detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
01.04.2022 08:07
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня
Звільнення ЧАЕС, ситуація на фронті, інтерв’ю Андрія Єрмака, посівна в Україні та світова продовольча криза, а також спричинені діями російської армії акти екологічного і ядерного тероризму.

З перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну центральні телеканали ведуть спільний марафон. «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24»‎, «Інтер»‎, «1+1»‎, «Рада»‎, ICTV/СТБ‎, Суспільне‎.

Канали регулярно транслюють: звернення Володимира Зеленського, брифінги посадовців, зокрема Дениса Шмигаля, Ірини Верещук, а також радників керівника Офісу президента Олексія Арестовича і Сергія Лещенка, радника міністра внутрішніх Вадима Денисенка.

«Україна 24»‎. Над марафоном працювали Костянтин Лінчевський, Олена Цинтила і Василь Пехньо.

Добу розпочали із включення радника віцепрем’єрки з питань євроінтеграції Олексія Рябчина. Спікер розповів, що українські воїни пришвидшили євроінтеграцію на 5—10 років й орієнтовні терміни отримання статусу кандидата у члени ЄС.

З ексзаступником генпрокурора України Давидом Сакварелідзе говорили про документування свідчень людей, що вийшли з окупованих територій, та фіксацію злочинів окупантів.

Показали й вечірнє звернення Володимира Зеленського про недовіру до слів, які говорять росіяни. Україна дивиться лише на реальні дії ворога, наголосив президент України.

Щодо можливого втручання Білорусі у війну знову говорили з радником Світлани Тихановської Франаком Вячоркою. Білоруський опозиціонер зауважив, що більшість білорусів проти війни, бо у багатьох в Україні друзі й родичі.

«Інтер»‎. Етер вели Лілія Налягака, Олександр Просяник й Ірина Баглай.

Розпочали з новин за попередню добу. Розповіли про ситуацію на фронті, обстріли українських міст, боротьбу у повітрі й порятунок тварин. Також у новинах транслювали звернення Зеленського, сюжети про санкції проти Росії і підтримку України у Європі й США.

Зробили включення з головою Миколаївської ВЦА Віталієм Кімом та мером Миколаєва Олександром Сенкевичем. Говорили про обстріл будівлі облдержадміністрації й кількість жертв.

Були сюжети про ситуацію в українських регіонах, зокрема й включення з регіональними кореспондентами, брифінг Ірини Верещук щодо гуманітарних коридорів. Говорили про допомогу Великої Британії, можливі контрудари і продовження ескалації.

«1+1»‎. Марафон вели Соломія Вітвіцька, Святослав Гринчук, Наталя Островська і Євген Плінський.

Зробили включення з головою Луганської ОВА Сергієм Гайдаєм, який розповів про обстріл регіону російською авіацією і мінометами і про відповідь, яку отримують окупанти від українських воїнів.

У новинах показували сюжети про ситуацію на фронті, давали поради, як краще ховатись під час тривоги, розповіли про світову продовольчу кризу через війну в Україні.

Заступник міністра аграрної політики України Тарас Висоцький розповів про основні продукти українського сільськогосподарського експорту й про основні регіони-споживачі, які не можуть переорієнтувати свою економіку і відповідно не отримають необхідної кількості продуктів.

Із заступником голови української аграрної ради Денисом Марчуком проговорили тему посівної й процес експортування аграрної продукції, проблеми з логістикою через блокування портів.

Транслювали виступ президента Зеленського у парламенті Австралії, під час якого він подякував країні за підтримку і допомогу й закликав посилювати тиск на Росію.

Показали інтерв'ю Вадима Карп’яка з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Говорили про моральний стан голови Офісу президента. Він також наголосив, що вже колись говорив: Зеленський буде великим світовим лідером.

Ведучі провели включення з російським опозиціонером Іллею Пономарьовим. Обговорили питання результатів перемовин для Росії і реакцію суспільства на їх проведення.

З нардепом від депутатської групи «За майбутнє» (близької до власника «1+1» Ігоря Коломойського) Юрієм Шаповалом говорили про його волонтерство й опіку над переселенцями у Кременчуці.

Показали звернення Зеленського до парламентарів Нідерландів, у якому президент подякував політикам і звичайним людям за потужну підтримку України і за лідерство в санкціях.

«Рада». В етері працювали Ольга Битко, Назар Довгий, Катерина Павлова, Олена Морозова і Максим Зборовський.

Розпочали з новинного блоку. Розповіли про обстріли Луганщини, ракетний удар по Миколаївській ОДА, відкриття гуманітарного коридору з Маріуполя, виступи Зеленського перед світовими парламентарями.

Ведучі говорили з керівником «Енергоатому» Петром Котіним про взаємодію з МАГАТЕ, ситуацію на ЧАЕС, ядерний тероризм, який застосовує Росія для шантажу.

Вже традиційно запросили до етеру радника керівника Офісу президента Сергія Лещенка, який у режимі реального часу спростував російські фейки.

З нардепом від «Слуги народу» Федором Веніславським ведучі обговорили прорахунки російської армії і вірогідне посилення наземного наступу з боку Росії на ключових напрямках. Й про подальшу вірогідну помсту Путіна українцям за їхню незламність.

Також показали фрагмент інтерв’ю Вадима Карп’яка з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Транслювали й брифінг прем’єра Дениса Шмигаля про стан посівної, закупівлю соціальних продуктів, які передають українцям,  кредитування бізнесу у рамках урядової програми «5-7-9».

У етері також згадали звернення президента до парламенту Австралії, який закликав покарати Росію за ядерний шантаж. Також показали виступ Володимира Зеленського перед бельгійськими парламентарями. Провели вже традиційне щоденне включення з радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком, який розповів про ситуацію в регіонах й дії ворога.

ICTV/СТБ. У етері працювали Юлія Сеник і Вадим Карп’як. Телеканал показав інтерв’ю, яке зміг отримати Вадим Карп’як у керівника Офісу президента Андрія Єрмака, у якому чиновник наполягав на потребі зброї для України і ділився своїм баченням майбутньої перемоги України.

У новинах говорили про звільнення Чорнобильської АЕС від російських окупантів і їхнє опромінення, розбір завалів Миколаївської ОДА, ситуацію на Херсонщині та роботу підприємств в умовах війни, роботу з терміналами Starlink тощо.

Із білоруським добровольцем Вадимом Прокоп’євим говорили про участь білорусів у війні на боці України та добровольчий батальйон «Погоня».

Нардеп від «Слуги народу» Данило Гетманцев розповів про процес відновлення економіки, стан податкової системи України і сподівання отримати «план Маршалла».

Було також включення міністра енергетики Германа Галущенка. Урядовець розповів про наслідки для української енергетики нападів росіян на атомні станції і захищеність державної енергетичної мережі. А також закликав людей споживати електроенергію у необхідних для них обсягах і за можливості платити за комунальні послуги.

Політкоментатор Володимир Фесенко аналізував в етері перемовини і риторику переговорних делегацій, а також говорив про відмінності риторики Кремля і переговорної групи.

Зробили включення із представниками місцевих адміністрацій: Павлом Кириленком (Донецька ВЦА), Сергієм Гайдаєм (Луганська ОВА), Олегом Синєгубовим (Харківьска ОВА), Олександром Старухом (Запорізька ОВА).

Суспільне. Ведучі: Інна Москвіна і Євгеній Агарков.

На початку марафону показали сюжети про стан на передовій, обстріл українських міст, вихід росіян із Чорнобильської зони та Славутича.

Провели включення з головою Криворізької військової адміністрації Олександром Вілкулом, якого ведучий чомусь представив як очільника міста. Говорили про ситуацію у Кривому Розі і Криворізькому районі й дії українських військових.

Міністр культури Олександр Ткаченко в етері марафону розповів про встановлення культурної завіси для Росії і російських митців, які підтримали агресію. Урядовець також додав, що наразі міністерство активно працює над тим, щоб затвердити санкції проти російських діячів культури і пропагандистів та запросили подібний пакет санкцій у Європі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY