Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 березня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 березня

24 Березня 2022
1087

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 березня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1087
Пожежа у Тростянці, підготовка до саміту НАТО, повернення Єрмака, звернення Володимира Зеленського до світових парламентарів. А також знову — вірогідність вступу Білорусі у війну проти України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 березня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 березня

Участь у національному етері беруть: ICTV, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1».

Канали регулярно транслюють: відеозвернення Володимира Зеленського до українців та закордонних парламентарів, брифінги Ірини Верещук і представника Офісу президента Олексія Арестовича. Цього дня в ефірі також з’явились відеозвернення голови Офісу президента Андрія Єрмака. Канали продовжують транслювати військово-патріотичні ролики, відео із зірками українського шоубізу, говорити про енергетичну мережу та ницість російської влади й її армії. Транслюють ролики із закликами не поширювати інформацію про пересування українських військових та техніки.  Щодня о 9 годині ранку проводять загальнонаціональну хвилину мовчання.

ICTV. Етер розпочався новинним блоком про життя у містах, які ведуть активні бойові дії проти окупантів, а також про окуповані міста.

Далі — звернення Володимира Зеленського про підтримку гуманітарних вантажів та про їх доставку у різних областях України та зокрема у Маріуполі.

Продовжили етер низкою новинних сюжетів про Харків, Київ, життя і роботу волонтерів західних областей та втрати окупантів. Після чого перейшли до міжнародного блоку. Зокрема, провели включення з тимчасовим повіреним України в Канаді Андрієм Буквичем щодо канадської міграційної програми, за якою біженці можуть потрапити до країни.

Транслювали заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо російського нападу й необхідності здобувати енергетичну незалежність від Росії. Після чого дали сюжет із Росії про вплив санкцій на медичну сферу країни. Ведуча мала включення з представником Держспоживслужби Анатолієм Вовнюком про забезпечення країни товарами першої необхідності.

Транслювали також виступ голови Офісу президента Андрія Єрмака у Королівському інституті міжнародних відносин. У виступі йшлося про безпекові гарантії для України від світових держав-партнерів. Прикметно, що шляхом до досягнення миру Єрмак називає переговори президентів України і Росії

Cуспільне. Почали з виступу голови Сумської ОВА Дмитра Живицького про пожежу у Тростянці й бої з окупаційними військами. Потім ведучі провели низку включень з регіональними кореспондентами щодо ситуації у їхніх містах і повторили виступ Андрія Єрмака.

Для аналізу виступу голови ОПУ запросили російського політолога Андрія Піонтковського. Говорили про варіант запуску програми «лендлізу» (передачі Україні військової і гуманітарної допомоги). Російський експерт сказав, що багато буде вирішено 24 березня на саміті лідерів держав НАТО, паралельно з яким відбудеться саміт G7 та лідерів Європейського Союзу.

Транслювали й звернення Ірини Верещук про звільнення полонених українців й відкриття гуманітарних коридорів. Аби пояснити глядачеві важливість захисту військовополонених, до етеру долучився правозахисник Юрій Ярим-Агаєв.

На світанку ведуча новин розповіла про зміни у розкладі руху регіональних потягів. Журналісти підготували сюжет про прощання із шістьма загиблими військовими у Миколаєві. Медіа повторювало звернення Зеленського до російських пілотів, які нищать мирні українські міста.

Наталія Радіна, редакторка білоруського видання Хартія’97, під час включення сказала, що понад 90% білорусів підтримують українців. Вона зауважила, що є загроза наступу білоруських військ на Україну, але цього не відбувається через небажання військових воювати. Політичну ситуацію всередині України аналізував Олександр Солонтай. Він вважає, що у проросійських партій в Україні відсутнє майбутнє.

Далі — відео із мером Охтирки Павлом Кузьменком. Він сказав, що місцеві вже почали розбирати завали. До цих робіт залучають і зловлених мародерів, які таким чином можуть спокутувати вину перед громадою. Говорили і з головою Криворізької військової адміністрації Олександром Вілкулом про ліквідацію диверсантів у місті та регіоні.

Медіа показало саксофоніста Сергія, який опівдні щодня грає гімн України. Тих, хто дає музиканту милостиню, коли він грає на вулиці, просить віднести кошти у Червоний Хрест.

Включали в етер і військового капелана, священнослужителя Української греко-католицької церкви Романа Шкрібинця.

Владислав Соболевський, командир тероборони «Азова», під час включення розповів про загрози з моря, з повітря, про артилерійські обстріли.

Олег Синєгубов, голова Військової адміністрації Харківської області, під час онлайн-включення розповів про танкові й артилерійські обстріли. Найбільше, за його словами, постраждав район Північна Салтівка. Ворог продовжує нищити школи і дитсадки. Є постраждалі.

До ефіру долучився і Лесь Подерв’янський, який зараз допомагає військовим.

«Україна 24». Етер розпочали з включення речника президента України Сергія Нікіфорова, який розповів про формат участі Володимира Зеленського у самітах, які пройдуть 24 березня.

Надалі мали включення із економістами Олегом Пендзиним та Глібом Вишлинським щодо зростання цін через війну в Україні. Обидва експерти говорять, що війна спричинить значне зростання цін на західних ринках, тоді як на внутрішньому ринку нашої країни зростання буде не настільки суттєвим.

Провели включення з головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим та заступником міністра внутрішніх справ Антоном Геращенком. Останній говорив про відсутність підтримки росіян в українському суспільстві та майже повне знищення російської агентурної мережі.

Як й інші канали, журналісти показали брифінг Ірини Верещук та звернення Андрія Єрмака.

Провели прямі включення із кореспондентами у Харкові та Дніпрі, знову показали брифінг  Ірини Верещук та перейшли до прямого включення головного рабина України та Києва Моше Реувена Асмана, який говорив про гуманітарну допомогу українцям.

Показали звернення Володимира Зеленського до Японії, у якому він закликав продовжувати тиснути на Росію та підключати азійських партнерів Японії.

Мали низку включень із головами військових адміністрацій, зокрема Павлом Кириленком із Донецька та Дмитром Живицьким із Сум.

Повторили звернення Володимира Зеленського до ізраїльтян, під час якого він говорив про атомні станції.

Журналісти аналізують стан російської економіки. За словами оглядача, рівень безробіття в Росії зростає, а на продукти невдовзі можуть почати видавати талони.

Пообіді мер Мелітополя Іван Федоров був на зв’язку зі студією.

Долучилася до етеру і генпрокурорка Ірина Венедіктова. Вона анонсувала роботу прокуратури у різних юрисдикціях, зокрема, у міжнародних кримінальних судах. Венедіктова стверджує, що є вже сім держав, які відкрили провадження щодо воєнних злочинів в Україні.

Вже традиційно пряме включення провели ведучі і з радником керівника Офісу Президента Олексієм Арестовичем.

Також говорили із Борисом Тодуровим, директором Інституту серця, який рятує дітей. Медикаментів інституту не вистачає, над цим працюють і волонтери, і Міністерство охорони здоров’я.

Зв’язалися з мером Ірпеня Олександром Маркушиним: він спростував інформацію про застосування ворогом фосфорних бомб у місті.

До ефіру долучилась керівниця «Голосу Америки» у Східній Європі Мирослава Гонгадзе. Вона розповіла, що Польща пропонує НАТО відправити в Україну добровольців, але це ще будуть обговорювати.

Український футболіст Владислав Ващук разом із дітьми провів два тижні у Гостомелі. Про це він розповів в ефірі каналу «Україна 24». Вижив в окупації, зокрема, завдяки своїм сусідам.

«Інтер».  Розпочали з новинного блоку, у якому зробили декілька включень та сюжетів з власними кореспондентами про події у регіонах країни, зокрема, у Херсоні та Дніпрі. Нагадали глядачам, про що говорив у своєму зверненні Володимир Зеленський, та перешли до трансляції брифінгу радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича.

Журналісти каналу зробили низку сюжетів про роботу медичної сфери у час війни. Говорили про забезпеченість ліками, можливість отримувати меддопомогу та завантаженість лікарень.

Показали виступ самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка перед військовими та зробили включення із засновником громадського об’єднання «Білорусь 2.0» Сергієм Бульбою, який розповів про вірогідність перевороту у Білорусі та готовність Лукашенка вступити у війну.

Показали нагородження енергетиків, яке провів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, та перейшли до звернення Володимира Зеленського до французьких парламентарів.

Ведучий мав включення із військовим експертом Олегом Ждановим щодо забезпечення російської армії продовольством, зброєю та пальним. Експерт наголосив, що військові, які заглибились у територію України, самі відрізали себе від запасів, та навіть ті частини, які воюють на кордонах, все одно не мають достатнього забезпечення.

Мали включення із заступником голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком щодо роботи парламентарів і зміни законодавства під українські реалії, зокрема, узаконення сил опору, які наразі діють на територіях, які тимчасово зайняті армією Росії.

Одним із гостей етеру також став заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, який розповів про роботу ворожих ДРГ і боротьбу з ними.

«1+1». У блоці новин були переважно начитки. Тут диктор розповів про обстріл парковки у Подільському районі столиці, про обстріл на Нивках, де 4 людини зазнали травм. У сюжетах журналісти намагаються підтримувати бойових дух і настрій українців, розповідаючи, як люди пораються біля потрощених окупантами магазинів, кав’ярень та банків.

У Макарові на Київщині не вщухають артилерійські обстріли, кажуть журналісти. Там кореспонденти побували особисто. Кажуть, канонада не припиняється ні на мить.

У Харкові за добу пролунало понад 30 обстрілів. Окупанти стріляють із важкої артилерії, із «градів», запускають по житлових будинках ракети з системи «смерч». Люди там живуть без світла, газу, електроенергії, опалення, води.

Надвечір у новинах повідомили про загибель російської журналістки.

В одному з сюжетів на «1+1» цитували Олафа Шольца, канцлера Німеччини: «Президенте Зеленський, Ви можете покластися на Німеччину — ми бачимо, що санкції працюють: російська економіка хитається, фондовий ринок здебільшого закритий, валюта обвалилась, її не вистачає, іноземні компанії залишають країну сотнями. Але це лише початок. Наслідки стануть очевидні у найближчі тижні».

Урсула фон дер Ляєн, президентка Єврокомісї, під час засідання сказала: «Якщо свобода має назву, то її ім’я — Україна».

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, сказав, що росіян зараз відволікають від інформації про провал бліцкригу, який планувало командування російських військ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1087
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду