Журналіст «Хрещатика» звинувачує в. о. головреда «Вечірки» Романа Кострицю в побитті й невиплаті зарплатні. Костриця це спростовує

10 Лютого 2009
20271
10 Лютого 2009
15:58

Журналіст «Хрещатика» звинувачує в. о. головреда «Вечірки» Романа Кострицю в побитті й невиплаті зарплатні. Костриця це спростовує

20271
Журналіст «Хрещатика» звинувачує в. о. головреда «Вечірки» Романа Кострицю в побитті й невиплаті зарплатні. Костриця це спростовує
Співробітник ділового ньюзруму Київського медіахолдингу (оглядач відділу «Органи влади і політика» газети «Хрещатик») Євген Дикий заявляє про те, що зазнав нападу й побиття з боку виконувача обов’язків головного редактора газети «Вечірній Київ» Романа Костриці. За словами Дикого, Костриця напав на нього через те, що він вимагав виплатити заборгованість по зарплатні. Роман Костриця відкидає звинувачення і стверджує, що зарплатня була виплачена журналістові в повному обсязі, а сам Євген Дикий написав заяву про звільнення за власним бажанням минулого тижня.
 
За словами Євгена Дикого, інцидент стався 9 лютого в редакції газети «Хрещатик». Журналіст стверджує, що під час розмови Роман Костриця зіштовхнув його зі стільця і «почав лупцювати». Як доказ він наводить диктофонний запис свого спілкування з керівництвом. «Падаючи, я вдарився головою і вимушений був звернутися до лікаря. Також під час інциденту розбився мій дорогий мобільний телефон», – запевняє він.
 
«Інцидент відбувся після того, як я оголосив Роману Костриці претензії щодо невиплати мені зарплати у повному обсязі, починаючи з осені минулого року. В Київському медіахолдингу цими питаннями займається саме Роман Костриця. Проте заборгованість мені так і не повернули. Більше того, пан Костриця пригрозив мені не видати гонорари за попередні місяці взагалі. Окрім того, Роман Костриця зажадав від мене заяву про звільнення (на попередньому тижні 5 лютого я сам написав заяву за власним бажанням”, намагаючись вплинути на повернення мені зароблених коштів, а оскільки це не вплинуло на керівництво, я забрав її назад)», – заявив «Детектор медіа» Євген Дикий. Також він підозрює, що тиск на нього спричинений тим, що 4 лютого він опублікував в інтернет-журналі «Пропаганда» статтю під назвою «Двухметровый удар от Леонида Черновецкого».
 
Роман Костриця відкидає звинувачення журналіста й зазначає, що мотиви, які називає Євген Дикий не відповідають дійсності. «Задержки по заработной плате, как он утверждает, в коммунальных СМИ нет. Заработная плата за 2008 год начислена и в полном объеме перечислена на зарплатную карточку Дикого. Поэтому и предмет конфликта, указанный Диким, попросту отсутствует», – стверджує Роман Костриця. За попередній рік Євген Дикий отримав близько 56 тисяч гривень, що зафіксовано в довідці про доходи, яку «Детектор медіа» надали в Київському медіахолдингу.
 

Однак конфлікт усе ж має місце, зауважує пан Костриця. «Он заключается в том, что в минувший четверг, 5 февраля, Евгений Дикий написал заявление об увольнении. Вчера, в понедельник, он пытался его отозвать – в этом ему было отказано. После чего, вчера же, во второй половине дня, Евгений Дикий ворвался в кабинет, в котором находился я и еще один сотрудник газеты, и попытался устроить скандал. Сначала он начал мне приписывать слова, которые я никогда не говорил, потом с применением уголовной лексики принялся меня обвинять в том, что ему не платят деньги. А потом у Евгения Дикого из-под куртки выпал диктофон, из которого вывалились батарейки, и он покинул помещение», – розповів «ТК» в. о. головного редактора «Вечірнього Києва».
 
Євген Дикий звернувся до Шевченківського РУ ГУ МВС України у місті Києві, де написав заяву про напад. Побої, за його словами, не були зафіксовані за відсутності видимих ознак побиття. Заяву прийнято за реєстраційним №3628 від 9 лютого 2008 року, про що заявнику повідомили талоном-повідомленням №38. Також пан Дикий надав копії медичних документів, що підтверджують наявність у нього травм (1, 2).

 

Безпосередній керівник Євгена Дикого Тарас Загородній, який, за словами журналіста, був свідком його сутички з Романом Кострицею, висловив здивування поведінкою свого підлеглого. «Драки не было. Где он получил травмы, не знаю. Вчера они зафиксированы не были, а сегодня уже появились», - сказав пан Загородній.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20271
Читайте також
27.11.2008 16:48
Евгений Минко
18 572
29.09.2008 11:55
Вадим Денисенко, «Комментарии»
16 738
14.03.2008 15:15
Олександр Крючков, для «Детектор медіа»
11 959
Коментарі
25
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
kievhack
5490 дн. тому
Викладена стаття це не окремо про журналіста Дикого і виконуючого обов'язки головного редактора Кострицю, а про шлях вирішення проблеми (в даному випадку недоплата заробітньої плати і в даній ситуації кожен з нас би не замовчував про це) з диктофонного запису складається враження, що той собі Костриця дозволяє в робочий час висловлюватися не приємливою лексикою, що говорити про якогось Кострицю якщо в Законодавчій гілці влади твориться теж саме! Як може бути головним редактором людина з освітою історика, може ще й заочної форми, без освіти журналіста.
Sizoff
5521 дн. тому
Рома мог денег не отдать, но, чтоб в драку лезть - не верю!
Горячофф
5531 дн. тому
Прикольно, так там біла драка, воображаю! Дикий - {CENSORED} какой-то. Если б меня "побили" я бі либо сдачи дал бі, либо молчал бі в тряпочку и не позорился. Короче, смешно просто єто все. Ну не дали денег, а кому их дают сейчас.
Виктория
5548 дн. тому
2оксана А с чего вы взяли, что у кострицы нет образования? Ну то есть вы можете к нему относиться как угодно, любить его или не любить, но фактов не искажайте - у него высшее историческое образование, между прочим!
Алекс
5548 дн. тому
Блин! Запись лажовая. Дикий и себе не помог и другим каку сделал. Теперь хрен кто зайдет в кабинет к кострице, ибо последний будет подозревать, что его прослушивают! Безусловно, КМХ приходит конец. Эх, а были времена, когда все только начиналось. Бывало зайдешь к кострице в кабинет, попи...дешь печенье, шоколад и проч, попьешь чайку с его замом, покуришь и пойдешь "працювати" на благо Киева. Куда же это все ушло? И ведь был же тогда только один урод - Казбек и два уродца - Шкурин и Щербина! А сейчас-то...
Алекс
5548 дн. тому
Дико не везет Дикому! http://www.ua-reporter.com/glas/566/ Его постоянно бьют! Вообще, охотно верю, что в холдинге не платят денег, а где их сейчас вообще вовремя платят. Кострица весьма неоднозначная личность, но я лично знаю точно две вещи: 1 если Кострица "избил бы" дикого, то последний просто не дошел бы до милиции; 2 на мой взгляд, нельзя сидеть на 2-3 стульях одной жопой - если ты работаешь в гавнохолдинге, то не надо строить из себя "честного журналиста" и обсырать космоса, а потом еще и требовать за это деньги. Если ты "честный", а дикий не такой!, то иди на канал честных новин или в ВВ или еще куда-нибудь, и там уже делай че хошь! Все, кому было противно работать на Космоса в общем и на Казбека в частности, просто ушли, получив между прочим деньги, отпускные, сохранив более ни менее сносные отношения и проч. Такого типа журналистов, как Дикий я встречал: псевдошумиха вокруг их имени - это их последний шанс выкарабкаться на небосклон. А то, что в гавнохолдинге не здоровые отношения, так это точно. Их здание - это бывший публичный дом!
оксана
5553 дн. тому
Роман Кострица - известный мордоворот украинской журналистики. Без образования, без интеллекта, без культуры... Но зато с большими амбициями и хорошо развитым хватательным рефлексом, особенно относительно чужих денег. Такие {CENSORED} устраивают киевский медиахолдинг. Сейчас их время.
Антон Петров
5554 дн. тому
Такая работа с кадрами у них в {CENSORED}холдинге давно практикуется: http://voevoda.livejournal.com/2007/08/29/
otar
5554 дн. тому
Банити за ІР поки що технологічно не можемо, та й негуманно це - можна ж забанити невинних людей :) Критикувати ТК не заборонено, якщо в межах здорового глузду і без переходу на особистості.
профи от любителя
5554 дн. тому
комменты странные. я бы на месте модера банил все ІР, с которых обсерают телекритику. а то смех - под каждом текстом нахезано - телекритика то, телекритика се. а сами сидят здесь, как при.... клеенные, скажем так. или "в Ъ даже заметку не возьмут" - да кроме заголовков в Ъ читать нечего. а по медиа - так полный голяк или новости отстойные. по видаку так в Ъ через две недели после "драки" обдуплились - все написали давно и вдруг коммерс. да и по другим темам - ни документов, ни доказательств, поэтому коммерс и в судах вечно. короче, я к тому, что хочу посмотреть как кострило будет с телекритикой судиться. ржунимагу
Сталкер
5554 дн. тому
З таким ставленням керівництва до працівників керівництво "Хрещатику" прирікає свою газету довічно бути простою макулатурою, яку ніхто не читає. І, яка потрібна лише для того, щоб публікувати рішення Київради, судові повістки та вакансії ЖЕКів. Такі як Дикий намагалися зробити з цього муніципального листка дійсно газету. Втім, це нікому не треба. У Дикого є достатньо друзів, щоб дати відсіч своєму недолугому керівництву. Хочу подивитися та пореготати з того, як Костриця судитимиться з Диким. Дуже скоро почне наберати обертів тема про переслідування журналіста кодлом Черновецького. В результаті Льоня Космос зільє своїх шестьрок-костриць як непотріб. І спихне на них всю відповідальність. Так що не заздрю я Костриці. Він і сам бідолаха не усвідомив, що наробив, і в які розклади потрапив.
Валерий
5554 дн. тому
По-моему, тут и коню все понятно - человеку не платили зарплату, он сделал все что мог, чтоб ее выплатили. Но принцип в КМХ простой "ты начальник - я дурак". А асли почитать статью Дикого о Черновецком - так все как на ладони написано. Видать господина Дикого вконце-концов совесть замучила. Вот они ему и мстят за разглашение негласного принципа.
людина
5554 дн. тому
дуже шкода цього хлопчика, якого набив жирний пан-хам,а, що він набив, то я навіть в цьому не сумніваюсь! У нашій державі, де все купується такими "панами" і продається не ціниться талант!Іще в когось хватає хамства говорить, що він із села, а звідки ж ви "пани" набралися? Бо приказка гласить, що із пана був би пан, а от із хама - тільки хам! Але він молодець, що хоче бути чесним перед сами собою і що знає собі ціну!
непомаранч
5554 дн. тому
Психолог дивується нащо робітникам кабінет директора http://depomaranch.at.ua/news/2009-02-10-111 Київ не заперечує московську автокефалію http://depomaranch.at.ua/news/2009-02-09-110
soooooooooooooooood
5554 дн. тому
Сьогодні, 10 лютого, в.о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Роман Костриця повідомив про намір подати до суду на екс-журналіста Київського медіа холдингу Євгена Дикого за наклеп та свідоме поширення недостовірної інформації. Приводом такого рішення стала стаття опублікована на «Телекритиці», де Євген Дикий звинувачує в.о. головного редактора газети «Вечірній Київ» у побитті. «Аналогічний позов буде подано на саме видання, яке поширює заздалегідь не правдиву інформацію, не дивлячись на те, що ще до публікації я надав докази брехні Дикого. Особисто мені дуже жаль, що видання, яким керує Наталья Лігачова, яку я поважаю, деградувало і не може вже розрізнити факти від наклепу», - повідомив Роман Костриця.
колишній
5554 дн. тому
звичайна ситуація або піар-акція КМХ. і як завжди брєд
партизан Боснюк
5554 дн. тому
вот что странно: где был главный редактор газеты Крещатик, в вто время пока главный редактор Вечернего Киева давал тумаков его подчиненному. и почему журналист Крещатика идет просить денег и вернуть его на работу у руководителя другого издания. еще странно что журналист Крещатика говорит сначала что побоев нет, а потом побои есть. вообшем много вопросов. в Ъ заметку бы не пропустили в печать)
Татышо
5554 дн. тому
Дикий однозначно неправ в том, что вообще полез в журналистику. Сидел бы в своём селе и не позорился. Устроил истерику, засунул диктофон до юбочку, дрожащим голоском что-то обиженно мямлил и откровенно провоцировал скандал... фу! Но это ещё ладно. Удивляет откуда у этого трусливого мальчика взялась идея и наглость пойти в милицию и начать разборки. Уж никак кто-то надоумил и пообещал помощь...
Medved
5554 дн. тому
Дикий однозначно неправий. неправий у тому, що до цих кросавчегів узагалі поліз працювати. сам винен... сідати грати з наперсточниками на кшталт казбека чи костриці - себе не поважати. не він перший, і не він останній
Хрещатик
5554 дн. тому
Ага. Взяли и сразу закрылись)))
Сталкер
5554 дн. тому
Дикий - це єдиний, хто в "Хрещатику" вмів хоч щось писати. Якщо він піде, то газету можна закривати. Я балдію від кадрової політики Київського медіа-холдінгу. Більших нездар серед менеджерів медіа-бізнесу важко знайти. Ніяк не зрозуміють, що люди - це головний капітал.
Знающий
5554 дн. тому
Адекватность Дикого вызвает сомнение. Реальная причина-просто не хотел работать. Сам написал заявление {CENSORED]. Потом истерики стал катать. Честно гря все в шоке от увиденого и услышанного от него
gonivo
5554 дн. тому
по-моему, это специально все подстроено. Все копают под одного.
сосед
5554 дн. тому
мне больше понравилось, что "задержки по зароботной плате, (..), в коммунальных СМИ нет (...)". если уже оправдывать избиение журналиста, то хотя бы о зарплате умалчивать. задержки по выплате которой нет. зачем же так нарочито неправдиво изрекаться.
партизан Боснюк
5554 дн. тому
широко живут в киевском медиа-холдинге. {CENSORED}, лупят журналистов. хочу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду