Верховна Рада відклала розгляд проекту, який дозволить ліквідувати НЕК

21 Квітня 2011
13719
21 Квітня 2011
16:00

Верховна Рада відклала розгляд проекту, який дозволить ліквідувати НЕК

13719
Верховна Рада відклала розгляд проекту, який дозволить ліквідувати НЕК

21 квітня парламент відклав розгляд законопроекту, яким пропонується скасувати Закон «Про захист суспільної моралі». Коли саме його тепер розглянуть у сесійній залу - невідомо.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 20 квітня Комітет з питань свободи слова та інформації розглянув пропозиції і поправки до законопроекту № 6532, яким пропонується скасувати Закон «Про захист суспільної моралі». За рішенням погоджувальної ради парламенту цей законопроект мали розглядати в залі ВР 21 квітня.

 

Нагадаємо, президент своїм указом ліквідував Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, але вона продовжувала діяти, оскільки працював Закон «Про захист суспільної моралі».

 

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект № 6532 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту суспільної моралі)». За це проголосувало 324 депутати. Авторами проекту є народні депутати Андрій Шевченко, Юрій Мірошниченко, Руслан Князевич та інші. Норми діючого закону планується перенести до інших законів.

 

Як писала ТК, президент Віктор Янукович в рамках адміністративної реформи 9 грудня 2010 року видав указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», який, зокрема, передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Але наразі Кабмін не створив ліквідаційну комісію, і НЕК продовжує свою діяльність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13719
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Fozzy
4703 дн. тому
Кабмін не може створити ліквідаційну комісію щодо НЕК, оскільки її діяльність передбачена Законом про захист суспільної моралі. Цей Закон не може бути скасований Указом Президента, бо у нього немає таких повноважень.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду