НЕК визнала ілюстрації «Метро. Афіша» еротичною продукцією і перевірить рубрику «Еротичний гороскоп» на порнографію

4 Листопада 2010
16549
4 Листопада 2010
11:00

НЕК визнала ілюстрації «Метро. Афіша» еротичною продукцією і перевірить рубрику «Еротичний гороскоп» на порнографію

16549
НЕК визнала ілюстрації «Метро. Афіша» еротичною продукцією і перевірить рубрику «Еротичний гороскоп» на порнографію

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі визнала фотозображення у № 17-18 газети «Метро. Афіша» продукцією еротичного характеру. Таке рішення комісія прийняла на своєму засіданні 3 листопада.

 

«При візуальному дослідженні ілюстративного матеріалу комісія встановила», що на сторінках 1, 5, 9, №17 за 6 серпня 2010 року та на сторінках 1, 5 №18 за 13 серпня 2010 року зображені «напівоголені моделі  жіночої статі  в сексуально-відвертій білизні».

 

«Дані ілюстрації, зорієнтовані на доросле населення, можуть викликати еротичні почуття  і фантазії у читачів досліджуваних примірників газети «Метро. Афіша» і тому відносяться до продукції еротичного характеру», - йдеться у пояснювальній записці заступника голови комісії Геннадія Дерев'янчука.

 

Представники видання наголошували на тому, що це рекламні повідомлення і  відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець. Але пообіцяли зняти схематичні фото та зображення, які можуть сприйматись як еротика.

 

Однак ці фото були визнані такими, що належать до продукції еротичного характеру. Також комісія запропонувала виданню або зареєструватися як еротичне і розповсюджуватись у спеціальних місцях та у футлярі, або усунути ці зображення.

 

Окрім цього, комісія вирішила перевірити ілюстрації до рубрики видання «Еротичний гороскоп» на наявність порнографії, де, на думку членів комісії, зображені сцени статевих актів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16549
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Svetik
4882 дн. тому
НЕК, похоже, единственный госорган, который имеет реальные результаты в сфере мониторинга информационного пространства в нашей стране. Этот "мусор", который нам предлагает украинское мас медиа, уже всех достал. Наконец-то началось хоть какое-то движение. Иначе скоро надо будет вводить постоянно бегущую строку в телевещании: "Мы убедительно просим увести ваших детей от наших голубых экранов".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду