НЕК взялась за шокуючий і порнографічний мобільний контент

15 Вересня 2010
11158
15 Вересня 2010
13:08

НЕК взялась за шокуючий і порнографічний мобільний контент

11158
НЕК взялась за шокуючий і порнографічний мобільний контент

НЕК ініціювала законодавчо врегулювати порядок виробництва, встановлення права власності та реєстрації мобільного контенту, його розповсюдження, оскільки це питання на сьогодні залишається не врегульованим. На засіданні 14 вересня, члени НЕК заслухали інформацію голови Василя Костицького про правовий механізм запобігання розповсюдженню та обігу на території України мобільного контенту, який порушує законодавство у сфері захисту суспільної моралі, а також переглянули декілька шокуючих  відео.

 

На одному відеоролику, знятому на мобільний телефон, було показано, як старшокласниці знущаються над школяркою, змушуючи її не тільки роздягатися, а й їсти фекалії. На другому відео доросла дівчина високим гострим підбором повільно проштрикує маленьке кошеня, з рота якого починає текти кров. На третьому - підлітки б'ють цеглою лежачого бомжа по голові. На думку присутніх, такий мобільний відеоконтент пропагує насилля та жорстокість, але як виявилося це питання законодавчо не врегульовано, і саме це є причиною вільного доступу до продукції, обіг якої обмежений або й заборонений законом. Тому члени комісії пропонують врегулювати це новою редакцією Закону України «Про захист суспільної моралі».

 

Зокрема пропонується ввести норми, згідно з якими передбачається заборона за рішенням суду обігу мобільного контенту, що завдає шкоди суспільній моралі. З метою захисту морально та фізичного стану дітей НЕК пропонує  заборонити: використання у мобільному контенті елементів насильства та жорстокості, демонстрацію тіл померлих чи важко поранених людей або інших живих істот, сцен, в тому числі кривавих, що викликають стах чи жах, заоочують каліцтво чи самогубство, актів вандалізму, позитивного оцінювання насильства; нецензурних лайливих та брутальних слів; втягнення дітей у діяльність з виробництва й обігу продукції еротичного характеру та такої, що містить елементи насильства та жорстокості; розповсюдження серед дітей продукції, що містить елементи насильства та жорстокості та еротичного характеру.

 

Члени НЕК вважають, що прийняття цих правових норм, надасть можливість компетентним суб'єктам, в тому числі й громадськості, дієво реагувати на поширення негативної інформації у мобільному контенті, а також надасть можливість ідентифікувати правовласника на представлену продукцію, заручившись письмовою гарантією заявника щодо законності створення твору тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11158
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
manchester
4981 дн. тому
Разогнать эту НЕК, пиарщики и дармоеды.
Я!
4986 дн. тому
шокуючий і порнографічний мобільний контент - це програма партії регіонів!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду