Плінський.

Зробили включення з головою Луганської ОВА Сергієм Гайдаєм, який розповів про обстріл регіону російською авіацією і мінометами і про відповідь, яку отримують окупанти від українських воїнів.

У новинах показували сюжети про ситуацію на фронті, давали поради, як краще ховатись під час тривоги, розповіли про світову продовольчу кризу через війну в Україні.

Заступник міністра аграрної політики України Тарас Висоцький розповів про основні продукти українського сільськогосподарського експорту й про основні регіони-споживачі, які не можуть переорієнтувати свою економіку і відповідно не отримають необхідної кількості продуктів.

Із заступником голови української аграрної ради Денисом Марчуком проговорили тему посівної й процес експортування аграрної продукції, проблеми з логістикою через блокування портів.

Транслювали виступ президента Зеленського у парламенті Австралії, під час якого він подякував країні за підтримку і допомогу й закликав посилювати тиск на Росію.

Показали інтерв'ю Вадима Карп’яка з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Говорили про моральний стан голови Офісу президента. Він також наголосив, що вже колись говорив: Зеленський буде великим світовим лідером.

Ведучі провели включення з російським опозиціонером Іллею Пономарьовим. Обговорили питання результатів перемовин для Росії і реакцію суспільства на їх проведення.

З нардепом від депутатської групи «За майбутнє» (близької до власника «1+1» Ігоря Коломойського) Юрієм Шаповалом говорили про його волонтерство й опіку над переселенцями у Кременчуці.

Показали звернення Зеленського до парламентарів Нідерландів, у якому президент подякував політикам і звичайним людям за потужну підтримку України і за лідерство в санкціях.

«Рада». В етері працювали Ольга Битко, Назар Довгий, Катерина Павлова, Олена Морозова і Максим Зборовський.

Розпочали з новинного блоку. Розповіли про обстріли Луганщини, ракетний удар по Миколаївській ОДА, відкриття гуманітарного коридору з Маріуполя, виступи Зеленського перед світовими парламентарями.

Ведучі говорили з керівником «Енергоатому» Петром Котіним про взаємодію з МАГАТЕ, ситуацію на ЧАЕС, ядерний тероризм, який застосовує Росія для шантажу.

Вже традиційно запросили до етеру радника керівника Офісу президента Сергія Лещенка, який у режимі реального часу спростував російські фейки.

З нардепом від «Слуги народу» Федором Веніславським ведучі обговорили прорахунки російської армії і вірогідне посилення наземного наступу з боку Росії на ключових напрямках. Й про подальшу вірогідну помсту Путіна українцям за їхню незламність.

Також показали фрагмент інтерв’ю Вадима Карп’яка з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Транслювали й брифінг прем’єра Дениса Шмигаля про стан посівної, закупівлю соціальних продуктів, які передають українцям,  кредитування бізнесу у рамках урядової програми «5-7-9».

У етері також згадали звернення президента до парламенту Австралії, який закликав покарати Росію за ядерний шантаж. Також показали виступ Володимира Зеленського перед бельгійськими парламентарями. Провели вже традиційне щоденне включення з радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком, який розповів про ситуацію в регіонах й дії ворога.

ICTV/СТБ. У етері працювали Юлія Сеник і Вадим Карп’як. Телеканал показав інтерв’ю, яке зміг отримати Вадим Карп’як у керівника Офісу президента Андрія Єрмака, у якому чиновник наполягав на потребі зброї для України і ділився своїм баченням майбутньої перемоги України.

У новинах говорили про звільнення Чорнобильської АЕС від російських окупантів і їхнє опромінення, розбір завалів Миколаївської ОДА, ситуацію на Херсонщині та роботу підприємств в умовах війни, роботу з терміналами Starlink тощо.

Із білоруським добровольцем Вадимом Прокоп’євим говорили про участь білорусів у війні на боці України та добровольчий батальйон «Погоня».

Нардеп від «Слуги народу» Данило Гетманцев розповів про процес відновлення економіки, стан податкової системи України і сподівання отримати «план Маршалла».

Було також включення міністра енергетики Германа Галущенка. Урядовець розповів про наслідки для української енергетики нападів росіян на атомні станції і захищеність державної енергетичної мережі. А також закликав людей споживати електроенергію у необхідних для них обсягах і за можливості платити за комунальні послуги.

Політкоментатор Володимир Фесенко аналізував в етері перемовини і риторику переговорних делегацій, а також говорив про відмінності риторики Кремля і переговорної групи.

Зробили включення із представниками місцевих адміністрацій: Павлом Кириленком (Донецька ВЦА), Сергієм Гайдаєм (Луганська ОВА), Олегом Синєгубовим (Харківьска ОВА), Олександром Старухом (Запорізька ОВА).

Суспільне. Ведучі: Інна Москвіна і Євгеній Агарков.

На початку марафону показали сюжети про стан на передовій, обстріл українських міст, вихід росіян із Чорнобильської зони та Славутича.

Провели включення з головою Криворізької військової адміністрації Олександром Вілкулом, якого ведучий чомусь представив як очільника міста. Говорили про ситуацію у Кривому Розі і Криворізькому районі й дії українських військових.

Міністр культури Олександр Ткаченко в етері марафону розповів про встановлення культурної завіси для Росії і російських митців, які підтримали агресію. Урядовець також додав, що наразі міністерство активно працює над тим, щоб затвердити санкції проти російських діячів культури і пропагандистів та запросили подібний пакет санкцій у Європі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1259
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Михайло Думич, Львівщина
727 дн. тому
Вибачте, але не Битко, а Бутко
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду