«Блик» програв НЕК. Газубею загрожує кримінальна справа

8 Квітня 2011
20017
8 Квітня 2011
13:33

«Блик» програв НЕК. Газубею загрожує кримінальна справа

20017
За порушення прав вірян і розповсюдження порнографії
«Блик» програв НЕК. Газубею загрожує кримінальна справа

5 квітня Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні газети «Блик» у справі проти Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, повідомляє НЕК.

 

Таким чином суд відмовив у задоволенні скарги засновника газети «Блик» - ТОВ «Фрі Медіа Україна ГмбХ» - та головного редактора Олексія Газубея на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 25 грудня 2009 року.

 

Нагадаємо, ТОВ «Фрі Медіа Україна ГмбХ» намагалося через суд визнати недійсним та скасувати рішення НЕК №4 від 23 жовтня 2008 року, яким два фотозображення газети «Блик» були визнані інформацією еротичного й порнографічного характеру, а ще одне - таким, що демонструє неповагу до релігійних святинь та ображає релігійні почуття вірян. Перший матеріал газети ілюстрований світлиною з вечірки гурту «НЕангели», а другий - фотографією скульптури Мартіна Кіппенбергера Zuerst die Fuesse prima i piedi («Спочатку ноги»). Суд першої інстанції прийняв рішення на користь відповідачів.

 

Адвокат газети «Блик» Олег Веремієнко заявив у коментарі ТК, що обов'язково подаватиме касацію. За його словами, підставою для скасування рішення апеляційного суду може стати те, що в процесі брав участь суддя Андрій Горяйнов, який був задіяний в іншому процесі, де газета програла справу, - «Блик» проти голови НЕК Василя Костицького.

 

Також пан Веремієнко повідомив, що тепер правоохоронні органи можуть порушити кримінальну справу проти Олексія Газубея за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) і ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).

 

За ст. 161 йому загрожує штраф від 3400 до 8500 грн або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

За ст. 301 йому загрожує штраф від 850 до 1700 грн або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією порнографічних предметів та засобів їх виготовлення і розповсюдження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20017
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
1
4769 дн. тому
Мусульманская страна... Бред сивой кобылы. Это уже просто на голову не налезает - за лягушку на кресте в тюрьму. Суд и только суд, а потом - и Европейский суд по правам человека.
ua-dima
4775 дн. тому
http://ua-dima.livejournal.com/21984.html Несправедливо... "За порушення прав вірян та розповсюдження порнографії" колишньому головному редактору "БЛІКа" загрожує кримінальна справа" (http://www.telekritika.ua/news/2011-04-08/61808). Что я могу сказать? Только в нашей стране Суд мог принять такое решение. - в то время, как мы являемся одними из лидеров по поставкам проституток в бордели многих стран мира (при том, что не всегда самым богатым и развитым); - в то время, как Украина в перечне лидеров по детской проституции и порнографии (не доказано, но даже наши депутаты увлекаются такими вещами); - после того, как у нас абсолютно развращена большая часть молодежи (алкоголь, табакокурение, наркотики, беспорядочные половые связи); - после того, как наши власть имущие позволяют себе привселюдно оскорблять и унижать простых людей, журналистов и пр., наша Национальная экспертная комиссия по вопросам защиты общественной морали подает в Суд, а тот, в свою очередь, выносит такое решение. Хм... Не там за мораль боремся, ребята...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду