ГО «Любов проти гомосексуалізму» поскаржилася на сюжет СТБ до Генпрокуратури, Нацради і НЕК

15 Листопада 2010
16052
15 Листопада 2010
15:01

ГО «Любов проти гомосексуалізму» поскаржилася на сюжет СТБ до Генпрокуратури, Нацради і НЕК

16052
ГО «Любов проти гомосексуалізму» поскаржилася на сюжет СТБ до Генпрокуратури, Нацради і НЕК

Представники Всеукраїнської громадської організації «Громадський рух людей з майбутнім "Любов проти гомосексуалізму"» подали звернення до Генеральної прокуратури України, Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на предмет порушення норм українського законодавства за фактом демонстрації в новинах СТБ сюжету про закритий показ у Києві фільмів режисера Брюса Ля Брюса (Bruce LaBruce).

 

Цю інформацію інтернет-видання «Все новости» ТК підтвердив керівник організації Руслан Кухарчук. За його словами, звернення було подано «на початку листопада».

 

Нагадаємо, йдеться про сюжет «Тіло як доказ. Закритий показ», що вийшов під час випуску «Вікон» на телеканалі СТБ 27 жовтня о 22-й. Розповідь журналістки Ольги Семак про канадського режисера Брюса Ля Брюса, фільм якого було показано в рамках кінофестивалю «Молодість», містила кадри з поцілунками оголених чоловіків.

 

На думку представників ГО «Любов проти гомосексуалізму» «сюжет закликає до виготовлення порнографії і популяризує гомосексуалізм як альтернативу нормі». Вони переконані: «Його показ є не лише зазіханням на дорогоцінні для України сімейні цінності, а й спонуканням до порушення норм кримінального законодавства України. Своїми діями телеканал СТБ порушив норми українського законодавства щодо діяльності ЗМІ, Закон України "Про захист суспільної моралі", норми обов'язкового візуальної позначки класифікації відеопродукції та інші норми законодавства України».

 

Комітет Руху ЛПГ стурбований тим, що телеканал діє всупереч правовому полю України, яке покликане захищати права неповнолітніх телеглядачів, а також інститут родини: «Таким чином окремо взятий мовець протистоїть усій державній політиці щодо підтримки та захисту інтересів сім'ї і нацбезпеки».

 

«Поширення порнографії та демонстрація гомосексуальних відносин та інших сексуальних збочень, а також висміювання християнських моральних цінностей формує викривлену модель поведінки, що особливо небезпечно для дітей, підлітків та молоді, психіка та життєві цінності знаходяться на етапі формування, ніж суперечить державній політиці у сфері захисту суспільної моралі та національної безпеки України», - зазначають автори звернення.

 

У зверненні до Нацради вони вимагають вжити заходів щодо телеканалу СТБ, його керівництва та програмної служби, аби з'ясувати відповідальних осіб за показ сюжету у вечірньому прайм-таймі «без відповідного маркування» та «притягнення до відповідальності посадових осіб телеканалу СТБ».

 

ТК звернулася до прес-служби каналу СТБ і сподівається отримати коментар.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16052
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Семен
4916 дн. тому
Еліс. Шановна паеі, Ви мене зовсім не засмутили. Цікаво було б мати справу (як мужчині) з жінкою іншої орієнтації. Як би то вийшло? А загалом, видається, колись у давнішні часи всі "інші" зосереджувалися в монастирях. Зараз же вони здебільшого займають високі становища. Я до них, до речі, аж ніяк не налаштований агресивно, як Ви зауважуєте. Але...
Еліс
4917 дн. тому
2 Семен: не хочеться вас засмучувати, але я ніяка не "чоловіче") просто не люблю, коли люди агресивно налаштовані до інших, нічим не гірших, просто інших
Семен
4917 дн. тому
Еліс. Виглядає, що й ви засвітилися, чоловіче. (Тим паче з таким псевдо). А з приводу словесного уточнення - спасибі. Маєте рацію.
Еліс
4917 дн. тому
2 Семен: вас ніхто ні до чого не закликає. Людину, в якої таких нахилів немає, "розтліти", як ви висловлюєтеся (до речі, правильне слово, якщо не помиляюся, "розбестити") неможливо. Існує думка, що ті, хто найголосніше обурюється і ображає гомосексуалістів, можливо, самі латентні гомосексуалісти, і таким чином бояться, що піддадуться спокусі...
Cемен
4918 дн. тому
Пішли всілякі збоченці писати. Обурюються. Сиділи б тихо і займались потай своїм... Так ні давай їм повну свободу для розтління людей...
Тетяна
4918 дн. тому
На ГО «Любов проти гомосексуалізму» треба самих подати в суд за порушення Конституції України, яка гарантує усім громадянам рівні права та забороняє дискримінацію на підставі будь-яких відмінностей (ст.24), а також розпалювання ворожнечі, стимулюванні нетерпимості та гомофобіі в українському суспільстві, що несумісне з принципами демократії.
медвед
4918 дн. тому
То Пилип з конопель: Просто нема чого додати. Влучно й усе по суті справи. Так враження, що члени оцього ЛПГ, оці гламурні пацанчики типу Кухарчука, вечорами збираються десь на хатці та любляться собі, любляться проти гомосексуалізму!
Пилип з конопель
4918 дн. тому
Після цього феєричного маразму згадується чудовий російський анекдот: Іллі Муромцю традиційно зустрічається камінь, на ньому всім відомі попередження - що буде, як поїдеш наліво чи направо. А от як поїдеш прямо - то станеш... - і написане образливе слово, яке ображає всіх справжніх чоловіків. Ясна справа, помчав Муромець прямо - а там мирно сидить Змій Горинич і у річці рибу ловить. Не кажучі жодного слова порубав він Змія, відро з рибкою перекинув... І ось питає в нього остання змієва голова: - Ну, и кто ты после этого, Ильюшенька? Я випадково бачив цей сюжет. І можу з певністю сказати: оці ГО ЛПГ - абсолютно стовідсоткові ... ну, ви вже знаєте те слово, яке ображає гідність "реального мужика". І на місці ЛГБТ-спільноти я б їм висловив публічну подяку за гучну рекламу гомосексуалізму в Україні.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду