detector.media
10.02.2009 15:58
Журналіст «Хрещатика» звинувачує в. о. головреда «Вечірки» Романа Кострицю в побитті й невиплаті зарплатні. Костриця це спростовує
Співробітник ділового ньюзруму Київського медіахолдингу (оглядач відділу «Органи влади і політика» газети «Хрещатик») Євген Дикий заявляє про те, що зазнав нападу й побиття з боку виконувача обов’язків головного редактора газети «Вечірній Київ» Романа Костриці. За словами Дикого, Костриця напав на нього через те, що він вимагав виплатити заборгованість по зарплатні. Роман Костриця відкидає звинувачення і стверджує, що зарплатня була виплачена журналістові в повному обсязі, а сам Євген Дикий написав заяву про звільнення за власним бажанням минулого тижня.
 
За словами Євгена Дикого, інцидент стався 9 лютого в редакції газети «Хрещатик». Журналіст стверджує, що під час розмови Роман Костриця зіштовхнув його зі стільця і «почав лупцювати». Як доказ він наводить диктофонний запис свого спілкування з керівництвом. «Падаючи, я вдарився головою і вимушений був звернутися до лікаря. Також під час інциденту розбився мій дорогий мобільний телефон», – запевняє він.
 
«Інцидент відбувся після того, як я оголосив Роману Костриці претензії щодо невиплати мені зарплати у повному обсязі, починаючи з осені минулого року. В Київському медіахолдингу цими питаннями займається саме Роман Костриця. Проте заборгованість мені так і не повернули. Більше того, пан Костриця пригрозив мені не видати гонорари за попередні місяці взагалі. Окрім того, Роман Костриця зажадав від мене заяву про звільнення (на попередньому тижні 5 лютого я сам написав заяву за власним бажанням”, намагаючись вплинути на повернення мені зароблених коштів, а оскільки це не вплинуло на керівництво, я забрав її назад)», – заявив «Детектор медіа» Євген Дикий. Також він підозрює, що тиск на нього спричинений тим, що 4 лютого він опублікував в інтернет-журналі «Пропаганда» статтю під назвою «Двухметровый удар от Леонида Черновецкого».
 
Роман Костриця відкидає звинувачення журналіста й зазначає, що мотиви, які називає Євген Дикий не відповідають дійсності. «Задержки по заработной плате, как он утверждает, в коммунальных СМИ нет. Заработная плата за 2008 год начислена и в полном объеме перечислена на зарплатную карточку Дикого. Поэтому и предмет конфликта, указанный Диким, попросту отсутствует», – стверджує Роман Костриця. За попередній рік Євген Дикий отримав близько 56 тисяч гривень, що зафіксовано в довідці про доходи, яку «Детектор медіа» надали в Київському медіахолдингу.
 

Однак конфлікт усе ж має місце, зауважує пан Костриця. «Он заключается в том, что в минувший четверг, 5 февраля, Евгений Дикий написал заявление об увольнении. Вчера, в понедельник, он пытался его отозвать – в этом ему было отказано. После чего, вчера же, во второй половине дня, Евгений Дикий ворвался в кабинет, в котором находился я и еще один сотрудник газеты, и попытался устроить скандал. Сначала он начал мне приписывать слова, которые я никогда не говорил, потом с применением уголовной лексики принялся меня обвинять в том, что ему не платят деньги. А потом у Евгения Дикого из-под куртки выпал диктофон, из которого вывалились батарейки, и он покинул помещение», – розповів «ТК» в. о. головного редактора «Вечірнього Києва».
 
Євген Дикий звернувся до Шевченківського РУ ГУ МВС України у місті Києві, де написав заяву про напад. Побої, за його словами, не були зафіксовані за відсутності видимих ознак побиття. Заяву прийнято за реєстраційним №3628 від 9 лютого 2008 року, про що заявнику повідомили талоном-повідомленням №38. Також пан Дикий надав копії медичних документів, що підтверджують наявність у нього травм (1, 2).

 

Безпосередній керівник Євгена Дикого Тарас Загородній, який, за словами журналіста, був свідком його сутички з Романом Кострицею, висловив здивування поведінкою свого підлеглого. «Драки не было. Где он получил травмы, не знаю. Вчера они зафиксированы не были, а сегодня уже появились», - сказав пан Загородній.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY