«Приватні особи» замовили два мільйонних наклади спецвипуску «Вечірнього Києва»

16 Квітня 2008
7320
16 Квітня 2008
11:12

«Приватні особи» замовили два мільйонних наклади спецвипуску «Вечірнього Києва»

7320
«Приватні особи» замовили два мільйонних наклади спецвипуску «Вечірнього Києва»
Протягом останніх днів на вулицях міста Києва з’явились люди, що роздають перехожим безкоштовно газету «Вечірній Київ». Раніше «Детектор медіа» отримувала сигнали від читачів, які не є передплатниками київських муніципальних видань, однак «Хрещатик» і «Вечірній Київ» опинялись у їхніх поштових скриньках.
 
«ТК» звернулась із запитанням про причини переходу «Вечірки» до безкоштовного розповсюдження та джерела фінансування видання до в.о. головного редактора газети Романа Костриці.
 
«Безкоштовно розповсюджується не комунальна газета «Вечірній Київ», а додаток до неї – «Вечірній Київ плюс», - пояснив пан Костриця. – Це комерційний проект, замовниками якого є приватні особи. Ми робимо її – замовники платять за це гроші й самі розповсюджують. Додаток випускався вже двічі мільйонним накладом». Пан Костриця не назвав приватних осіб, які є замовниками. Проте, судячи з наповнення видання, яке за тональністю мало чим відрізняється від комунальної газети «Вечірній Київ», ці приватні особи є прихильними до кандидата у мери Києва Леоніда Черновецького.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7320
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Artem
5858 дн. тому
А вы не заметили, что каждый скандал вокруг киевских СМИ непременно связан с бектурсуновым, джангировым и щербиной? поэтому решение проблемы очевидно.
Знающий
5858 дн. тому
Половину этого тиража распространители выбросили во дворе редакции газеты "Хрещатик" , "ВК" не проплатила за печать этого тиража и за распространение. Долг за печать изательсвтву около 200 тыс. По документам заказчики люди очень бедные. Более того "ВК" + зарегистриронана как издание на укр. языке а издается на руском. Журналистов в газете нет, а халуям все равно. Жалко Таню Малыш отвечает за распространение.......
Сергей
5858 дн. тому
И куда смотрит КРУ: коллектив, который получает бюджетную зарплату, бюджетное оборудование и помещение, т.д., т.п. используются на выпуск ЧАСТНОГО издания. Лет десять назад за такие вещи просто брали за ручки и объясняли политику партии (несговорчивым открывали уголовные дела). Зачем во главе КРУ поставили БЮТовца? Может он тоже в долях с частными лицами?
rest
5858 дн. тому
Хе...провести б интересный эксперимент...Позвонить в редакцию "ВК" и заказать хотя бы стотысячный тираж подобного "додатку" с рекламой Кличко или Турчинова...Интересно, какие бы причины для отказа придумали бы в редакции
Лёня - первый
5858 дн. тому
"...ці приватні особи є прихильними до кандидата у мери Києва Леоніда Черновецького." А могли быть другие симпатии у этих частных лиц? :)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду