Газета «Хрещатик» звинувачує міліцію у незаконному вторгненні

25 Грудня 2008
11451
25 Грудня 2008
16:55

Газета «Хрещатик» звинувачує міліцію у незаконному вторгненні

11451
Газета «Хрещатик» звинувачує міліцію у незаконному вторгненні
Київське муніципальне видання «Хрещатик» заявляє про вчинення співробітниками міліції нападу на редакцію газети. Відповідну заяву було поширено сьогодні.
 
«Учора о 16.00 на редакцію муніципальної газети "Хрещатик" було вчинено напад з боку співробітників правоохоронних органів. Увірвавшися до приміщення редакції за адресою вулиця Володимирська, 51б, не надавши документи охоронцям редакції, двоє невідомих у штатському почали оглядати поверхи приміщення. Тільки під натиском журналістських запитань один із них показав службове посвідчення на ім'я Савченка А. В., а місцем роботи назвав Департамент МВС із боротьби з економічними злочинами. Проте, побачивши фотокореспондента з камерою, що хотів зняти непроханих гостей, співробітники МВС зникли в невідомому напрямку, але пообіцяли прийти пізніше», - йдеться в заяві.
 
Крім заяви, від імені редакцій київських муніципальних ЗМІ сьогодні було поширене звернення до Президента України Віктора Ющенка, з закликом «стати на захист журналістів і свободи слова в Україні».
 
«Детектор медіа» скерувала офіційний запит до Міністерства внутрішніх справ України і сподівається у розумний термін отримати коментар МВС з приводу інциденту.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду