Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 березня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 березня

30 Березня 2022
1074

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 березня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1074
Результати українсько-російських переговорів, обстріл будівлі Миколаївської ОДА та позиція російської владної верхівки.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 березня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 березня

З перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну центральні телеканали ведуть спільний марафон. «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізуватиме якість мовлення.

Телеканали: «Рада»‎, ICTV/СТБ‎, Суспільне‎, «Україна 24»‎, «Інтер»‎.

Канали регулярно транслюють: звернення Володимира Зеленського, брифінги посадовців: Дениса Шмигаля, Ірини Верещук, а також радників керівника Офісу президента Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; включення з військовими й економічними експертами.

«Рада». В етері працювали Андрій Сініцин, Олена Морозова, Олександр Десятников, Катерина Павлова і Вадим Герасимович.

Мовити почали зі звернення президента Зеленського. Далі у новинах розповіли про зведення Генштабу української армії та ситуацію у Харкові. Протягом етеру включали кореспондентів із подробицями з різних регіонів України.

Військовий експерт Сергій Грабський розповів, що росіяни не планують відмовлятись від штурму Києва. Експерт зазначив, ворог не рахує власних втрат і буде продовжувати жертвувати власними військовими.

До студії запросили директора Національного антарктичного центру й ветерана батальйону «Айдар» Євгена Дикого. Говорили про провалений план швидкого захоплення України, а також про план В, який точно є у Росії.

Євродепутат Андрюс Кубілюс розповів, що Європа однозначно не робитиме жодних оплат газу рублями, а також прирівняв путінізм до нацизму.

Один з лідерів республіканської партії США Борис Пінкус обговорив із ведучими виступ Джозефа Байдена.

ICTV/СТБ. У студії працювали Орест Дрималовський, Вадим Карп’як і Юлія Сеник. Роботу почали з новин про ситуацію на фронті й в українських містах, показали прес-конференцію Джо Байдена, заборону проросійських партій та волонтерів.

Ведучий провів включення з народною депутаткою від «Європейської солідарності» Іванною Климпуш-Цинцадзе щодо позиції держав НАТО і їхнього бажання бачити Україну у складі альянсу після завершення бойових дій. Парламентарка зазначила, що нейтральність для країни неприпустима, оскільки тимчасові гарантії навряд зможуть гарантувати нам безпеку.

Сергій Притула розповів про роботу волонтерів і послаблення норм для ввезення військового обладнання. Волонтер зауважив, що приємно здивувався швидким реакціям чиновників різних ланок і їх допомозі у оформленні волонтерської допомоги. У новинах показували матеріали про примусову депортацію, ситуацію на дипломатичному фронті, нові закони, санкційну політику Заходу, бізнес, роботу волонтерів та ситуацію на фронті.

Ведучий зробив включення з Романом Вінтонівим (Майклом Щуром) про роботу «Телебачення Торонто». А також зі співзасновницею «Видавництва Старого Лева» Мар’яною Савкою про важливість української літератури для західного світу.

Показали пряме включення з відкриття переговорів між Україною і Росією, зокрема звернення президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, який закликав обидві сторони вплинути на завершення війни хоча він використовує виключно слово «конфлікт»)‎.

Суспільне. Етер вели Інна Москвіна, Андрій Діхтяренко і Анна Чередниченко. Почали з новин про статус українсько-російських переговорів, евакуацію з Маріуполя, втрати окупантів, ситуацію у регіонах.

Показали брифінг міністерки з питань реінтеграції Ірини Верещук, у якому вона повідомила про гуманітарні коридори й контактні номери, за якими можна дізнатись усю необхідну інформацію.

Декілька разів протягом етеру робили включення з Дарією Кудімовою («Рада») і Василем Головановим («Україна 24»). Кореспонденти розповідали про статус переговорів, зустріч делегацій, виступ Ердогана й очікування комюніке.

Щоб показати глядачеві ситуацію у регіонах, провели включення з Олегом Синєгубовим, головою Харківської ОВА, мером Чернігова Владиславом Атрошенком, головою Луганської ОДА Сергієм Гайдаєм, головою Рівненської ОВА Віталієм Ковалем.

Блогер Денис Казанський в етері каналу розповів про статус мешканців тимчасово окупованих частин Донецької і Луганської областей в російсько-українській війні. Він наголосив: щоб уникнути мобілізації, їм краще скласти зброю і здатись українцям у полон, або ж ховатися.

Поговорили також із засновником проєкту громадського моніторингу Opendatabot Олексієм Іванкіним про основні компанії, які мають серед засновників громадян Росії, або ж якось пов’язані з російським капіталом. Нагадуємо, «Детектор медіа» писав про медійні компанії, які належать росіянам і білорусам.

Показали звернення Володимира Зеленського до данців. Він розповів про гуманітарну кризу у Маріуполі, вбивства дітей і цілеспрямоване знищення росіянами українського народу. Президент закликав блокувати Росію і припинити слухати будь-які виправдання, а також подякував свідомому бізнесу, який залишив Росію.

Показали брифінг представників української переговорної групи Давида Арахамії, Олександра Чалого і Михайла Подоляка про результати перемовин, держави-гарантів безпеки, можливі майбутні перемовини з Росією на найвищому рівні.

«Україна 24»‎. В етері працювали Віра Свердлик, Микита Міхальов, Вікторія Малосвітна, Марія Скиба і Тигран Мартиросян.

У марафон включились із головними новинами за день. Показали сюжети про ситуацію в Україні, основні тези результатів українсько-російських переговорів.

Зробили включення з депутатом від «Слуги народу» Федором Веніславським про українську національну безпеку. Говорили про системну роботу за напрямками енергетичної, інформаційної і кібербезпеки.

Виконавчий директор компанії Ріната Ахметова ДТЕК Дмитро Сахарук знову розповів в етері про роботу енергетиків й відновлення електропостачання в аварійних районах.

Окрім українських експертів, до студії також були запрошені російські. Російська журналістка Ксенія Ларіна розповіла, що російським політикам довіряти не можна, як їх словам, так і їх підписам на офіційних документах. А також говорили з головредом телеканалу «Дождь» Тихоном Дзядком про рішення, які приймає Путін, і хто може на нього впливати.

Провели включення з головою Рівненської ОВА Віталієм Ковалем, мером Миколаєва Олександром Сенкевичем.

Генеральний директор «Оператора ГТС України» Сергій Макогон розповів про пошкодження мереж обласних і міських газів, а також про ситуацію енергетичної безпеки Європи.

Британсько-український журналіст Богдан Нагайло проаналізував українсько-російські переговори, країни, які можуть стати гарантами безпеки, важливість мати імунітет до російських обіцянок, а також готовність Британії стати одним з гарантів, якщо будуть відповідні партнери.

Традиційно зробили включення з радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком про зміну російської стратегії, концентрацію російських військ і можливий розвиток бойових дій.

Показали  й розлоге півгодинне інтерв’ю представника української делегації Олександра Чалого, яке взяв у Туреччині кореспондент каналу Василь Голованов. Говорили про наслідки перемовин для України.

«Інтер»‎. Розпочали з новинних сюжетів про наслідки переговорів і обстріл будівлі Миколаївської ОДА, ситуацію на передовій. Транслювали й перше відкрите засідання кабміну під головуванням прем’єра Дениса Шмигаля. Зробили низку включень із регіонів, зібрали інформацію про українських зірок на передовій, показали сюжети про втрати російських військових і перемоги українських.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів про обмін полоненими, ситуацію з українською інфраструктурою і плани відбудови. Міністр зауважив, що зараз збитки оцінюються у 500 мільярдів, оскільки зруйновані міста, підприємства, аеропорти, технології, дорожню інфраструктуру та багато іншого.

В етері каналу показали інтерв’ю з членом української делегації Рустемом Умєровим, яке взяв Василь Голованов («Україна 24»). Гість зауважив, що перемовини у Стамбулі — вже свого роду перемога, оскільки вдалось перемістити їх із Білорусі. Обговорили й питання Криму та ратифікацію домовленостей українським парламентом.

Транслювали й брифінг керівника Офісу президента Андрія Єрмака, який говорив про потребу України у зброї і посилення санкцій. А також звернення Володимира Зеленського, який сказав, що оборона України не знижуватиметься, оскільки Росія готова воювати далі і ладна кинути тисячі своїх громадян у котел війни.

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос в етері каналу зауважив, що позитивно ставиться до проведення будь-яких переговорів. І єдина можливість виграти у переговорах — перемогти у війні або створити для Росії відчуття поразки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1074
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Михайло Думич, Львівщина.
752 дн. тому
Такаж на Україні була Грицик. На Інтері - Поросяник і Фатєєв.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду