Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня

5 Квітня 2022
1040

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1040
Звірства росіян у Бучі, інтерв’ю Андрія Єрмака, покарання росіян за терор і воєнні злочини.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня

З перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну центральні телеканали ведуть спільний марафон. «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер»‎, «1+1», «Рада»‎, ICTV/СТБ, Суспільне», «Україна 24»‎.

Канали регулярно транслюють: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук і Дениса Шмигаля, включення голів обласних і міських військових адміністрацій та включення радника міністра внутрішніх Вадима Денисенка.

Транслюють патріотичні ролики про армію й допомогу кожної людини на своєму місці.

«Інтер»‎. Ведучі Олексій Фадєєв і Лілія Налягака.

На початку доби показали новини про події попереднього дня й вечірнє звернення Володимира Зеленського, у якому він розповів про наслідки перебування росіян у Бучі.

«1+1». У етері працювали Соломія Вітвіцька, Євген Плінський і Наталя Островська. Розпочали з сюжету про масові вбивства українців у Бучі, ситуацію на окупованій Київщині, вбивство українського марафонця Сергія Проневича, розмінування територій.

Цього дня нічний етер каналу організували у форматі токшоу «Нічна варта». Його ведучими були Євген Плінський і Наталя Островська, а гостями — журналісти «1+1» Євген Куксін і Стас Ясинський. Говорили про війну й ситуацію у Росії. Зокрема, журналіст Роман Цимбалюк розповів про фіктивність Організації договору колективної безпеки, підтримку війни серед простих росіян, монополію на інформацію, яку має російська влада.

Говорили й з Олексієм Дурнєвим про його «русофобію», враження від кадрів з Бучі й блокування інстаграму в Росії, ненависть росіян до України й українців.

Протягом наступних годин все це повторили в запису.

«Рада». Над марафоном працювали Ольга Бутко, Максим Зборовський, Олеся Ніцевич, Назар Довгий і Олена Морозова. Почали з новин про Бучу, катування, влаштовані росіянами у місті.

Військовий експерт Сергій Грабський говорив про ескалацію війни на Донбасі, можливе оточення українських військ. Також експерт порекомендував мирним мешканцям евакуюватись з тих населених пунктів, де можуть бути активні бойові дії.

Говорили й з радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком. Гість розповів про стратегію росіян, які намагаються знищити паливо і харчі в Україні, а також деморалізувати український тил і зірвати посівну.

Протягом етеру робили включення з регіональними кореспондентами про ситуацію у їхніх регіонах (Полтаві, Харкові, Луганщині), а також про роботу волонтерів. Крім цього, ведучі спілкувалися із керівниками обласних військових адміністрацій, які теж розповідали про ситуацію у регіонах.

Ведучі провели включення з експертом із питань національної безпеки Андрієм Дацюком, який говорив про стратегію терору, яку використовують росіяни на окупованих територіях, а також у власній країні. Експерт сказав, це тотальна війна на знищення всього українського.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр говорила про розмінування окупованих територій, рекомендації жителям Київщини не повертатись наразі додому, оскільки триває зачистка регіону.

Показали інтерв’ю керівника Офісу президента Андрія Єрмака ведучій телеканалу «1+1» Наталії Мосейчук. Говорили про роботу лобістів санкцій проти Росії, критику країн НАТО, згадавши про військову допомогу лише побіжно, й побудову нового безпекового альянсу.

ICTV/СТБ. Етер вели Юлія Сеник, Яна Брензей і Андрій Ковальський. Розпочали з оперативної ситуації в Україні. Говорили з головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом про обстріл області — ракетні удари по лікарнях, зокрема й дитячих.

Також говорили з головою Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом про ситуацію в області, відвід російських військ, відкриття нового гуманітарного маршруту.

З міським головою Херсона Ігорем Колихаєвим говорили про черговий проукраїнський мітинг у місті, наявність ліків і продуктів у регіоні, підтримку волонтерів. У новинах показали сюжети про ситуацію на передовій, розмінування звільнених територій, ситуацію у регіонах. Показали й інтерв’ю Андрія Єрмака, яке провела Наталія Мосейчук.

З директором Українського інституту національної пам’яті Антоном Дробовичем говорили про процес визнання російських воєнних злочинів і російської агресії проти України геноцидом. Історик сказав, що вже є мільйони свідчень про злочини Росії протягом всієї історії, а також про те, що патологічна ненависть росіян до українців зумовлена їхніми імперськими прагненнями.

Зробили розлогий сюжет про виступ прокремлівського президента Угорщини Віктора Орбана, який критикував Сороса і Володимира Зеленського, а також Європейський Союз. Згадали також про блокування санкцій проти Росії, які угорці виправдовували національними інтересами.

Суспільне‎. Ведучі В’ячеслав Афутін, Євгеній Агарков і Дмитро Хоркін. З політкоментатором Володимиром Фесенком говорили про реакцію світової спільноти на воєнні злочини і російський терор проти українців.

Провели включення зі Святославом Вакарчуком. Музикант розповів про бойову готовність військових на Донбасі, підняття морального духу і свою реакцію на вибухи.

Представник Української асоціації міжнародного права Микола Гнатовський розповів у етері про роботу міжнародного права й необхідність внести до українського кримінального кодексу поняття «злочинів проти людяності».

‎Знов показали частину інтерв’ю з Андрієм Єрмаком. У ньому керівник Офісу президента говорив про боротьбу з корупцією і бюрократією та зменшення держапарату.

Запросили в ефір народного депутата від «Слуги народу» Федора Веніславського. З ним говорили про покарання за воєнні злочини, скоєні росіянами.

Також показали звернення Володимира Зеленського до парламенту Румунії. Президент розповів про терор російських військових в Україні, бажання Росії провести «денацифікацію» і «деукраїнізацію». А з нардепом від «Слуги народу» Данилом Гетманцевим говорили про роботу української фінансової системи, підвищення податків для бізнесу, який не вийшов із Росії, у півтора рази. Нардеп зауважив, що всі українські партнери мають прийняти такі ж закони, аби ці компанії несли відповідальність за роботу у Росії.

Мали включення із заступницею міністра оборони Ганною Маляр про документування воєнних злочинів росіян. Про роботу правоохоронців на звільнених територіях говорили й з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

«Україна 24»‎. У етері працювали Марина Кухар, Тигран Мартиросян і Марія Скиба. Розпочали з новин. Розповіли про ситуацію у Маріуполі, зокрема масове бомбардування міста і бої у середмісті, обстріл Миколаєва, відхід російських військових із Житомирщини, візит Володимира Зеленського й іноземних журналістів до Бучі.

Із заступником голови ради Національного банку України Василем Фурманом говорили про втрати України від війни, державні програми для допомоги підприємствам і громадянам. Гість подякував країнам західної Європи і США за фінансову допомогу.

Перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький розповів про перебіг посівної, кількість харчів в Україні та проблеми з експортом сільськогосподарської продукції для забезпечення продовольчої безпеки усього світу.

Гендиректор компанії Ріната Ахметова ДТЕК Дмитро Сахарук розповів про роботу компанції у Київській області, зокрема підключення тих територій, з яких вийшли окупанти, та про відновлення великих магістральних ліній, які було пошкоджено ворогом. Включення представників бізнесу Ахметова відбуваються у блоці «України 24» практично щоразу.

Насамкінець — включення із радником керівника Офісу президента Олексієм Арестовичем про ситуацію на фронті, евакуацію людей із зони бойових дій і перегрупування російських військ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1040
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду