Любомир Гузар закликав зберегти НЕК (ДОПОВНЕНО)

19 Грудня 2010
12963
19 Грудня 2010
11:35

Любомир Гузар закликав зберегти НЕК (ДОПОВНЕНО)

12963
Любомир Гузар закликав зберегти НЕК (ДОПОВНЕНО)
Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар написав листа до Президента України Віктора Януковича, у якому закликав зберегти Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, повідомляє католицький часопис Credo.
 
«Звертаюся до Вас, Високодостойний Пане Президенте, з проханням врахувати важливість зазначеної проблематики та зняти доручення 7.7 Вашого Указу № 1085/2010 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" й залишити Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі із належними їй на сьогодні завданнями та функціями як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом та зі збереженням цінного кадрового ресурсу», - зазначив кардинал у листі до Віктора Януковича.
 
Глава УГКЦ наголошує, що НЕК спрямовувала свою діяльність на піднесення культури та духовності українського народу і висловлює сумнів, що заощадження кількох мільйонів гривень на її діяльності «сприятиме захистові населення нашої держави, зокрема дітей і молоді, від морального бруду, що його так щедро "сіють" деякі засоби масової інформації»
 
Також Любомир Гузар звертає увагу президента на те, що оптимізація мала би означати покращення, проте ліквідація Нацкомморалі не покращить духовності українців: «Економіка не є гарантією щасливого життя громадян, як і переміщення осіб з одної посади на іншу не є запорукою справжніх змін на краще», - вважає кардинал Любомир Гузар.

Наприкінці Глава УГКЦ висловив надію, що у майбутньому стосовно варіантів розв’язування суспільних проблем, пов’язаних з питаннями моралі та духовності «будуть проводитися солідні дискусії у середовищі громадянського суспільства, без виключення з цього суспільного дискурсу церков і релігійних організацій, які є також важливими складовими інституціями цього суспільства».

Як повідомляла ТК, 9 грудня Президент Віктор Янукович в рамках адміністративної реформи видав указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», який, зокрема, передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.
 
ТК звернеться  за коментарем щодо такої позиції Любомира Гузара до прес-служби УГКЦ. 
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12963
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Макс
4845 дн. тому
кокотюха, критикувати окремі дії НЕК та підтримувати загалом її діяльність та мету існування - це різні речі. Не треба шукати сенсації там, де її немає. Проте головне інше, борці з НЕК до цього часу так і не спромоглись запропонувати щось ліпше у сфері захисту суспільної моралі на державному та громадському рівні, ніж відсилати громадянина до, на жаль, корумпованої судової системи, в якій він має захищати право своїх дітей на безпечний інформаційний простір у нерівній боротьбі з медіа-магнатами.
кокотюха
4882 дн. тому
http://old.sprotiv.org/?cat=news_ukraine&id=1246537200 Вибачте, помилився трошки. Кардинал Любомир Гузар розкритикував діяльність неку 2 липня 2009 року. Ось, є посиланнячко. Як це так, кол ж він говорив правду?
кокотюха
4882 дн. тому
Любомир Гузар засуджував діяльність неку на початку цього року. При бажанні можна знайти це в Інтернеті, якщо хтось не боїться, що, зайшовши і Інтернет, нарветься відразу на порносайти :) При бажанні та потребі я можу знайти потрібні посилання. Ну, а яник - не для мене президент, але ж в Україні він, хоч як це не прикро, голова держави. Тому його укази, як хороші, про нек, так і погані, про скасування конституційної реформи, зворотної сили таки не мають. А хто хоче працювати в неку, мусть усвідомити - працює на януковича, тобачнега (єврея та гома) і черновецького (друга негра аделаджі, який кидає українців). Так що скасування неку - поки що єдине хороше, що зробив президент для країни.
юрист
4882 дн. тому
Указы президента можно отменить этим же президентом. Но не дай бог! Мы "ЗА" чтобы эту уродливую комиссию распустили. Лучше в школах, ВУЗах и детсадках расширьте уроки по этике, культуре и искусству! Отправьте сэкономленные деньги туда!
Taras2010
4882 дн. тому
Все зрозуміло. Прихильники роботи НЕК - це ті, хто живуть за моральними принципами, сповідуваними Л. Гузаром. А противники НЕК- це ті, хто засвітився в педофільному скандалі, хто полюбляє гортати журнальчики з голою натурою, читати скабрезні жарти, любить жити на гроші грантодавців і нові-старі писаки, які страждають від своєї нікчемності.
Олесь
4882 дн. тому
Кокотюшка, а коли це им чула патріярх НЕК засуджував? Дореч ти дзявкаєш як паскудне цуценя на Януковича, а нині він для тебе президент? Ти маєш принципи?
кокотюха
4882 дн. тому
Так Любомир Гузар же нек засуджував!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Укази Президента зворотньої сили не мають!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! І хто там зберігав культуру і духовність, невігласи??????????????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду