НЕК перевірить статті «Обозревателя» та MAXIM щодо пропагування релігійної ворожнечі

4 Листопада 2010
21877
4 Листопада 2010
09:28

НЕК перевірить статті «Обозревателя» та MAXIM щодо пропагування релігійної ворожнечі

21877
НЕК перевірить статті «Обозревателя» та MAXIM щодо пропагування релігійної ворожнечі

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі вирішила перевірити статті інтернет-видання «Обозреватель» та журналу MAXIM на наявність ознак пропагування релігійної ворожнечі. Таке рішення було прийнято членами комісії на засіданні 3 листопада.

 

За словами голови НЕК Василя Костицького, до комісії звернувся голова духовного управління мусульман України шейх Ахмед Тамім з приводу того, що в журналі MAXIM за червень 2009 року та на інтернет-порталі «Обозреватель» 16 листопада 2009 року були оприлюднені матеріали, які, на його думку, є образливими для мусульман, сіють релігійну ворожнечу і принижують мусульман за релігійною ознакою. Зокрема, мова йде про публікації «Ислам откройся!» Матвея Вологжанина (MAXIM) та «Нетолерантная статья о мусульманах» Анатолія Шарія («Обозреватель»).

 

«Я хотів просити членів комісії рішення прийняти таким чином, щоб висловити стурбованість появою  статей, де мусульман звинувачують у якихось гріхах, пов'язаних з проблемами чи умовами життя європейских народів», - зазначив пан Костицький.

 

Тому комісія вирішила звернутися до Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України та відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України за висновками щодо наявності у цих текстах ознак пропагування релігійної ворожнечі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21877
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду