15 червня – «День добровільної здачі порнографічної продукції»

13 Червня 2011
16010
13 Червня 2011
16:03

15 червня – «День добровільної здачі порнографічної продукції»

16010
15 червня – «День добровільної здачі порнографічної продукції»

15 червня о 12:30 Громадська кампанія проти встановлення цензури оголошує «День добровільної здачі порнографічної продукції». Громадські активісти принесуть до будівлі Адміністрації президента всесвітньо відомі картини та книги, які за визначеннями Закону «Про захист суспільної моралі» та критеріями Національної експертної комісії із захисту суспільної моралі може бути заборонено як «порнографію» або «пропаганду насильства».

 

Тримати вдома деякі визнані шедеври світової літератури та мистецтва знову стає небезпечним - Національна експертна комісія поновлює свою роботу: парламентська більшість не підтримала законопроекту про скасування закону «Про захист суспільної моралі».

 

Під час акції активісти запропонують президентові використати величезну коробку сірників для боротьби з «порнографією». Склавши витвори мистецтва біля Адміністрації президента так, як це робили середньовічні інквізитори та їхні нащадки в середині минулого сторіччя, учасники акції чекатимуть на рішення голови держави.

 

Акцію буде проведено в рамках Громадської кампанії проти встановлення цензури ЗМІ та творів мистецтва, що адмініструється правозахисним центром «Поступ» у партнерстві з Гельсінським фондом прав людини (Варшава) за фінансової підтримки Інституту відкритого суспільства (OSI).

 

До участі в акції запрошуються всі охочі, незалежно від віку, соціального положення, статі та національності. На думку організаторів, перед законом України «Про захист суспільної моралі» всі громадяни рівні і свідомо винні в збереженні «порнографії» й «пропаганді насильства».

 

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16010
Читайте також
24.12.2010 08:50
Мар'яна Закусило
, Тетяна Веремчук
44 835
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Той, що прагне правди
4701 дн. тому
Хм... Зрозуміло... Ця акція - чергова мильна бульбашка... Наші грантожери знову "відпрацьовують" витрачені на себе коханих гроші (на пиятики, тусовки, "круглі столи" тощо). Правозахисний центр "Поступ" має таке відношення до права як виробник порно до церкви. Не шановані "лжеправозахисники", ваші акції - то пусте, безмістовне збіговисько ледарів, які нічого корисного для народу і країни в житті не роблять, а лише споживають різні блага. Чи відомо вам, що витвори мистецтва, у тому числі класичні твори видатних художників, письменників, відповідно до чинного законодавства, не можуть бути визнані порнографією і заборонені для обігу на території України. І наскільки мені відомо, Комісія з моралі діє виключно в межах закону й здорового глузду - і обіг в Українв жодного такого витвору не підала сумніву... Досить, нарешті, лити із вашої хворої (збоченої) голови на здорову. Ваша згнила суть - вже усім зрозуміла... Досить піаритись на начебто захисті свободи творчості. Свою творчу імпотенцію і неспроможність створити щось дійсно варте уваги ви намагаєтесь компенсувати подібного роду збіговиськами...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду